søndag 28. februar 2010

Farvel vinter

Dette bildet er tatt i februar utenfor tomannsboligen her vi bor nå.

I kveld tar jeg farvel med vinteren. Dette er den siste vinterdagen for denne gang i følge kalenderen. Og jeg setter min lit til at kalenderen har rett og at det kommer vårvær snart.

Disse bildene er tatt i desember og er fra hjemstedet mitt. Der er det skiløyper på åkrene like i nærheten.

Når det er sagt har jeg ikke en eneste gang klaget på vinteren vi har hatt fordi jeg syns den har vært ekstraordinært bra. Masse snø og sol, minimalt med regn og slaps som sunnmørsvinteren er kjent for. Jeg er ikke fra Sunnmøre, så jeg er vandt til litt bedre både snø- og solforhold enn det man er vandt til her. 


Etter å ha bodd her i noen år har jeg oppdaget at sunnmøringer er nærmest allergiske mot snø. De syns det er stas med det første, men hvis den ligger lenger enn et par dager begynner de å klage over at det er så mye å måke og at snøen bare er i veien. (Tenker jeg erter på meg en sunnmøring eller to ved å si dette, for de er nemlig ganske så patriotiske her. Nesten værre enn bergensere vil jeg påstå. Hehe.) Ikke ta meg altfor seriøst da. Litt godmodig erting må være lov. Vet at noen andre enn meg også er glad for snøen. :) Noen få...

Jeg har et lite spørsmål til dere dyktige bloggeguruer der ute, sånn på tampen av vinteren. I innstillingene mine på bloggen har jeg det slik at det skal vises 80 innlegg på startsiden. Sånn har jeg hatt det lenge og syns det fungerer bra fordi de som leser mange innlegg om gangen da slipper å klikke seg bakover til gamle innlegg, men kan scrolle nedover på skjermen i stedet. Men nå i stad oppdaget jeg at det plutselig bare er de syv siste innleggene som viser, noe som er standard hvis man ikke går inn og forandrer det. Men i blogginnstillingene mine står det at det skal vise 80 innlegg. Er ikke det litt underlig? Noen som vet hvorfor? Kanskje jeg skulle spørre Trond Viggo Torgersen. Han hadde nok hatt et fornuftig svar. Har dere sett programmet hans "Hvorfor det"? Kjempemorsomt!

velkommen vår

8 kommentarer:

Camilla sa...

Nydelige bilder!!!!! jeg gleeeder meg til våren selv!! Ellers kan je gikke hjelpe deg ang de tekniske spm du lurer på....!!

klem

mi-rachel sa...

så fine vinterbilder!

Randi sa...

Flotte vinterbilete! Veldig fornøyd med at vi faktisk har hatt vinter i år eg og. Synest det er litt godt å ha litt forskjell på årstidene og ikkje haust heile året liksom... Men, er godt fornøyd no og klar for vår! Teknikken kan desverre ikkje hjelpa deg med sidan eg ikkje bruker blogger...men Trond Viggo er nok rette mann å spørre her ja... :-)

Dronning Maud sa...

Så fine vinterbilder!!Jeg visste ikke det gik ann.:)kan ikke hjelpe deg.men takk for tips:)

Ruths datter sa...

Nydelige bilder hos deg i dag.Det er godt å komme ut å røre litt på seg.Du er sporty.
Klem

Lotta sa...

Nydelige bilder....
Ønsker deg en fin fin mandag:)
Heia våren...

Klemmer

Masy sa...

ja nå vil vi ha vår! men du og du så nydelig det er med skikkelig vinter også! nydeligste landskap og stemninger. flotte bilder.

vårlig hilsen fra masy

Idun // Breidablikk sa...

Neida du frk. Jordbærpike, jeg er storfornøyd med årets vinter jeg!! :D *tihi* Vinteren i år har vært slik som min barndoms vintre. Da hadde vi også mye snø som ble liggende på markene lenge-lenge slik at vi gikk på ski fra november til mars.. *sukk* Men i følge min far så har det faktisk vært mere snø i år enn da jeg var liten, for så høye brøytebarer har det visst aldri vært.. Men pyttsann! ;D

Og om du ser i bloggen min er det bilder av snøen jeg har måkt, og jeg klager ikke ennå ;) Men kjenner litt på at det skal bli godt med vår når den kommer altså ;)

Ha ei fin uke!! :) *klem*