søndag 19. desember 2010

Komfyr fra Ilve

Jeg fikk et spørsmål her om dagen om hva slags komfyr vi har, og hvordan vi oppbevarer gassen. Og det tenkte jeg kanskje at flere lurte på, så derfor kommer svaret som et innlegg. :)

Komfyren vi har på kjøkkenet er fra et italiensk firma som heter Ilve. Stålplata bak komfyren, og vifta er også fra Ilve. Da vi tegnet førsteutkastet til kjøkkenet hadde vi tenkt til å ha innbygd mikro og komfyr i et høyskap på motsatt side av veggen. Vi ønsket også å ha innfelt induksjonstopp i ekstra bred utførelse med en ekstra kokesone. Mamma og pappa har komfyr med to stekeovner og anbefalte oss det. Til slutt ble det i grunn litt vanskelig å bestemme seg for hva vi skulle kjøpe eller ikke kjøpe i jungelen med hvitevarer.

Så begynte vi å kikke på nettet og falt helt for denne typen komfyrer med to stekeovner ved siden av hverandre. Mange vi kjenner anbefalte oss gass. Jeg har alltid vært veldig skeptisk til det, men syns at gasskomfyrer er ganske stilige. Da vi sjekket litt mer ang. gass, ble vi mer og mer overbevist. Jeg har ingen motforestillinger mot gass lenger, jeg tror bare at vi i Norge er litt skeptiske til det siden vi ikke er vant til det.

    
Vi har installert gassalarm på gulvet under komfyren i tillegg til at selve komfyren har automatisk stengeventil i tilfelle gasslekkasje. Man må også trykke inn knotten på komfyren, og så vri for å få tent på flammen. Gassbeholderen vår er montert i et eget skap på utsiden av huset, og han som koblet til gassen for oss skiftet ut plastrøret gassen kommer inn til komfyren med, med et kobberrør. Det anbefales, i og med at plastrør kan morkne etter en tid, og gass kan sive ut. 

Jeg har også lest at gassen er tilsatt et luktestoff sånn at man kjenner det ganske fort hvis det, mot formodning, skulle bli en lekkasje. Så det skal være en ganske stor gasslekkasje før det blir eksplosjon sånn som på amerikanske filmer. :) Gass kan jo antenne da, men det kan skje branner med elektriske artikler også, så helt sikkert mot uhell og ulykker er det nok ingenting som er.

Det er raskt å koke og lage mat på gasskomfyrer, men induksjonstopper er nok minst like bra. Så om man skal kjøpe gass eller induksjon blir en smakssak. Gass er billig, så det sparer man jo en del strøm på. I tillegg sparer man utgiftene med å kjøpe helt nye gryter og stekepanner, som vi måtte ha gjort hvis vi skulle hatt induksjon. Derimot koster det litt å få gassen montert og koblet opp. Hvis du vurderer gass mot induksjon, så fins det en del forum på nettet som tar opp de ulike fordelene og ulempene ved begge, så da er det bare å google i vei. 

Vi er iallefall veldig fornøyd med vår gasskomfyr, og syns det er helt uproblematisk å lage mat på den. Leste før vi kjøpte den at mange klagde over at det er vanskelig å rengjøre gasskomfyrene oppå, men det syns jeg ikke er noe problem egentlig. Vår komfyr kjøpte vi av TM Trading, og fant annonsen da vi søkte etter Ilvekomfyrer på Finn.no. Veldig fornøyd med servicen derfra. Vi var så uheldige at klokka på komfyren vår streiket etter bare noen dager, men alt sånt går på garantien, så det er ingen problem. 

TM Trading har mye lavere priser enn hvis du kjøper komfyren fra en kjøkkenforhandler. Og vi er fornøyd med å ha fått en komfyr med to stekeovner (den ene med roterende grillspyd inni), fem kokesoner (stekebrett på midten) og en skuff underst til å enten varme opp tallerkener i eller oppbevare stekebrett i. Syns det er mye komfyr for pengene jeg. :)

Vi storkoser oss i barndomshjemmet mitt nå. Her er det snø, julestemning, koselige mennesker og deilige julekaker. :) Mamma lager elgekarbonader til middag. Det har jeg aldri spist før, så det blir spennende å smake. 

nyt den fjerde søndag i advent

11 kommentarer:

Lene sa...

Gasskomfyr er bare helt genialt. Vi har også det etter ønske fra mannen i huset som har bodd i Engeland i mange år. Den er riktignok ikke så flott som den dere har. Så på noe lignende, men hadde ikke plass. Det ble dermed en Smeg på oss. Tror nok fler og fler kommer til få dette i Norge etterhvert. Er jo kun de de har nedover i Europa.

fryd&forandring sa...

Utrolig fint kjøkken og ikke minst er gasskomfyren et flott møbel! Sambo ønsker seg slik komfyr, og nå må jeg ærlig innrømme at jeg ble en smule overbevist! Bare ett spm; Trenger ikke gasstanken å være nedgravd?
Kos deg med elgkarbisene, det er jo skikkelig namm.. og velkommen til vestfold!

beate sa...

lækker! den passer jo kjempebra inn i deres flotte kjøkken!

nyt kvelden

klem beate

Unknown sa...

Kjempeflott komfyr!
Og så kult med to komfyrer og litt ymse stæsj;)) Mange knotter og holde styr på...

Kos dere med mammas hjemmelagde elgkarbonader, det hørtes godt ut;)

Klem Line

hobbyvimsa sa...

Den ovnen var rå lekker!!Kos deg hos mor med elge karbonader..God jul kle Linda:)

Janne Lillian ♥ sa...

Lekker komfyr!!

Kos dere masse på juleferie ♥

Klem fra Janne

mi-rachel sa...

råfin!

Whitebite sa...

nyyydelig kjøkken og komfyr!!
engelskmannen min ville gjerne hatt gasskomfyr, men jeg torde ikke, så det ble induksjon på oss. Men det høres jo egentlig trygt ut!

Karin sa...

Hei,kjempefint kjøkken og en skikkelig flott komfyr.Så heldig du er.Vi har en som er gammel å ikke helt til å stole på.Alt er et sjansespill med den.Kanksje den skulle stå øverst på hva som skal byttes ut lista.Klem fra Karin

Livy sa...

Heisann!
Først må jeg få si ; WOW for en flott blog du har!!! Her gleder jeg meg til å følge med videre.

Stilig komfyr, mannen i huset ønsker seg veldig en slik en. Siden huset vårt er relativt nytt, og vi ikke kommer til å bytte kjøkken på en stund får vi kose oss med flott bilder fra deres hjem :)

Ønsker deg en fin mandag! Klem fra Livy

Lakka sa...

Jada, jeg er fortsatt like forelsket i komfyren din jeg;-) Vi siklet veldig på Ilve da vi bygde, men valgte å prioritere andre ting..dessverre;-) Kanskje en annen gang. Imens koser jeg meg med synet av din!

Fortsatt god juleferie:-)