onsdag 15. desember 2010

Kommentarfeltet (og litt fra julepyntet stue)

I natt har jeg vært opp flerfoldige ganger med Anna, som har blitt syk. Så i dag er jeg hjemme fra jobb med henne, og jeg tror vi føler oss litt reduserte begge to. Dagen i går gikk i ett på jobben, og på kvelden hadde vi førjulsselskap med alle elevene og ansatte med familier. Det var en veldig koselig kveld.

På mandag fikk jeg ryddet og pyntet litt i stua, og nå har jeg pyntet med rødt hjemme. Siden vi reiser på lørdag, syns jeg det var koselig å få frem den røde pynten før vi reiser. For meg blir det ikke julestemning uten rød julepynt. Kanskje det blir juletre også i løpet av uka? 

I går fikk jeg en kommentar fra en anonym som virket lettere irritert på meg: "gidder du av og til å svare på spørsmål du får?!"

Jeg prøver å svare på alle henvendelser jeg får så godt jeg kan. For meg er bloggen en koselig hobby som jeg driver med på fritida. Jeg har jobb, familie, et hus som krever tid og andre fritidsaktiviteter som også tar tid. Og som jeg svarte deg i kommentarfeltet, anonym, så leser jeg alle kommentarer og mailer jeg får. Men det er ikke alltid at jeg har tid eller mulighet til å svare tilbake med én gang. Og da går det av og til i glemmeboken, dessverre. Det er ikke med vilje at jeg lar være å svare. Jeg er et helt vanlig, ufullkomment menneske med feil og mangler (og mange positive sider også, heldigvis) som alle andre.

Så kjære dere, hvis dere lurer på noe og spør meg om det, men ikke får svar, så vær så snill og spør en gang til! Jeg skal prøve så godt jeg kan å følge opp. Også setter jeg stor pris på konstruktive tilbakemeldinger. Jeg er ikke avhengig av å bare få positive og oppmuntrende kommentarer fra lesere (selv om det er det aller koseligste selvfølgelig), men kjipe og sure kommentarer syns jeg ikke er noe koselig. Det går an å oppføre seg høflig og ordentlig, og skrive ting på en god måte selv om man skal skrive noe anonymt. Så skal det sies at dette ikke er av de kjipeste kommentarene jeg har fått i historien, men likevel...

Hva syns du om kommentering? Er det greit å skrive akkurat hva man vil på den måten man vil, eller syns du man skal tenke seg om en gang eller to på måten man ordlegger seg? Jeg er tilhenger av god folkeskikk, selv på internett. :) P.S: Det er ikke meningen å lage en stor sak ut av denne lille kommentaren, men jeg ser jo at andre bloggere av og til får noen kjipe kommentarer, så jeg har tenkt litt på dette. Derfor tar jeg det opp.

Nå har jeg kikket litt tilbake i henvendelsene jeg har fått i det siste, og funnet tre spørsmål som jeg ikke kan huske at jeg har svart på. Så da benytter jeg sjansen her:

1. Hva slags farge har dere på veggene i huset? Vi har brukt fargekode S0500-N på nesten alle veggene i huset. Den er hvit med litt grått i, i motsetning til 0502-Y (som er den vanlige), som har litt gult i seg. Vi har kjøpt maling på Flügger, og der heter den fargen "Råhvit". Men det er alltid lurt å kjøpe maling etter fargekoder, og ikke etter navn. Navnene kan nemlig variere mellom de ulike forhandlerne.

2. Hva slags gulv har dere, og hvor er det kjøpt? Gulvet vårt er kjøpt på gulvnett.no og heter Eik Naturale, 1-stav hvitmattlakket. Vi er veldig fornøyd med det, både fargen og bredden på bordene. Kvaliteten virker også bra, og prisen er det ingenting å si på. Vi har vannbåren varme under parketten, og det fungerer fint. Jeg var veldig gira på heltregulv da vi bygget, men det ble vi anbefalt å ikke ha pga. den vannbårne varmen. Jeg er kjempefornøyd med gulvet vi har lagt her.

