onsdag 16. juni 2010

Warning: Mye på hjertet om kjoler

Anna sitter i Idas seng og leser bok. Sengeteppe fra GreenGate.

Ok. I går trålet jeg Ålesunds klesbutikker for å finne en kjole jeg kan ha på meg til min brors bryllup i helga. Hvorfor er det alltid sånn at når man ser etter noe spesielt, er det umulig å finne det??? Jeg har en mann som har planlagt i nøye detalj hva han skal ha på seg i dette bryllupet. Nemlig en grårutete dress med røde striper i. Og det er min feil, for det var jeg som kjøpte denne dressen til han! I går angret jeg bittert på det... Det er nemlig umulig å finne en kjole som både passer til den dressen og som passer i bryllupet til min egen bror. 

Jeg har lyst til at familiebildene våre skal se litt fine og matchende ut, så jeg har kikket etter kjoler som passer til grått og rødt. Problemet mitt er egentlig fargen rød. Jeg liker ikke røde klær. Det bare passer ikke på meg! Vet ikke hvorfor, men jeg kjøper sjelden røde klær. Og de gangene jeg har gjort det har jeg kjøpt det på salg, men brukt det kanskje én gang fordi jeg da har gjenoppdaget at jeg ikke føler meg komfortabel i det.

Akkurat nå skulle jeg ønske at jeg var en av jentene i Sex og Singelliv som har klesskapet fullt av vakre kjoler. Så forresten filmen på kino i helga, og jeg digga den! Kjempemorsom, jeg kjedet meg ikke ett sekund. Det beste med hele den serien er vennskapet mellom de fire damene syns jeg. Det er så koselig at de deler alt med hverandre og uforbeholdent stiller opp for hverandre.

Vel, tilbake til mitt lille problem. Jeg angrer selvfølgelig nå på at jeg har tatt så lett på hele kjoleproblematikken og utsatt det til siste øyeblikk. Det er jo litt typisk meg da. Tenker at jeg jobber best under press liksom. Da jeg vandret blandt kjolene i byens brudesalong prøvde jeg virkelig å like det jeg så. Jeg mener, jeg prøvde virkelig hardt! Jeg gikk fram og tilbake og kikket og glodde og forsøkte å mane fram noe som iallefall lignet på opprømthet.

Jeg prøvde mange kjoler på, men det var ingen som fikk hjertet mitt til å banke. Og hvis jeg skal bruke over 2000 kr. på en kjole, bør den jammen få hjertet til å banke! Nei, jeg følte virkelig ingenting annet enn avmakt da jeg var i butikken. Så mange kjoler, men likevel ingen jeg likte. Er det sånn det er i fine kjolebutikker? Er det bare på film at man blir forelsket i selskapskjoler? Eller er det rett og slett bare at jeg var i den butikken på et dårlig tidspunkt fordi akkurat da hadde de solgt alle de fine kjolene sine til en gjeng sex og singelliv-venninner som skulle på byen?

I dag ringte jeg til Brudehuset på Hamar og til min store lettelse kunne den hyggelige damen der opplyse om at de hadde over 500 ulike selskapskjoler. Så jeg har bedt til Gud om at den perfekte kjole skal finnes i den butikken på fredag... :) Altså, med over 500 kjoler i én butikk BØR det være en jeg liker der! Hvis ikke, får jeg ta på meg keiserens nye klær og gå i bryllup...

Ellers kan jeg med glede opplyse om at vi solgte tomannsboligen i går! Hurra! Vi er veldig glad for at den gikk over takst og at vi nå kan konsentrere oss om huset vi holder på å bygge. Det blir en sommer full av sparkling og maling iallefall. Tomannsboligen har vi til september, så jeg tror vi skal rekke å bli ferdig i nyehuset før det.

Jaja, dette ble langt. Beklager! Hadde mye på hjertet, men ikke så mange bilder å dele, så det ble ett av Anna som i grunn ikke har noe med innholdet i innlegget å gjøre. :) Håper dere har det bra!

