lørdag 12. juni 2010

Takpanel og malingstips

Huset vårt er nå klart for egeninnsatsen. Dvs. at det var klart for to uker siden, men pga. at vi har klartgjort tomannsboligen for salg har vi fått gjort svært lite i huset i det siste. Det siste snekkerne gjorde før de ryddet ut av huset, var å feste takpanel i hovedetasjen. Vi er veldig fornøyd med resultatet, bortsett fra at vi kommer til å male det hvitt slik at ikke treverket skinner gjennom.


Panelet er ekstra bredt, 148 mm. Mannen var på huset i går kveld og sparklet spikerhull og skjøter på gangen, lilledoen og kjøkkenet. Så da er det stua og boden som gjenstår før vi kan pusse og male. 


Malingen vi har valgt til taket er helt hvit med glansgrad 40, dvs. halvblank. Vi skal prøve vanntynnbar maling, ikke oljemaling som visstnok gulner etter et par år. Er usikker på hvordan resultatet vil bli. Noen mener at vanntynnbar maling er vanskelig å få fin fordi den tørker så fort. Dama i malebutikken mente at vi burde bruke glansgrad 20 i taket, ikke 40, fordi det lettere kunne bli skjoldete med 40. 

Mamma og pappa har malt paneltaket sitt helt hvitt med glansgrad 40, og det ser helt strålende ut. Så jeg vil prøve og se om det funker hos oss også. Mamma og pappa har brukt oljemaling da, så det blir spennende å se hvordan den vanntynnbare virker.Er det noen der ute med erfaringer med maling av takpanel? Setter pris på å høre fra dere!

Her er det regn og grått i dag. Ida skal i bursdagsselskap og gleder seg veldig til det. Hun kom sprettende inn til oss før syv og annonserte at hurra! hun skulle i bursdag i dag. Så vi får ut og kjøpe bursdagsgave snart. Skal bare se ferdig "Det regner kjøttboller" først. Kjempemorsom film! :)

Happy lørdag!

9 kommentarer:

Jorun sa...

Lykke til!

Vi bruker vanntynnbar maling til taklistene, og fikk et tips som ser ut til å virke: Jo kaldere rommet er, jo saktere tørker malingen (og dermed blir det mindre penselstriper).

anjamollerandersen sa...

Har en god del erfaring med å male takpanel da vi malte alle tak i hele sommerhuset for et par år siden. Men har ingen gode tips.. Er ikke så veldig vanskelig.. AlfaOmega er gode pensler!!!!

Vi har malt alle lister i huset med vannbasert 40, har fått det ganske jevnt og fint.. Det er verre desto varmere det er =malingen tørker fortere..
-Vi malte en del vinduer tidligere i år når det var litt kjøligere ute, da var det null problem, men forrige helg skulle vi ta blomsterbrettene til vinduene i stua der sola stod på, det var helt umulig da malinga tørka før du fikk dratt den ordentlig ut..
Kanskje en ting å ta med seg..

Er veldig fornøyd med glans og resultat! -Har f.eks malt rekkverket i trappa med oljemaling 40 +andre typiske slitasjesteder, og den er lettere å få fin da den glir mer ut, men ser ikke forkjell nå som vi er ferdige:)


Oi, dette ble litt langt:P

Uansett; lykke til!!
(skimter jeg kvister? husk isåfall for all del kvistlakk;))

Anonym sa...

Jeg har malt panel takene hjemme med vanntynnbar maling. Det ble kjempe fint! Malte så raskt jeg kunne og hadde det kaldt i rommet mens jeg malte. Resultatet ble bra.
Lykke til!
Klem Igi

Emmas Verden sa...

vi bruker også vanntynnbar maling nå når vi maler..både tak og vegger..går helt supert :))
men det er som Jorun her sa..det går best når det ikke er så varmt i rommet..
masse lykke til med huset!!
klem Anne♥

Lisas hjem og skatter sa...

Herlig :) jeg har ikke noen erfaring med maling av tak desverre!!! men, håper du får masse gode tips :)

heldig dere er som snart bor i drømmehuset :) vi leter fortsatt etter hus, men håper og tror faktisk at det dukker opp noe snart :O)

ha ei kjempefin helg!

klem

Randi sa...

Så flott det vert med panel i taket. Har desverre ingen erfaring eller tips å koma med når det gjeldt maling av sånt. Gøy å sjå korleis det går framover i nyehuset. Følger ivrig med etter alle gode tips. Det kjem jo forhåpentligvis ein dag då vi kjem i gang med bygging sjølv også.... :-D
Nydeleg veninne-innlegg i går. Gode veninner er gull verdt!
Ha ei flotte helg vidare.
Klems

Anonym sa...

Hei.Jeg har malt alle mine tak med green room (miljøvennlig) vanntynnbar og takene ble flotte. Jeg malte først i sprekkene med liten rund kost, så med rull,det går mye fortere og gir et jevnere resultat.Lykke til uansett hva du velger. :)Lørdagsklem.

Sommerlyst sa...

Så flott dere får det...Ser skikkelig bra ut, og så skimter jeg en fantastisk utsikt gjennom plastikken!

Maling av tak...gode pensler, og en som kan masere en stiv nakke og skuldre ;) og husk kvistlakk!

Lykke til!
:)

Anne på landet sa...

Min erfaring er at den nye vannbaserte malingen er vanskelig å få en god finnish på når man maler større flater, rett og slett fordi den tørker altfor fort. Men: Det finnes et middel nå som du kan tilsette den vannbaserte mailngen, slik at den "oppfører seg" mer som oljemaling i tørkingen. Jeg vil tro du får det hos en fargehandler nær deg. Jeg har kjøpt det, klok av skade etter å ha plundret meg gjennom et stue-/spisestue-prosjekt, men ikke prøvd det ut ennå.

:) Lykke til!