3. Hva jobber du med, siden du jobber helg? Jeg er utdannet dansepedagog, og jobber som danselærer på folkehøgskole. Å jobbe på folkehøgskole innebærer mye sosialpedagogisk arbeid i tillegg til undervisningen, så vi jobber både kvelder og helger, reiser på turer med elevene og overnatter på skolen med jevne mellomrom. Det er i perioder veldig travelt (sånn som nå før jul f.eks.), men også perioder med avspasering. Jeg syns det er en fantastisk givende jobb, og elevene er motiverte og nydelige. Vi har et godt arbeidsfellesskap på jobben min, og jeg trives veldig godt der.

Hvis du har sendt meg et spørsmål som jeg enda ikke har svart på, så spør meg en gang til! Jeg prøver så godt jeg kan å svare alle. :)

ha en god og frisk dag!

19 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så koselig det ble i stua! Rødt er en farge som er nokså fraværende i interiøret hos oss, men til jul, da MÅ det pyntes med rødt.

Ang. kommentarer: Man er på en måte på BESØK i en blogg og selv om konstruktiv kritikk kan være ok, og man ikke trenger å alltid være helt enig med bloggeren man kommenterer, så bør man være normalt HØFLIG. I vår sjuårings klasse har de en regel "Har du ikke noe pent å si, så la være å si noe". Den regelen kan være grei for noen voksne å repetere også.

Sure kommentarer får man overse så langt det lar seg gjøre. Jeg har heldigvis til gode å få en sånn, vet jeg hadde tatt det personlig og blitt satt ut.

Helene sa...

Jeg må bare spørre hvor du har kjøpt de røde julehjertene du har i sofaen? Det var en super ide å bruke som puter:)

Unknown sa...

Hei Helene!

Hjertene kjøpte jeg på Bohus for et par år siden. Superfine, både til å henge opp og til å bruke som puter. :) Håper de har dem fortsatt da, så du kan kjøpe hvis du vil.

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så koselige bilder av stuen din :) Jeg la merke til den kommentaren i går, og syntes også den var litt unødig krass, men folk er jo forskjellige, så kan jo hende den ikke var ment sånn. Ikke godt å si. Selv har jeg nå ofte stilt spørsmål rundtom på blogger uten å få svar men da spør man jo bare om igjen eller sender en mail hvis det er noe, ingen big deal. :) *♥*

Jeanette sa...

Så kozelig!
Jeg er ute etter den duken som du har på stuebordet.. Hvor har du kjøpt den? Nå i år?? Please svar:))
Har nesten litt duk apstinens... hehe..
Klem J.

opp ei trapp og inn ei dør! sa...

Klart man ikke rekker å svare på alle spørsmål. Det må folk som surfer her inne skjønne mener jeg! Veldig koselig du har pynta i stua di;)

Villa von Krogh sa...

Folkeskikk ja... Det er det mange som ikke har på nettet! Det har jeg erfart. Alt fra kritikk til at jeg ikke viser noe nytt, at jeg viser for mye nytt, at jeg er tjukk, hvorfor får dere ikke flere barn?, huset er stygt, hvorfor pynte juletre så tidlig?, jobber du ikke osv osv... Jeg gir opp visse folk jeg... :)

Jeg rekker ikke over alle kommentarer! Langt ifra. Hvem gjør vel det?

Jaja. God bedring da. :) Klemmer fra meg.

Ragnhild sa...

