mandag 28. juni 2010

Før/etter lampe

Forleden dag var jeg innom bruktbutikken. Jeg er stadig på utkikk etter gamle kjøkkenstoler, så jeg stikker innom brukten hver gang jeg er i nærheten (altfor sjelden i følge meg selv, altfor ofte i følge Mannen). 


Denne idéen har jeg tenkt på en stund, men har ikke funnet den perfekte lampeskjermen enda. Dette er heller ikke den lampeskjermen jeg hadde sett for meg, men jeg kjøpte den for å teste ut hvordan idéen ville virke. Og jeg ble veldig fornøyd må jeg si.


Har lenge hatt lyst til å bytte ut lampen over kjøkkenbordet, men Mannen har vært uenig. Han syns det er unødvendig å bytte ut ting nå som vi snart skal flytte. Det er jeg uenig i, så i dag benyttet jeg anledningen mens han var på jobb til mitt lille lampebytte. Forandring fryder. Jeg er kjempefornøyd! Så lyst og fint! Denne lampa kommer jeg til å leve lenge på.

Festeanordningene var brune, så de malte jeg først hvite (tre lag) med hobbylakk. Da det var tørket (eller iallefall nesten, jeg har ikke så stor tålmodighet til å vente på sånt), limte jeg blondebånd på med decoupagelakk. Sydde en ledningsstrømpe av hvitt bomullsstoff til den brune ledningen.

"Kroppen" til lampeskjermen var herlig, slitt hvit, så den lot jeg være som den var. Så sydde jeg et trekk av en billig Ikea-gardin som jeg festet rundt skjermen med hyssing. Veldig enkelt og greit. Det er vanskelig å se det på bildene, men lyspæra er ekstra stor, noe som gjør lampa enda mer stilig syns jeg.

Lampeskjermen betalte jeg 25 kr. for. Resten av tingene jeg har brukt hadde jeg hjemme fra før. Ja, bortsett fra en liten sukkerbit til kobling av ledningene. Den betalte jeg 4 kr. for på lampebutikken. Billig og bra! Det er viktig å skryte litt av seg selv noen ganger. :) Det gir en god følelse å ha laget noe selv, og å henge opp en lampe man er fornøyd med som ikke har kostet så mye.

Nå om sommeren syns jeg det er herlig å ha det lyst og enkelt inne. I mine øyne er det verken sterilt eller kjedelig. Det er avslappende og forfriskende. Her er vi heldigvis ulike, og hver og en kan innrede slik man selv liker å ha det. Jeg er heldig å ha en mann som blir glad når jeg er glad, og han er ikke vanskelig når det kommer til innredning. Den perfekte mann for meg. :)
God uke, bloggiser!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint Hilde du er veldig flink. Klem Kikki

hviit sa...

Så utrolig fink... veldig inspirerende. hurra for de.

Jeanette sa...

Hei og takk for kommentar;) Det var en lekker lampe;))
Når det gjelder gulvet så er det et vakkert, vakkert laminatgulv fra Pergo. Jeg hadde nok ikke turt og ha parkett i gangen, med vann og grus som riper opp er nok ikke det og anbefale. Men dette gulvet er som sagt laminat og en meter mot døra har jeg smurt skøytene med noe som heter Safe Seal som gjør at de blir tette og tåler vann. Jeg vurderte også å dele opp gulvet med fliser ved døra og parkett resten, men jeg synes igrunnen ikke det er noe særlig pent, så jeg gikk for dette stedet. Leverandøren lovte at dette skulle bli tett og holde gulvet pent så jeg stoler på det. Og jeg har ikke angret enda;)
Pergo har SÅ mye pent, bare se inne på www.pergo.no. Mitt gulv heter: 70204-0230 Distressed White Oak, plank. Dette er med brunt i, men de har også et som heter Sølv eik, det går mer i grått for de som liker det.
Klem J.

Mona sa...

Så kreativt og flott Hilde. :)

Elis@beth sa...

Knallfin lampe! Så gøy å gjøre slikt selv da-hadde det bare vært meg som var så kreativ!

Klem!

Jeanette sa...

Hei igjen.
Tja, den safe sealen er beregnet på laminat. Pergo har kun laminat så ikke sikkert den er prøvd på parkett. Men jeg syntes det hørtes rart ut at man ikke kan ha laminat over vannbåren varme... ?? Dette tror jeg dere må undersøke nærmere. Det finnes kontaktinfo inne på nettsiden til Pergo, jeg ville ringt dem og spurt. For om dere kan bruke det, ville jo det fineste blitt å fått lagt samme i hele rommet. Laminaten er blitt så fin med tiden, av og til finere enn parkett og mye mer lettvindt.. Jeg ville ikke hatt parkett i en yttergang/hall. Har man grus under skoene vil det jo ripe opp med en gang og lage stygge merker.

Unknown sa...

Knallfin!

Du er jammen kreativ! Den gamle, kjipe lampa ble jo supersøt, og jeg er helt enig i at den gjorde spisestuen enda lysere og fin!

Silje :)

Unknown sa...

Så søt den ble, du er kjempeflink:)

KLem Line

ELLEMELL sa...

Virkelig stor forskjell da!
Gøy med fornyingsprosjekter!

Men synes nå den andre lampen din også var fin jeg da!

ha en fin uke du også!
Takk for kommentarer inne hos meg, det betyr mye for meg!
klem ellemell

Elin sa...

Utrolig lekker lampe! Så kreativ du er :)

Jorid + NOE Blog sa...

Så stilig :-) Den ble lekker!! Hva syntes mannen om ditt verk da han kom hjem?

Ha en fin dag i morgen!
Klem Jorid

idyll sa...

Wow, så lekker den ble!!! Skikkelig sommerslig og fin:) Virkelig kreativt og herlig lekent.. Klem fra Idyll

Mona Christin sa...

Hei.

Superfin, jo. Den skal du være fornøyd med. Delikat og romantisk. Synes jeg kan se for meg minen til mannen da han kom hjem. Så lenge det er gjenbruk og billig ser jeg ikke noe galt i å bruke litt penger.

Stor klem Mona C

Anonym sa...

Så fiiin den ble og ikke minst romantisk. :)Klem.

Fru Luna sa...

Kjempefint! Virkelig lekkert :) Det er en deilig følelse å ha skapt noe fint for så lite penger!

Ha en fin uke!

Klem Linda

Lakka sa...

Så flink du er, og så lekkert det ble!!! I like:-)Man får jo en god følelse når man skaper noe selv, og med noen få kroner i budsjett og kjemperesultat er det ikke rart du er litt stolt!

Ser at dere diskuterer litt vedrørende Pergo laminat og vannbåren varme. Jeg har venner som har dette i hele deres nybyggede hus, og det går helt fint:-)

Ha en strålende fin dag, håper du har sol som meg!

Lakka

Det lille huset med druehagen sa...

Lampa ble FLOTT!! Så flink du er!
Klem Gro-Beate