lørdag 26. juni 2010

Bryllup, kjole, hår og Converse

Jeg fikk dekorere tavla som hang på veggen i salen der vi spiste middag. Koselig!

Dette innlegget kommer til å slå alle mine rekorder når det kommer til lengde, både i tekst og antall bilder. Kanskje dumt å advare om det nå til å begynne med siden mange sikkert kommer til å skumme gjennom bildene før de hopper videre til neste blogg. Men det gjør ingenting. Dette er for de spesielt interesserte. :)

I helga feiret vi min brors bryllup, og det var en fantastisk helg. Så koselig å stifte bekjentskap med min brors skjønne svigerfamilie, og selve dagen var en drømmedag. Vakkert brudepar, herlige gjester og god stemning. Mange gode minner!

Men la meg nå begynne fra begynnelsen. I forrige uke uttrykte jeg min frustrasjon over manglende kjoler i Ålesund og jeg trengte hjelp til å finne en frisør som kunne sette opp håret mitt. Jeg begynte med å ringe til alle frisørene i Hamar som jeg fant telefonnummeret til på nettet. Startet selvfølgelig med de som hadde hjemmeside først, men ingen hadde ledig time. Så ringte jeg til de som ikke hadde hjemmeside (Blemme nr. 1. Burde ringt en bjelle her!), og fant til slutt en frisør i gågata som hadde en ledig time kl. ti. Hurra, tenkte jeg. Frisører i gågata er jo sikkert veldig hippe og kule, så jeg var veldig fornøyd.

Min bror har en over gjennomsnittet kjærlighet for Conversesko. Så stor er den kjærligheten at han giftet seg i dem. Det syns jeg er kjempekult siden jeg digger Conversesko selv. En del av kameratene og familie hadde også Conversesko på seg til ære for brudgommen.

Vel, mine høye forventninger begynte straks å synke da jeg trådte inn i frisørsalongen kl. ti lørdag formiddag. Her var det nemlig høy damefaktor (no offense alle damer, men smaken er som baken, ikke sant?). Jeg følte vel ganske kjapt at jeg kanskje ikke hadde truffet helt min stil. Men jeg bestemte meg for å tenke positivt. Salongen lå jo tross alt i gågata, så SÅ ille kunne det vel ikke være? 


Jentene mine var kledd i like klær. Søtt! Skjørt og hårbånd: Pomp De Lux. Hvite bluser og strømpebukser, rosa vesker og sølvboleroer: H&M. Ida fikk ha en ekstra pakke med tørkeservietter i veksa si. Den trengte vi for å si det sånn! Rørende vielse. Broren min var så skjønn der han sto med tårer i øynene når hans vakre brud kom oppover kirkegulvet. Sukk!

Så smilende satte jeg meg ned blandt permanentbehandlede pensjonister og var glad for at jeg skulle slippe å sette opp håret mitt selv på en ellers litt stressende formiddag. "Har du vasket håret ditt?" spurte frisøren. Jeg tenkte i mitt stille sinn at "det ser du vel at jeg ikke har", men svarte høflig at "nei, det har jeg ikke". Så bar det bort til vasken for å vaske håret. (Blemme nr. 2. Ikke avtale hårvask på forhånd for å spare tid og penger.) 

Når jeg har satt opp håret mitt hos frisør før (noe som forresten bare har skjedd én gang, nemlig da jeg selv sto brud), så har jeg fått beskjed om å IKKE vaske håret på forhånd slik at det ikke skal bli så glatt. Derfor kom jeg uvasket til frisøren og trodde jeg hadde vært flink.

Da jeg var tilbake igjen i stolen etter hårvasken skulle vi bestemme hvordan hun skulle sette opp håret mitt. Jeg forklarte at jeg hadde sett for meg en enkel frisyre i 50-tallsstil og viste et bilde jeg hadde på mobilen av en venninne som hadde en sånn sveis. Her tok frisøren seg en kunstpause. Sikkert for å tenke gjennom hvordan hun skulle legge fram sine umiddelbare tanker om frisyreønsket mitt. (Blemme nr. 3. Ikke forklare på forhånd ca. hvordan frisyre jeg ønsket meg.)


