fredag 26. november 2010

Spisestue

Spisestua vår har vi brukt lang tid på å finne og bestemme oss for. Først kjøpte vi dette bordet fra Bohus. Det viste seg å være stor fargeforskjell og flere andre småfeil på det bordet vi fikk, så det reklamerte vi på. Så fant vi det bordet vi har nå på en lokal butikk som heter Herlighet. Jeg elsker dette bordet! Bena er perfekte, og helt min stil. Det er importert fra Kina, så det er ikke så mange andre som har samme, og det er jo litt morsomt.

Fargen er lys, men likevel ikke helt hvit, og det er et litt annerledes bord enn andre bord vi har sett på. Det bordet vi kjøpte var nest siste bordet de hadde igjen i butikken. Det var et utstillingsbord med litt riper her og der, og en skade under. Det andre bordet de hadde på lager var en reklamasjon, så det var uaktuelt å kjøpe. Men siden dette bordet gikk an å reparere, og vi fikk det til en veldig god pris, bestemte vi oss for å kjøpe det. Og det passer utmerket inn, både i farge og størrelse.

Stolene som står rundt bordet nå er fra den gamle spisestua vår. De som har lest bloggen min en stund husker kanskje at jeg har fortalt om dem før. De er helt grusomme å sitte på, og jeg er bare så lei av dem. Jeg lovet meg selv at de aldri skulle få lov til å komme inn i det nye huset, men det løftet måtte jeg bryte siden vi manglet stoler. 

Nå blir det heldigvis snart andre boller, for vi har bestilt stoler fra Riviera Maison som heter Cape Breton Chair Linen. På endene skal vi ha en annen type stoler, men de har vi ikke bestemt oss for enda. Må se an hvordan de stolene vi har bestilt nå blir rundt bordet først. Forhåpentligvis får vi dem før jul, og jeg gleder meg!!!

Lysekrona over spisestua er jeg også veldig fornøyd med. Den er kjøpt på Ellos. Der har de mange stilige lamper for de som er på jakt etter det. Sinkfatet som står på bordet er fra Bloomingville. Det har jeg kjøpt på Herlighet sitt lagerutsalg på Devoldfabrikken i Langevåg. Der har de 30% på alle julepynt, og det var ganske mye fint der.Jeg er på jobb til i morgen, og i morgen skal vi ha juleverksted med elevene. Det blir koselig. Jeg fikk forresten et spørsmål i går fra en anonym som lurte på om vi ikke skulle ha noen gardiner på stua. Og det skal vi, etterhvert når jeg finner noen fine, helt hvite gardinstenger. Jeg har funnet noen på Hødnebø, men de koster en skog med penger, så jeg har vært litt avventende. 

Vet du om noen steder der de selger hvite (ikke kremhvite med gull) oldemorsstenger, så gi meg et pip! Vi hadde noen fine der vi bodde før. De var trehvite som vi malte, og det er igrunn helt uaktuelt å begynne og male gardinstenger. Det er grusomt, og en gang i livet er nok... Det var forresten Mannen som malte dem, og ikke jeg. :)


For å svare på et annet spørsmål til sist, så er teppet under sofakroken jeg viste i går fra Ikea, og det heter Ådum, hvis jeg husker riktig. Vårt er 2x3 meter stort, men det fins i flere størrelser. Teppet under spisestua er også fra Ikea, og heter Tårnby, og kommer også i flere størrelser. Vårt er 2x3 meter.

ha en god fredag

8 kommentarer:

by BeaTell sa...

Så koselige bilder!!! Nydelig bord! Det likte jeg veldig godt! Kjekt å dandere i nytt hjem! Ha en super helg!

Whitebite sa...

Kid har helt hvite gardinstenger.. De hadde i allefall før. men vet ikke om det er slike du ønsker deg!

tonje boganes sa...

Du har det så fint! Nydelig spisebord.
Ha ei fin adventshelg
Klem Tonje

Ruths datter sa...

Så koselig du har gjort det på bordet. Fint å bruke litt gammelt og litt nytt. har sett under her også i stua di. Nydelig. Lyst og lett.
Klem

Anonym sa...

Hei. Liker godt bloggen din, er stadig inne å leser. Jeg har kritthvite gardinstenger fra Kid, med en helt enkel rundt kule i enden. Kjøpte de for ca et år siden, men tror de har de enda :)
Hilsen Mona

ANETTESHUS.COM sa...

Så koselige bilder!! Spisestuen ser kjempe-flott ut:)) Ha en fortsatt fin adventshelg!!

KLEM KLEM
Anette:)

Unknown sa...

Nydelige bilder, ha en fin helg;)

Anonym sa...

For et vakkert hjem, jeg er såååååå imponert og veldig glad jeg kom over bloggen.
Hva dere har fått til av gode og veldig flotte løsninger. Vil helst bare flytte inn jeg! men det har seg sånn at vi skal til å bygge, faktisk litt samme type hus med kvist og kanapp, masse vinduer. huset er ferdig tegnet, men planløsningen innvendig er vi ikke helt ferdig med og nå jobber vi med kjøkkenet. Forventer ikke at du har tid til å svare, du får sikkert masse spørsmål hele tiden, men prøver likevel. Vet du hvor mange kvadrat kjøkkenet er hva er lengden og bredden? Synes bare det ser ut som dere har fått plass til akkurat det jeg ønsker meg og planløsningen er perfekt. God jul og alt godt til dere!! Nyt julen i det nye hjemmet og vær glad dere har kommet så langt, jeg gleder meg stort til å bli ferdig
:-)