tirsdag 4. januar 2011

Jordbærpikens bloggår 2010

januar
Store deler av året 2010 dreide seg om husbygging for vår del. Det har bloggen også båret preg av. I januar 2010 skjer det noe nytt på huset vårt hver dag. Nå er takstolene på plass, det er gulv i etasjene og snekkerne har begynt å forberede veggene til bordkledning.

februar
Huset gjøres klart til innsetting av vinduer. Vi begynner så smått å pakke ned ting og gjøre tomannsboligen klar for visning.

mars
Vinduer og bordkledning er på plass. Vi planlegger for harde livet og er ganske lei av å ta avgjørelser i forhold til huset, men må bare stå på. :)


april
Huset er så godt som ferdig utvending, men har fremdeles mye igjen innvendig. Vi rydder grundig ut av tomannsboligen for å bli klar til og ta imot megler og fotograf til salget.


mai
Det planeres på utsiden av huset vårt, og vi gjør oss klar til egeninnsatsen som er rett rundt hjørnet. I tillegg jobber vi iherdig med tomannsboligen for å få den presentabel. Vi bestemmer oss for hvilken megler vi vil bruke, og da er ballen i gang med å rulle.


juni
Vi selger tomannsboligen etter første visning, og er så lykkelig og glad for at det gikk så bra. Nå starter en lang og hektisk periode med egeninnsats på huset. Ikke mye ferie på oss for å si det sånn.


juli
Det går sakte, men sikkert framover i huset vårt. Vi gjør ganske mye selv, så all vår tid går med til huset. Kan ikke si jeg savner å stå med nesa oppi paneltaket og sparkle, pusse, grunne og male x antall strøk. Men lekkert ble det.


august
Den avsatte tiden til egeninnsatsen renner ut, og vi får litt dårlig tid på slutten. Men ferdige blir vi. Iallefall så godt som. Nå starter nedpakkingen av tomannsboligen; en elendig møkkajobb som er like kjedelig som et vondt år. Men det må gjøres, og med god hjelp rekker vi å bli ferdig. Vi får innimellom litt tid til å gjøre koselige ting. Som å spise bær. 

september
Endelig flytter vi inn i huset vårt. Vi har ikke rukket å montere så veldig mange skap, så kaos råder i akk så lang tid (det råder litt fremdeles for å være helt ærlig). Innflytting er ikke så morsomt som jeg hadde sett for meg iallefall. Mest på grunn av alt kaoset. Når man er veldig, veldig sliten er det ikke så gøy å pakke ut av flytteeskene som man hadde trodd det skulle bli. Og når det er mye å gjøre på jobb i tillegg, orker man ikke å jobbe-jobbe-jobbe når man kommer hjem. Iallefall ikke vi.


oktober
Vi er veldig slitne, og jeg blir sykemeldt i tre uker. Det trengs. Kjenner at jeg visner litt inni meg når jeg sitter og skriver om det nå. Ikke koselig å tenke tilbake på den opplevelsen. Mamma, pappa og min lillesøster kommer oppover til oss i høstferien og tar tak i kaoset vårt. Og når de reiser igjen kan vi sette oss ned i en ryddig stue for første gang siden innflyttingen. Det gir motivasjon til å fortsette. Og vi er evig takknemlig til alle venner og familie som stilte opp for oss i husbyggings- og flytteperioden vår. Vi hadde aldri klart det alene.


november
Vi har bestemt oss for å ta den videre innflyttingen litt etter litt for å bevare oss selv midt oppi det hele. Hovedetasjen er veldig koselig nå, mens underetasjen fremdeles har litt å gå på. De første spikrene blir hamret inn i veggene på stua, og det er egentlig en god følelse. Når det henger ting på veggene blir det mer hjemmekoselig syns jeg.
desember
Desember flyr avgårde som en vind, men vi rekker å nyte over en uke juleferie på Østlandet. Herlig! Jeg har lyst til å takke alle dere som leser jordbærbloggen. Dere gir meg glede, inspirasjon, motivasjon, kreativitet, smil, lyst til å rydde hjemme og mye, mye mer. Takk for bloggåret 2010. Jeg gleder meg til å gå inn i 2011 sammen med dere. :)

9 kommentarer:

Lisas hjem og skatter sa...

aå koselig årskavalkade du har ordnet :) gøy å se hvordan huset "ble til"! flott har dere fått d :)

Godt nytt år til deg og dine! Gleder meg til å følge deg i 2011 også :)

klem fra lisa

Elin | Draumesidene sa...

Hei! Så kjekt å sjå prosessen med huset, men så trist at dokke vart så slitne undervegs... Håper at 2011 gir overskudd og energi igjen! Vi flytta inn i juni 99, og her er kaos somme stadar enno ;) Ta det piano, er vel mitt råd!

Klem Elin

Unknown sa...

Flotte bilder!
Og det er så herlig at vi har fått ta del i drømmehusbyggingen ♥ Og jammen meg har det blitt lekkert og;))

Gleder meg til og følge deg og det nydelige huset ditt videre, du har det veldig fint!

Klem Line

Supersnuppa sa...

Et virkelig lekkert, og stort, hus!
Skjønner godt du ble sliten av alt det der.

Årskavalkaden din var kjempefin. Tror jammen jeg skal stikke innom her oftere:-)

Ha en fin kveld!

Fru Rosas Hjem sa...

Hei!!!

Her tror jeg ikke at jeg har vært før :) og nå la jeg meg til som følger!!!
Så flott hus dere har fått!! Hvilken husleverandør brukte dere? og tegnet dere huset selv?

Vi er i en fase der vi diskuterer om vi skal bygge eller ikke...og jeg tenker litt på det å slite seg helt ut....Det blir vel til at vi bygger nå i år om vi skal gjøre det...det skal bli en spennende tid:) Vi må ihvertfall få oss et større hus og det frister litt med nytt:)

Tror jeg mpå finne frem eldre innlegg her hos deg og se på byggeprossessen:)

Jeg skal ihvertfall følge deg i 2011:))


klem

Siris Hjem sa...

For en kjempe fint blogg du har. Veldig spennende å se kavalkaden. Mange fine bilder, og huset deres ser nydelig ut :D

Legger meg til som følger her, og gleder meg til å lese mer i 2011

Klem Siri

Brit Eva sa...

Jeg syns du har ett nydelig hus, fine detaljer.til og med lysbryterne er fine :-)Følger bloggen din, liker den veldig godt.

Liv Elin sa...

Heihei - for en koselig , lys og frisk blogg ! :)
Gratulerer med overstått bygge-flytteprosjekt ! Et kjempeflott hus dere har fått! :)

Vi har også nylig lagt bak oss en strevsom og tung flytteprosess + salg av hus , så jeg tror jge kan ane noe av det dere har vært gjennom ......Synes ikke det er litt rart at du ble syk etterpå , det samme skjedde nemlig meg - det tar jammen på å flytte en hel familie! :/
Håper dere får nyte gode dager i nye , flotte huset (med den nydelige utsikten !!) i året som nettopp har startet.......

Nyttårsklem - Liv Elin

ELLEMELL sa...

kjempemange fine bilder i årskavalkaden din:)
kjekt å se bilder igjen-fra det man har lest tidligere:)

gleder meg til fortsettelsen i dette nye åretieret:)
klem ellemell