De vakre nygifte på kirketrappa. Hjertene som sto på hver side av døra er de samme som vi laget til mitt bryllup. Vi frisket dem opp med litt nye blomster og eføy, så var de så gode som nye. Vinden denne dagen gjorde dem litt skjeve, men pyttsann. Fine likevel!

Etter kunstpausen la hun fram at hun syns håret mitt var for langt for en sånn frisyre, og at hun heller så for seg å sette opp håret i en lokketopp. Lokketopp? Her satt jeg som et spørsmålstegn, og frisøren løp inn på bakrommet for å hente bilder som hun kunne vise meg av damer med lokketopp. Hun kom tilbake med takkekort fra brudepar som den salongen hadde ordnet håret til. 


Brudens nydelige bukett besto av hvit hortensia, hvite roser og noen få hvite orkidéer. Hjerteblomst med perletråd var tvinnet rundt med blondebånd rundt stilkene. Buketten ble laget av en venninne av brudens mor. Vakkert!

Jeg uttrykte at jeg helst ville ha en veldig enkel frisyre og var usikker på om lokketopp ble litt for mye for min smak. Samtidig tenkte jeg disse tankene inni meg: Denne frisøren har  tydeligvis ikke lyst til å sette opp håret mitt i 50-tallsstil. Kanskje den eneste frisyren hun klarer å sette opp er lokketopp? Jeg må gå med på en mellomting, så kanskje både hun og jeg blir fornøyd. 

Så da ble vi enige om å sette opp håret lignende det bildet jeg viste av min venninne, men med lokketoppmetoden siden jeg hadde så langt hår. (Blemme nr. 4. Ikke høre på bjellen som ringer høyt og tydelig når frisøren kommer med forslag om å sette opp håret som en brud.)


Så var arbeidet i gang. Skum og spray i håret, og ruller til den store gullmedalje. Jeg hadde begynt å se på klokka for lenge siden, og avslo å kikke i blader mens hun holdt på for at det ikke skulle føles som at jeg hadde god tid. Jeg ble mer og mer stresset fordi klokken nærmet seg elleve. Jeg bestemte meg for at hvis hun kom med hårvarmeren skulle jeg spørre om hvor lang tid det kom til å ta. Hun kom fram med hårvarmeren. Og jeg spurte om hvor lang tid dette kom til å ta.

Frisøren kunne fortelle at de hadde satt opp tre timer til denne frisørtimen. Det var vanlig når man skulle sette opp håret sånn. TRE TIMER!!! Jeg svarte at jeg fikk inntrykket da jeg bestilte timen at dette ikke skulle ta så lang tid. Jeg forklarte at jeg burde være i kirka til kl. tolv siden vielsen begynte kl. ett, og at jeg hadde to barn hjemme som jeg enda ikke hadde kledd på i tillegg til meg selv. 

Anspent stemning i frisørsalongen der i noen minutter... Jeg spurte om hun kunne forandre frisyren til noe helt enkelt som tok kortere tid siden hun ikke hadde begynt å sette opp håret enda. Men det mente hun var unødvendig siden vi allerede hadde kommet så langt. Så da ble vi enige om at hun skulle sette opp lokketoppen i racerfart slik at jeg kunne være ferdig halv tolv. (Blemme nr. 5. Ikke avtale på forhånd hvor lang tid man har til rådighet.)

Dette hjertet hang på veggen bak brudeparet ved middagsbordet. Mamma har laget det.

