tirsdag 7. desember 2010

Pepperkakehus?

I dag skulle jeg og jentene kose oss med å lage pepperkakehus sammen. Jeg har aldri laget pepperkakehus på egenhånd før. Det gikk sånn:

1. Begynte å tegne mal til et pepperkakehus som skulle være kopi av vårt eget hus.
2. Innså etterhvert at jeg hadde for lite pepperkakedeig, for liten tid og for liten erfaring med pepperkakehuslaging til at jeg kunne starte med noe så avansert. 
3. Fant en enkel mal på pepperkakehus på nettet og tegnet av den.
4. Begynte å kjevle, og lærte da at det ikke er smart å la pepperkakedeigen ligge på kjøkkenbenken over natta. (Altfor myk deig til at det er enkelt å kjevle ut.)
5. Klarte å kjevle ut likevel, og gjorde som Den Gode Feen anbefaler; å steke delene til de nesten er brent for at de ikke sige sammen når man setter det sammen.
6. Brente deler av huset, men tenkte at det sikkert smaker dritt uansett, så da kan vi heller lesse på med melis sånn at det svarte ikke syns. Det viktigste er jo tross alt at det ser fint ut!
7. Fant ut nå når jeg skulle begynne å pynte huset at jeg har glemt å skjære ut vinduer og dører før jeg stekte det. Er det mulig?
8. Innser at øvelse gjør mester...

Pepperkakehus som ligner på vårt eget hus får bli til neste år. Haha!

10 kommentarer:

AbluMoo sa...

Jeg synes det var en veldig, veldig søt pepperkakehusbakehistorie. Haha. :)

Smilehilsen fra AbluMoo

Fru Fly * Heidi sa...

Hihi...jeg har samme erfaringer som deg. Litt morsomt å se at vi er flere som strever, men neste gang...:) Håper ellers dere har en fin førjulstid! Klem H

Silje Kristin sa...

Det er mye som skal huskes på når man lager pepperkakehus ja :P

Jeg rakk å oppdage at jeg ikke hadde skjært ut vinduer bare et minutt etter at jeg hadde satt inn noen av delene til mitt hus, så jeg tok sjangsen på å ta dem ut å skjære ut vindu da, og det gikk bra..

Men det var ikke langt unna at det ble hus uten vinduer her også :)

Huset blir nok fint selv om det ikke er utskjærte vinduer, bare ta å pynt det som om det skulle vært vinduer der ;)

Unknown sa...

Hahaha!
Unnskyld at jeg ler, det er kanskje ikke pent, men jeg kjente meg sååååå godt igjen i beskrivelsen din:)
Jeg kunne og lagt til at alle må forlate kjøkkenet og holde for ørene når huset skal limes sammen! Da kommer det noen gloser for og si det mildt! Det knekkar ALLTID noe:)

Huff, jeg gruer meg til pepperkakehuset i år ja, det utsettes og utsettes:)

Og du, vinduer og dører det "maler" du på med melis:) Og det er lurt og pynte FØR du limer huset sammen...

Lykke til!

Klem Line

silje-sin sa...

Her i huset kjøper vi ferdigsett med pepperkakehus! 25 kroner koster det, og ungene er strålende fornøyde:) Skjønner ikke hvordan folk klarer å lage sånne flotte byggverk jeg! Vi håper på besøk i romjula forresten, eller når det passer:) klem

-jannicke- sa...

Uffa Hilde... beklager, men jeg må jo bare le her jeg sitter...
Flott pepperkakebakehus historie...
Neste gang går det sikkert mye bedre :-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Dette høres ut som meg når jeg skal lage pepperkakehus i fjor, dvs, jeg er nok hakket verre, siden jeg strevde med å sette sammen et FERDIGKJØPT hus...er ingen konditor som du skjønner...

Jeg skulle lime delene sammen med smeltet sukker, og oppdaget i den prosessen hvordan man lager sånne fancy desserter dekorert med sukkertråder, for jeg gjorde det med halve kjøkkenet, begge ungene og meg selv. Vi svømte i et spindelvev av sukkertråder for å si det sånn...hihi! I år tror jeg vi bare nøyer oss med en tur til pepperkakebyen for å se på husene der... *♥*

Villasol sa...

He,he.. stygt og le, men jeg klarer ikke og la være. Hi,hi... Det der har jeg prøvd før. Og du beskriver akkurat resultatet mitt. Derfor er det kjøpe pepperkakehus her i gården.
Lykke til neste gang!

Klem Ingunn

ELLEMELL sa...

øvelse gjør mester!
men en søt historie- som du kommer til å huske mye lengre, enn om du hadde klart det med en gang!

klem ellemell

Hege sa...

Sånn kan det gikk gitt,hahaha!
Bedre lykke neste gang!