torsdag 13. januar 2011

Lille juledo


Juleinnlegg langt uti januar er det vel kanskje ikke så mange andre bloggere som holder på med. Nå er det friske vårfarger og tulipaner, og jeg gleder meg til å blogge litt om det jeg også. Må bare bli ferdig med å vise julebildene mine først. Og det er jeg snart. :)

Jeg blir 30 år i mars, og da står et nytt objektiv til kameraet høyt på ønskelista. Jeg ønsker meg et Canon EF 50 mm. f/1.4 USM. Har hørt at det er veldig bra. Ønsker meg egentlig f/1.2, men det er så mye dyrere at jeg vet ikke om det er verdt det. Noen som har litt erfaringer de vil dele, så blir jeg veldig glad! Har en drøm om en linse som tar fine (og ikke så gule) bilder selv om det ikke er fullt dagslys ute. Jeg er ikke så glad i blitsen, og da trenger jeg en lyssterk linse.

I dag har vi hatt tre musikalforestillinger, og det har gått strålende bra. Vi er så stolte av elevene våre som har gjort en formidabel innsats. Gøy å være en del av det!  I morgen er det to skoleforestillinger til før vi er ferdige. Det har vært to fullstappa uker, så det blir godt å slappe av litt etter denne perioden. Tenker Mannen syns det blir koselig å få litt hjelp hjemme også. :)

Vasken på den lille doen vår er kjøpt hos Little England. Superfornøyd! Vi har gjesteservanten, og den størrelsen passer perfekt inn på lilledoen. Stjernehåndkledet er fra Kid.

Nå må jeg legge meg så jeg er klar for ny innsats i morgen. Takk for at du tok turen innom!


smil

5 kommentarer:

Pink lady sa...

Superfint!

Toalett delen av vaskerommet vårt ser nitrist ut i forhold! Men kanskje det kommer seg etterhvert! ;)

Tenker det skal bli godt for deg å ta det litt med ro nå. Kose deg litt hjemme sammen mann og barn:)

Litt tidlig å si det, men jeg sier nå allikevel; GOD HELG!!!

Klem Pink lady

TESSAS MAT sa...

Så koselig bad!!

En 50 mm er et greit objektiv. Har selv en f/1.8 og synes den er helt ok selv om jeg også skulle ønske meg en mye bedre lysstyrke på den. Men når det gjelder gule bilder er jeg enig, blitz er ikke alltid så morro, men ønsk deg et skikkelig stativ til kameraet ditt om du ikke har det. Da kan du bruke manuelle instillinger til å gi deg nok lys i bildene uten å være redd for bevegelsesuskarphet. :o) Lykke til!

KRUSEDULL sa...

Så koselig lite do:)

Fotograf Anders Kjøndal sa...

Hei Hilde, når jeg ser referanse til Canon objektiver og blendertall så bare måå jeg kommentere:)

Therese har et godt poeng angående stativ, det gir deg mange flere muligheter, selv med ganske standard objektiver for å få skarpe bilder med mye lys inn.

Selv har jeg også en 50mm f/1.8 - det var det første objektivet jeg noen gang kjøpte, men jeg bruker det ikke spesielt mye. Jeg har derimot en 85mm f/1.2 som jeg bruker til sikkert 80-90% av bildene jeg tar. Det er i praksis ikke stor forskjell på et bilde tatt med f/1.8, f/1.4 eller f/1.2, men det er stor forskjell på den totale kvaliteten på bilder tatt med disse tre Canon objektivene. Men for å oppsummere vil jeg nok anbefale deg å gå for f/1.4 modellen. (hvis ikke du allerede har kjøpt den siden dette innlegget ble skrevet)

Ellers kan jeg gjøre deg oppmerksom på noe som heter hvitbalanse (White balance på engelsk). Du har en knapp på kameraet ditt som heter WB og der kan du velge mellom forskjellige innstillinger for hvordan kameraet gjengir white ting i ulikt lys og dermed slippe "gule" bilder. Hadde du satt WB til "lyspære" når du tok bilder av dette badet ville veggene blitt hvite i stedet for gule:)

Unknown sa...

Hei Anders!

Tusen takk for veldig hjelpsomme tips. Fant ut av Whitebalance-knappen for en liten stund siden. Også har jeg ikke brukt ISO så mye før, men det øver jeg meg litt på nå.

Har enda ikke kjøpt 50 mm. linse, men har hørt veldig mye bra om 50 mm. f/1.4. Vil du si at 85 mm. er bedre? Og kunne du tenke deg å forklare forskjellen mellom disse to? Jeg er veldig interessert! :)