Lokketoppen ble satt opp i racerfart, og vi var ferdige halv tolv. Applaus! Jeg kjente at hjertet banket fortere og fortere da jeg nærmet meg disken for å betale. Aller helst ville jeg bare holde for ørene, dra kortet og løpe min vei. Men istedet sto jeg fint og fiklet med lommeboka mi mens frisøren tastet inn i kassa beløpet jeg skulle betale. Den nette sum av ettusenfirehundredekroner. Jeg var i sjokk! Koster det virkelig så mye å sette opp håret? Kjente at jeg bare ville komme meg derifra så jeg ikke kom for sent til min brors vielse. Jeg dro kortet mens jeg prøvde å ikke tenke på alle de fine tingene jeg kunne kjøpt for disse pengene, takket og forlot frisørsalongen. (Blemme nr. 6. Ikke spørre på forhånd hva det koster å sette opp håret.)

Serviettene var sydd av brudens mor og brettet rundt den lekre menyen.

Helgas lekse: Avtal pris, frisyre og hvor lang tid timen skal ta når man bestiller oppsetting hos frisør. Hvis du har sett for deg hvordan du vil se ut; ta med et bilde hvis du har, og ikke gi deg på det hvis frisøren foreslår en frisyre du ikke liker. 

Jeg har iallefall lært noe av denne episoden. Hvis jeg noensinne drar til frisør for å sette opp håret igjen, så skal jeg ikke vike fra min egen smak. Det er jo jeg, og ikke frisøren, som vet hva jeg er komfortabel med. Og når man skal betale såpass mye for å sette opp håret, bør man jammen være særdeles fornøyd med sveisen sin den dagen så man føler man får valuta for pengene.

Jeg syns ikke at jeg var stygg på håret da, bare så det er sagt. Men jeg angrer på at jeg ikke var mer bestemt på at hun skulle lage den 50-tallssveisen på meg. Lokketopp er liksom ikke helt min greie. Jeg fikk lillesøstra mi til å pynte sveisen min litt ekstra med to røde blomsterspenner, så ble jeg litt mer fornøyd. :)


Kjolen, derimot, er en solskinnshistorie som ikke tar like lang tid å fortelle. Jeg var fast bestemt på å finne en kjole på Hamar, og hadde alliert meg med høyere makter for å få det til. Jeg tok ikke med meg noen kjole hjemmefra, slik at jeg skulle bli ekstra presset til å finne en på fredagen. Ikke helt klok? Vel, i desperasjon gjør man mye rart.

Fredag formiddag bar det rett til Brudehuset på Hamar med mann og barn på slep for å finne en kjole blandt de over 500 selskapskjolene de hadde i butikken. Utfordringen min var å finne en kjole som matchet Mannens stilige dress som går i grått og rødt (du ser den i bakgrunnen på bildet over til venstre). Siden jeg ikke er så glad i rødt ville jeg helst ha en grå kjole. 

Den kjolen jeg endte opp med var ikke den kjolen jeg ville ha plukket ned fra hengeren hvis jeg hadde bestemt selv. Men med butikkdamenes kyndige veiledning fant de fram kjoler til meg som jeg prøvde. Og da jeg tok på meg denne, formelig ropte den ut "kjøp meg". Og jeg kjøpte, med et rødt sjal som prikken over i-en. Jeg var strålende fornøyd med antrekket. Så hvis du trenger selskapsklær og er i nærheten av Hamar, så er Brudehuset stedet. Terningkast seks!

Jeg er imponert over de som fremdeles henger med på dette tidspunkt. Godt gjort! Håper det var verdt det. :) Også håper jeg at noen der ute kan dra nytte av mine frisørerfaringer.

Broren min har iallefall blitt godt gift, og vi hadde en fantastisk dag sammen. Uansett antrekk eller frisyre, så er det kjærligheten som teller. Ønsker dere all lykke!

36 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra du skriver! En nydelig kjole og frisyren passet fint synes jeg - ble veldig bra med de røde blomstene!
Håper du får en fin helg.
Klem Igi

perler på en snor sa...