12 kommentarer:

meaningmoon sa...

Hehe ja det skal visst ikke være lett bestandig, du skulle ha designet din egen jordbær kjole du, de er hvertfall røde:))
Lykke til i jakten, og måtte han der oppe høre dine bønner:)

Anne Grete sa...

Kjenner til det der!! Har hatt samme problemet opp til flere ganger :) Men du finner nok drømmekjolen på fredag skal du se!

Sånn jeg hører beskrivelsen på dessen til mannen din, så ville jeg gått for en grå kjole.. I følge skikk og bruk skal man ikke bære rød kjole i bryllup - men nå vet jeg ikke hvor nøye de er med det da :) Bare et lite tips :)


Gleder meg til å følge deg i jakten på din drømmekjole :)

Heims verden sa...

Grautlerer:D Det var jo kjempe flott, og kan tenke meg det var deilig:)

Så morsomt at du ikke er noe gla i rød. Jeg er akkurat lik. Kjøper aldri røde klær til meg selv:P helt merkelig.

Skal krysse fingrene for at du finner en fin kjole. Om ikke så har jo floyd mange fine, om du det er noen butikker rundt deg som selger det merket. Både min mor, jeg og tre venninner har funnet kjole med det merket til sommerens bryllup:)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Det er Murphys Law det frøken... Sånn er det ALLTID!

Jeg skulle IKKE ha noe i dag, kom hjem med kjole. Av alle ting. *ler*

GRATULERER MED SALG! Så deilig når det går så lett, og så flott at dere har den helt til september.
Tvitvi for malesommer!

Vibeke :)

Unknown sa...

Gratulerer med salget, så bra!
Hahaha, måtte smile litt av kjole-historien:) "hvis jeg ikke finner en kjole blandt de 500 tar jeg på meg keiserens nye klær" hihihi, veldig bra!

Herlig teppe lille frøkna sitter på:)

Klem Line

Bettum Villa sa...

Huff og huff... vet akkurat hvordan du har det. Noen ganger er det klin umulig å finne noe fint. Og det er rart men når man venter til siste liten så blir alltid ting mye mer vansklig...

Ønsker deg sååå mye lykke til med kjolevalget og grattis med hussalget.

Klem Madelén

Mona Christin sa...

Hei jordbærpike.

Gratulerer med salg. Jeg visst at dere ville få solgt med en gang.

Jeg ville nok gått for en grå kjole jeg og. Den kan du sikkert få brukt senere også. Tro meg, du vil aldri bruke en kjole 2 ganger hvis du ikke liker den. Jeg har en rød hengende på det 10 året...

Lykke til. Syns jeg ser deg for meg i kjolebutikken, tråle det som er... Hehe. Ha det kost.

Klem Mona C

Elin | Draumesidene sa...

:) Kjenner meg alt for godt igjen i det du skriv... Uff, ingenting er så stressande som å skulle handle noko spesielt... Finn alltid mest fint når eg ikkje skal ha noko... Kryssar fingrane for at du finn den perfekte kjolen til slutt!

Ynskjer deg ein fin fin torsdag!
Klem frå Elin :)

Karin sa...

Hei,måtte humre litt av det du skrev. Jeg kjente meg igjen... håper det løser seg å du finner en kjole som hjertet ditt banker for. Det ordner seg nok.Lykke til! Hilsen fra Karin

Det lille huset med druehagen sa...

Hei og takk for at du la meg ut på Give away bloggen:)
Koselig blogg du har, slenger meg på jeg;)
Ha en flott dag videre.
Klem Gro-Beate

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Kjenner til problemet!! Jeg finner ALDRI noe når jeg absolutt MÅ ha noe. :( Lykke til med kjolejakt på Hamar. Jeg skal krysse fingrene for at det ordner seg. Ja, forresten, gratulerer så masse med hussalget.

Mange klemmer

Ineke Original sa...

Wonderful picture!