torsdag 20. januar 2011

Kjøkkenhylle med barnetegninger

På lille nyttårsaften hang vi opp en hylle ved spisebordet på kjøkkenet. I den har jeg spent opp en hyssing og hengt noen av jentene sine kunstverk. Kjempekoselig måte å vise frem deres tegninger, og de blir så glad for å få henge dem opp her til alles beskuelse.

Både hylla og klokka er fra Ikea. Ida har blitt interessert i å lære seg klokka, og øver seg stadig vekk mens vi sitter og spiser. Klokka har vi ikke hengt opp på veggen for å unngå altfor mange hull i panelplatene. Men vi har festet den med dobbeltsidig teip både til veggen og til hylla så den ikke skal rulle ned.

Av grønne planter liker jeg eføy veldig godt. Til jul fikk Mannen en juleoppsats gjennom jobben sin med en salig blanding av eføy, ildtopp, en liten sypress, okridéer, mose og glasskår(!).  Sånne oppsatser som består av både det ene og det andre er ikke jeg så veldig glad i egentlig. Jeg liker det enkle og rene bedre. Så etter jul delte jeg opp oppsatsen og tok vare på det som ikke var vissent eller til å skjære seg på (hvorfor i huleste vil noen komme på å bruke glasskår i en blomsteroppsats egentlig?). 

Denne fine eføyen fikk leve, og den har jeg puttet oppi en liten glassmugge fra bruktbutikken. Den hadde noen laaaaange stengler av noen greiner som jeg klippet av og puttet i et Norgesglass med vann. Lurer på om det vil komme røtter på de etterhvert. Er det noen som vet om man kan plante sånne eføyer som dette ute?

god torsdagskveld

10 kommentarer:

Love Peace Pionies sa...

koselig med en rekke barnetegninger:)
og så kjekt med høye tall på telleren!
klem

Hjemmekjær sa...

Hei hei!
Enig med deg om mixede oppsatser... er ikke noe favoritt her heller;)
Er ikke noe blomsterekspert, men tror de er en spesiell type eføy som klarer seg utendørs..

Kjempegøy for barna å få henge opp sine mesterverk, så det tenker jeg de setter pris på:)

Whitebite sa...

Mener ale typer eføy kan plantes ute. Det er en veldig hardfør plantetype. Tåler godt frost. Glad i eføy selv, og en av de få plantene jeg klarer holde liv i;o)

Mona Christin sa...

Hei.

I DK har de eføy overalt og det blir jo kaldt der også.

Kjempefin hylle.

Klem Mona C

Skolelyst sa...

Det gleder et lærerhjert å se at barnetegningene blir hengt opp:-)

Ruter & Hjerter sa...

Så kult! utrolig morro, og fint med barnetegninger:)

fryd&forandring sa...

Så fint med tengning-opppheng! Storesøster her kommer hjem med tegninger fra barnehagen hver dag og det er stooor stas når de blir hengt opp!
Ønsker deg en fin helg!
Klem

Anonym sa...

Jeg har eføy ute hver sommer, tar de med inn om vinteren....;)

hilsen Sissel

Unknown sa...

Hei Sissel! Takk for tipset. Det skal jeg prøve. :)

Anonym sa...

Hei hei. :)
Kjempekoslig blogg du har, og som gartner må jeg jo bare kommentere spørsmålet ditt om eføyen:
De grenene du har puttet i vann vil få røtter - eføy er veldig villig, og du kan egentlig bare stappe et blad med litt kvist på i jorden så får du ny plante. ;)

Utendørs er det en egen sort som er vintergrønn og tåler godt overvintring, men "stueeføy" kan godt klare seg utendørs den og - men plutselig en vinter har den frosset i hjel - så ikke stol på at den klarer seg år etter år.....

Inger Marie