Jeg synes du var riktig så fin med lokketopp jeg da!:)
Veldig gøy å lese, jentene var skjønne og du var aldeles nydelig:)
Nå hopper jeg til køys etter nattevakt
Klem:)

Anonym sa...

wooooooooow & wooooooooow, jag blir helt förstummad över Din ubercoola blogg som är så....

U
N
D
E
R
B
A
R
T

V
A
C
K
E
R
T

&

I
N
S
P
I
R
E
R
A
N
D
E

Agneta

Lotta sa...

For et FANTASTISK herlig innlegg. Et man leser som man håper aldri tar slutt. Hihi:) Bra det endte godt til slutt. Du var veldig fin ihvertfall:)Herlig bryllup!:)
Ønsker deg en fin dag!
Klem fra
Lotta:)

Jannicke sa...

utrolig kjekt å lese, klart jeg fulgte med helt til slutt :o)

Jeg syntes du var nydelig på håret!! Men det er gode råd du kommer med - for det tar TID (og koster dyrt) å sette opp hår hos frisøren :o)

God helg!

Klem J.

C ♥ sa...

Her var det ikke vanskelig å henge med. Du skriver veldig morsomt og engasjerende. Godt historien endte godt. Var litt bekymra der en stund, men det var vel du og ;) Skjønner godt du var fornøyd med kjolen, men synes også du var flott på håret :)

Morsomt med Converse. Tihi.

Ønsker deg en fin helg videre.
klem C

Min herlige verden sa...

God morgen.
å så bra det endte godt tilslutt. Jeg følte bare jeg ville være med deg i kofferten din og hjelpe deg. Jeg er nemlig frisør og har en koselig butikk som heter Lyckeshus frisør og interiør. Jeg kjente bare hvordan din panikk begynte å ta overtaket, men takk og lov for at du ble fornøyd med håret. Iværtfall sånn passe...
Jeg følger gjerne med videre på din blogg.
Gratulerer med din nygifte bror. Hurra for kjærligheten...
Jeg har akkurat feiret 1.mnd bryllupsdag. Hurra
Hilsner fra Janne

Makrellskyer sa...

Hehe, morsomt innlegg, men det endte jo bra. Lokketoppen din (hihi) ble jo fin da, selv om den var grisedyr. Skal være toastmaster i bryllup i høst, og har faktisk tenkt på å få håret satt opp hos frisøren, så takk for gode råd :)

Villasol sa...

He,he.. Morsomt innlegg. Må si jeg måtte le litt innimellom her ja. Synes jeg ser frustrajonen!
Men jeg synes du var veldig fin på håret jeg da. Og kjolen var jo helt nydelig. Da har du jo lært litt ut av dette. Kanskje en prøvetime hos frisøren på forhånd! Men det er dyrt og få satt opp håret!
Morsomt med de skoene!

Ha en fin lørdag!

Klem Ingunn

Bling - our elf on the shelf sa...

Djizess, som fjortissen her hjemme ville ha sakt! Jo, jeg tok til meg frisørlærdommen her, synes nesten denne frisøren var litt på kanten... Hun burde imøtekomme kundenes ønsker. Selvsakt kan hun komme med andre forslag om hun mener kunden er way off, men heller ikke overkjøre denne. og prisen var nokså stiv, det er jeg så skjønt enig i.
Men du, utrolig kult med convers på brudgom og gjester, out of the box er tøft :))
Lekre bilder fra en flott dag!
Og kjolen din var utrolig flott :)

Anonym sa...

Hei hei!

Så bra du skriver, så virkelig for meg at du satt i stolen hos frisøren med frustrasjonen godt synlig.

Jeg syns kjolen og håret ble veldig fint sammen! Og så søte jentene dine var.

men så utrolig kult med Converse! Kjempestilig det siste bildet!

Ha en flott lørdag videre.

Klem, Line.

Det lille huset med druehagen sa...