Jeg blir så inspirert av deg vakre jordbærpike!
Du har alltid vært en inspirasjonskilde, helt siden 17. mai da vi ble venninner utenfor Samvirkelaget på Vollen, 5 år gamle!
Jeg er innom nesten hver eneste dag og kikker og gleder meg til min lille jordbærpikestund, den er faktisk litt hellig!!!
Nå skal jeg snart bygge hus med min Mann og da kan det hende at jeg endelig får laget meg en egen blogg...jeg har liksom ikke detti helt innpå den enda.
Kanskje vi sees til jul! Det er mitt juleønske!
-Wishes come true-
Klem fra meg

Anonym sa...

Så fin og bred vinduskarm dere har!! håper jeg også får en sånn en dag :)
liker bloggen din - fant den ved en tilfeldighet og er ofte innom :) du virker så ekte og koselig. - Lisa

Vibeke / Mammas Hus sa...

Selv om man bare for 5 kommentarer en dag er mailboksen min full av kommentarer jeg ikke har svart på, eller kommentert tilbake på. Er det spørsmål, PRØVER jeg å svare med en gang, men som du sier er det ikke alltid man rekker.

Selv om bloggen din er ute i offentligheten betyr det ikke at folk kan være uhøflige. Det er DIN blogg.

Som du sier kan man spørre igjen - evt sende en mail.

Vanlig høflighet og folkeskikk gjelder, også i www-verden. ;)

Julia sa...

Så koselig det er i stua di!! Får skikkelig julefølelse av å komme inn på besøk. Helt enig med ovenstående skrivere, har man ikke noe fornuftig å si kan man la være å kommentere. For mange (de fleste) startet man vel å blogge for egen skyld/familien.
Jeg er takknemlig for det bloggere deler og kommenterer det jeg liker :-)
Jeg har lest tidligere innlegg fra deg nå og er rørt og takknemmlig for at du gir bort begge skiltene.
Du skulle absolutt hatt et eget!!

Ha en fin kveld så kommer jeg innom igjen, nå er jeg mer stabil på nett :-)

Anonym sa...

Nå er ikke jeg samme anonyme bruker som skrev den krasse kommentaren, men jeg tror egentlig at vedkommende trodde at du skulle svarer i ditt eget kommentarfelt, og ikke i andres kommentarfelt. Tok litt tid før jeg selv skjønte at man svarer i de andre bloggenes kommentarfelt. Jeg tenkte derfor som den anonyme brukeren at dere bloggere aldri svarer på spørsmål dere får i kommentarfeltene;)

Anonym sa...

Jeg er anonym, men det var ikke jeg som skrev tidligere. Men, si meg, er det virkelig vits i å kommentere at noen har kommentert at du ikke kommenterte noe de kommenterte? Herlighet! :) Dere bloggere altså...så følsomme! Hehe Hilde, greide ikke dy meg, måtte bare erte deg litt. Men hvem er jeg...? Nei det trenger jeg ikke si, da får du se hvordan det er å ikke få svar på det man lurer på.... <3 De eneste som kan avsløre min identitet er vel kanskje Wikileaks?

Mona Christin sa...

Hei.

Rent og delikat julepyntet hos deg. Koselig å komme hjem til.

Ang kommentering så er det ikke så lett å svare alle alltid. Jeg synes du svarte ærlig og riktig i innlegget. Kjenner meg igjen i det du skriver. Skulle en rukket å svare alle måtte døgnet ha 30 timer, minst. Ikke spander flere tanker på dette.

Ha en fin tur når dere drar.

Klem Mona C

Anonym sa...

Hei Hilde!
Beklager den sure kommentaren!!
Jeg var egentlig litt oppgitt over det at jeg legger igjen så utrolig mange fine kommentarer, og av og til spørsmål på maaaange fine blogger-men ALDRI får kommentarer tilbake eller svar. Så det gikk utover deg. UNNSKYLD! Noen er kjempeflinke å kommentere tilbake, mens noen aldri gir en lyd fra seg.. Ikke en eneste gang. Synes bare det er litt leit, siden jeg selv kommenterer ofte -av og til kun for å glede bloggeren..
Men altså, det var ikke meningen Hilde!
Likevel, litt enig med hun over her.
Hvis du får kjipe kommentarer, så burde du la være å kommentere det. Slett dem heller, og glem dem!
igjen, unnskyld! vet ikke helt hva som gikk av meg!

