lørdag 1. januar 2011

Nyttårsaften 2010

Vi hadde en fantastisk koselig nyttårsaften i går! Dagen gikk med til å handle og rydde i huset siden vi skulle ha gjester på kvelden. Vi spiste deilig julemiddag hos svigers etter at vi først hadde brukt en halvtime på å prøve og komme oss opp bakken fra huset vårt. Her regnet det nemlig i går, og alle veiene var speilblanke av is. Til slutt endte det med at vi gikk opp til veien og ble hentet der av svigerfar. :)

På kvelden hadde vi nyttårsfest med gode venner på besøk i huset vårt. Det beste med å ha nytt hus er den gode plassen vi har fått. Vi var ti voksne og åtte barn her i går, og det var langt i fra trangt eller støyende. Det var rett og slett en kjempekoselig kveld! Barna lekte så fint sammen og var oppe til de ikke orket å være våkne lenger, akkurat sånn det skal være på nyttårsaften.

Mange av våre venner, inkludert oss selv, har to jentebarn. Det betyr høy prinsessefaktor, og i går fikk jeg tak i rosa lemonade på ChocoLatte. Eller "rosa prinsessesaft" som vi kalte det i går. Den var veldig god, og flaskene var så utrolig fine! De skal jeg ta vare på og servere lemonade i til sommeren. 

Et par bilder fra gårsdagens servering. Vi hadde blitt enige om at alle tok med seg litt hver, og det ble nok å spise for å si det sånn. 

Hjemmefra er jeg vant til at mamma setter fram et fat med krukker og bokser fylt av julegodt. Dette fatet står framme stort sett hele jula (fra lillejulaften til over nyttår), og fylles på etterhvert som det blir tomt. Det er nøtter, brente mandler, karameller, lakris, marsipan og skum. Jeg syns det er så koselig, og har tatt med meg denne tradisjonen videre.

Når man har små barn så er det selvfølgelig lurt å sette det på et høyt sted så de ikke går og spiser godteri hele dagen. Vi voksne er kanskje litt flinkere til å begrense oss. Kanskje. :)


 Mariannedrops og skum kjøpte jeg i sommer i Sverige, og har spart det med tanke på nyttårsfeiringen. 


Da vi hadde vært ute og sett på raketter, ønsket vi det nye året velkommen med en skål. Og hva er vel bedre å skåle med enn sprudlevann? Denne Astien var veldig god, med en mild og fruktig smak. Sjampanjeglassene har jeg kjøpt på bruktbutikken, og jeg syns de er såååå fine!


Svigerfar leste en melding han hadde fått til oss på middagen i går, og jeg leste den videre til vennene våre. I dag har jeg lyst til å dele den med dere:

Vær stille... 
Hør...
Det banker på døren...
Er det det nye året som vil inn?
Vi lar det vente litt.
Tenker tilbake på året som var.
Alt godt tar vi med oss.
Og det som ikke ble så bra, det lærte vi noe av.

Så før du åpner døren, nyt årets siste timer.
Siden kan du hilse det nye velkommen inn.
Ha det godt og ta vare på deg selv og de du har rundt deg.
GODT NYTTÅR!

Takk for et herlig bloggeår i 2010. Gleder meg til nye, blanke ark i 2011.


Nå står Mannen og kokkelerer på kjøkkenet. Han skal servere oss biffmiddag i dag. :) 

nyt siste rest av jul

17 kommentarer:

Med kjæleik til livet sa...

Godt nytt år til deg og dine og ;)

Denne sms fikk eg også --- og den er fin .. ...


Smil fra monika

Mona sa...

Godt nytt år til deg og dine, Hilde. :)

Klem fra Mona

Høvebakken sa...

Flotte bilder, godt nyttår:)

Livy sa...

Riktig Godt Nytt år!
Gleder meg til å følge deg videre i året som ligger forann! klem fra Livy

Hege sa...

Godt nyttår til deg og dine :o)

ANETTESHUS.COM sa...

WOW! Så flott, ny header!!! Nå begynner bloggen din å bli riktig så snasen;))

Takk for vakker og inspirerende blogg!! Gleder meg til å følge deg videre i 2011!! Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!!

STØRSTE klemmen
ANETTE:)

Monica sa...

utrolig fin header. koselig tradisjon du fører videre med det godtefatet ja:) Og den medligne du delte var vakker. stor kle fra Monica

Epleskrell sa...

Godt nytt år snuppa mi!

Herlige bilder, er så forelsket i kjøkkenet ditt jeg!
Også måtte jeg le da jeg skimtet julekortene dine som henger i vinduet og dette gigantiske kortet vi klarte å bestille (med uhell) i år, troner foran.. ikke vanskelig å legge merke til for å si det sånn... Huff... Planen var ikke å bestillle den største størrelsen altså ;)

God klem

Christine C sa...

Høres ut som dere hadde en super nyttårsaften! Koselig tradisjon med det godtefatet - det hadde jeg sansen for på veldig mange måter ;-) Riktig godt nytt år til deg og dine!

Sommerlyst sa...

Godt Nyttår kjære deg!
Det ser ut som en helt fantastisk kveld. Dere har altså fått ett så herlig hus. Det må være så utrolig kjekt med så god plass! Vi kunne nok ikke hatt så mange - i så fall måtte vi ha sitttet oppå hverandre!

Kos dere videre med formingen av deres nye hjem! Jeg gleder meg til å følge deg videre!!

KLem

silje-sin sa...

Godt nytt år, Hilde:) Koselige bilder fra feiringen deres! Gleder meg til å følge deg i dette året også:) klem fra silje.

Mona Christin sa...

Hei.

Herlige bilder du viser. Tradisjoner er viktig å ta vare på.

Godt nytt år til deg og dine kjære.

Stor klem fra Mona C

Karina sa...

Takk for titten i jordbærlandet ditt. Jeg ble helt fengslet og sittende å lese mange herrens innlegg før jeg innser at det er på tide å logge av og legge seg (som normale folk hehe). Men jeg måtte bare legge meg til som følger og i bloggrollen min, for hit vil jeg helt klart tilbake for her var det veldig koselig :)

Klem fra Karina i Hammerfest

Unknown sa...

Hei på deg, så fantastiske fine bilder. Kjøkkenet ditt ser jo så koselig ut! Godt nytt år til deg og dine, skal bli spennende å følge bloggen din videre, klem fra Wilhelmine

Heims verden sa...

ÅÅå, herlig innlegg:D høres ut som dere har hatt en kjempefin nyttårsaften. Kan tenke meg det var deilig å feire i det nye huset, dere har fått det så fint. Har så utrolig lyst på en slik ovn i våres fremtidig hus:D Nydelig!

Godt nyttår:D

Karin sa...

Så flink du er til å gjøre det koselig for så mange. Kjempelekkert og masse godt., en super vertinne, helt sikkert!

Karin

Vibeke / Mammas Hus sa...

Godt nytt år! :)

Flotte bilder hos deg, som vanlig. Håper dere får et fantastisk 2011, jeg gleder meg til å følge videre. :)