Nå måtte jeg le:)) For en herlig historie. Jeg synes faktisk at håret ditt ble fint, selv om jeg skjønner at du ikke fikk den frisyren du ville ha;) Kjolen var bare kjempe lekker!!!
Klem Gro-Beate

Emmas Verden sa...

lekker kjole..og frisyren også..selv om det ikke var den du ville ha ;))
bra at alt endte godt..syns du var modig som ikke hadde back up kjole ;))

så søte småsnuppene dine var i skjønne skjørt..

ingenting er som kjærligheten..

vi venter i spenning på Ikea kjøkkenet..håper alt er med og at det ikke er noe feilpakking!!!

ha ei fin helg!!
klem Anne♥♥♥

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så fin du var! :)))

Skjønner godt du var stret, hadde jeg bsselitt også. *ler*
Artig med converse, spesielt at flere hadde det på seg!! :)

God helg!!

Vibeke :)

Haust sa...

Hehe, denne historia var så spanande, at det var ikkje noko problem å henge med heilt til slutten! Og frisyra di var nydeleg, kjolen likeså!

Ha ei god helg! :)

ELLEMELL sa...

koselig lesning!
morsomt også!:)

og alldeles ikke langt! jeg koser meg når jeg leser blogginnleggene dine:)

ha en fin helg:)
klem ellemell

annicken_j sa...

hahaah morsom historie,synd at du ikke fikk den sveisen du ville ha. Utrolig stilig bryllup, med mange anderledes detaljer :D

Anonym sa...

Tack för Din information, nu har jag ändrat till pop-up fönster och hoppas det hjälper! Agneta

Jorid + NOE Blog sa...

Så herlig skrevet, og jeg synes du ble fin på håret! Men som du sier, og takk for tips, lønner deg seg å avtale en del på forhånd! Og det var vannvittig dyrt??

Nydelige bilder, og superstilig med conversesko på guttene!

Ha en fin dag!
klem J

purglede sa...

HERLIG!
Herlig innlegg!!!!!!
Herlige converse til brudgommen!
Herlig frisyre!
Alt var bare herlig! Og jeg går å humrer og ler for meg selv over innlegget ditt, og over at alt faktisk kan ende bra selv om urgangspunktet (for frisyren din) så heller dårlig ut, tror jeg hadde fått hetta sjøl jeg... Om prisen var drøy ble du jo bare råfin!!!!!

Ha knallfin helg!!!

Randi sa...

Ingen problem å henge med til slutten her. Du skriv jo så bra...og vart jo så spent på korleis dette skulle ende... Vart nesten litt nervøs på dine vegne medan eg leste her...
Men, det enda jo bra då. Frisyren vart fin, sjølv om det ikkje vart akkurat den du ville ha. Og søtt med noen ekstra blomstra til pynt. Men, enig, når ein betale så masse for noko så vil ein gjerne helst vera superfornøgd etterpå... Men kjolen var flott! Bra det løyste seg der og. Og jentene dine var jo berre supersøte då... :-)
Herlege bilete frå eit vakkert bryllup... Begynte med ein gang og tenke tilbake til mitt eige bryllaup for eit års tid sidan... Sukk... mimre, mimre... ♥♥♥
Utruleg stilig med Conversesko då. Tøft gjort å tørre å sette sitt personlege preg på eit antrekk på den måten der! Stilig!
Ha ei strålande god helg!
Klems

Bringen Blomster sa...

puhh..kjent e blei helt stressa på dine vegne, bare av å les om din frisøropplevelse :)Men e syns både håret og kjolen va nydelig! Kor stilig med converse sko!-lika bryllup som ikkje e helt a4 :)
-synnøve-

Marta - livet på landet sa...

Ingen problem å henge med til slutten her! Morsomt innlegg!:)
Var veldig spent på hvordan du ble seende ut på håret da:)
Og syntes det var riktig så fint! Men forstår jo at det ikke var din aller beste opplevelse:)
Og kjolen var nydelig!