Unknown sa...

Hei anonyme! :)

Skjønner at det kan være forvirrende at man svarer et helt annet sted enn sin egen blogg når man får et spørsmål.

Og ja, jeg syns det er vits i å kommentere at noen har kommentert at jeg ikke kommenterte noe de kommenterte. :) Jeg syns dette var et interessant tema å ta opp, så derfor kommenterte jeg det.

Grunnen til at interiørbloggere fremstår som følsomme er vel at vi legger mye sjel og tid i bloggene våre. Og da er det jo hyggelig at de som velger å legge igjen en kommentar tenker seg om en gang eller to hvis de har tenkt til å skrive noe som ikke er så koselig. Du ville vel kanskje også tatt deg litt nær av det hvis noen rakket ned på eller var uhøflig mot deg når du gjør noe du liker, eller har laget noe f.eks. Vi har jo alle våre interesser, så det handler vel mest om å vise litt respekt for de som har andre interesser eller mener noe annet enn deg selv. Og det syns jeg det er viktig å belyse.

Og jeg vet hvor frustrerende det er å ikke få svar på det man lurer på, så jeg trenger vel egentlig ikke noen lekse i det, sånn som du prøver å gi meg. Det er ikke med vilje at jeg lar være å svare på spørsmål jeg får, det skrev jeg jo også i innlegget.

Nå må jeg innrømme at jeg ble veldig nysgjerrig på hvem du er da. Skal vente spent på mailen fra besøkstelleren min som kommer i morgen, og se om jeg klarer å finne ut hvem du er ut ifra den. :) Din ertekrok! Hehe.

God natt!

Unknown sa...

Og hei igjen til den siste anonyme i rekka her. :)

Jeg skjønner kjempegodt din frustrasjon!!! Og ikke vær redd, jeg tok meg ikke så veldig nær av kommentaren din. Men dette er noe jeg har tenkt på i det siste, så jeg benyttet anledningen til å ta det opp for å få frem litt meninger rundt det. Syns det var interessant.

Jeg har også ofte lagt igjen kommentarer til bloggere som aldri svarer tilbake, og jeg har mange ganger tenkt at sånn vil ikke jeg bli. Men så blir dagene hektiske, og det er ikke så ote lenger at jeg får tid til å kommentere tilbake alle de fine bloggerne som skriver til meg. Prøver å gjøre det når jeg har en stund foran dataen, men det tar utrolig mye tid (det vet du jo), så ofte surfer jeg meg gjennom (en lang) bloggerunde uten å legge igjen spor etter meg. Skal prøve å bedre meg på det, for det er jo utrolig koselig å få en hilsen fra de som har vært på besøk. Det syns jo alle som blogger.

Uansett, takk for tilbakemeldingen. Syns det var fint gjort av deg. :) Sov godt i natt, og blogg videre med glede! Klem!

ishavsprinsessa sa...

Hei Jordbærpiken!

Er stadig vekk inne på bloggen din å sjekker, du inspirere virkelig!
Så fint du har pyntet. Juletreet i sølv som stod i vinduskarmen var fint!

Jeg skjønner kjempe godt at du tok opp dette med ukoslige kommentarer - det er tøft gjort og bra! Som du sier så legger du jo ned masse arbeid og sjel i bloggen, og da bør folk tenke seg litt om før de er usakelige.
Håper dere får en fin jul hjemme i LÅ:)

Mvh, Carita

Lakka sa...

Oj, her har jeg tydeligvis gått glipp av en interresant diskusjon;-) Så enig med deg, folkeskikk på nett er en selvfølgelighet!

Nydelige bilder fra kjøkkenet, eeeelsker komfyren;-)

Klem