Anonym sa...

De blomstene i håret og skjalet gjorde hele forskjellen. Helt nydelig var du:)
Anita

Frøkenlinn sa...

Du skriver så bra så var ikke noe problem å henge med til slutten her=) Og fin ble du, nydelig kjole og=) Hilsen Frøkenlinn

et kjært hjem sa...

For et vakkert brudepar, dritkult at han giftet seg i de skoa da!!Brudebuketten helt nydelig!! Herlighet så utrolig dyrt å sette opp håret da, er det mulig? Men du ble veldig fin, og de røde rosene var prikken over i-en! Lekker kjole!
Vakkert pyntet bord i innlegget under! Klem Ane pane pøne

Karin sa...

Så arti lesning,men jeg syns lokketoppen din var fin jeg da. Men når man skal i bryllup har man som regel bestemt seg hvordan man vil ha det.Kjolen å det røde sjalet var kjemepfint syns jeg.Å så nydelige hjerte i eføy. Bruden var nydelig... Fine bilder ja ;-)

Tomines hjem sa...

herlig strawberry... det eneste jeg har tenkt under hele historien er; run strawberry... run!!!! men resultatet ble lekkert synes jeg..
jeg vet ALT om hårkatastrofer, så det er jo ikke mye moro.. men ditt hår satt iallefall fast når du gikk ut av døren... jeg er enda ikke gift.. men jeg vet nå "for sure" at min mann, og kanskje jeg selv skal gifte oss i converse... i love them too!!! ha en deilig helg...

Mona Christin sa...

Hei.

Ikke noe problem å følge med her, for du skriver så levende. Det var nesten sånn at jeg så det som en film, både miner, uttrykk og frustrasjon. Men du ble nydelig da. Flott kjole. Håper du får brukt den ved flere anledninger. Frisørprisen var rimelig høy. Trodde ikke det var sååå dyrt. Godt jeg er velsignet med frisører i familien.

Ha en fin helg.

Klem Mona C

mi-rachel sa...

jeg syns nå du så meget pen ut med lokketopp!

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Morsom lesing! Jeg må bare si at jeg synes du ble fin på håret, men skjønner at det er kjedelig når man ikke blir som man har tenkt selv! :) Kjolen din var nydelig.

Mange klemmer

Anonym sa...

Glimrende fortalt!
Kjolen og frisyren var nydelig

ENGEL sa...

hahaha,bra skrevet!Jeg har selv jobbet som frisør,og lurer virkelig på hva denne frisøren tenkte med!OG DYRT!OG TIDKREVENDE!(En brud ordnes som regel på tre timer....)JAJA;)man lærer så lenge man lever,og de tipsene du kom med (blemmene)er bare å lære av.Nyyydelig var du uansett!
Ha en flott aften!

Amelie78 sa...

Hei!
Jeg vet ikke om jeg har kommentert her inne hos deg før, men jeg leser bloggen din fast (om enn i rykk og napp), og synes den er inspirerende, vakker og kjempefin!

Spennende å lese om håroppsetningsdramaet ;) Ble helt provosert av den frisøren på dine vegne. Når det er sagt, var du STUNNING både i kjolen og på håret! Fantastisk nydelig! Ble nesten litt inspirert til å fikse meg en lokketopp selv ;-)

Ha en fin kveld!

Hilsen Amélie

lillesky sa...

Det var absolutt verdt det å lese hele innlegget!
Fikk noen tips ang. å sette opp håret hos frisør ja...
Du så helt fantastisk ut; både hår og kjole!

Anonym sa...

dyrt er det å gå til frisøren og med tidsklemme er det frustrerende OG hvis man ikke er helt fornøyd - HELT FORFERDELIG!!! MEN du var nå veldig veldig fin på håret da - skryt i massevis burde du fått for den oppsatsen der!!!