mandag 8. november 2010

Badet vårt

Badet vårt er ca. 11,5 kvm. stort. Det er ganske avlangt med en dusjnisje i den ene enden. Så det var vanskelig å få tatt bilder, iallefall med den linsa jeg hadde der og da. Også er jeg fan av å ta bilder uten blitz, og siden vi ikke har vinduer på badet blir lyset litt gult på bildene. Anyways...here we go.

Jeg var hele tiden veldig gira på subwayfliser på badet. Jeg kunne egentlig tenkt meg en blanding av fliser og panel, men det var ikke Mannen med på, så da ble det fliser. Og vi er kjempefornøyd. Det var nok flere enn oss som var spente på om det ville bli litt for mye med 10x20-fliser på alle veggene, men vi syns det har blitt helt topp, akkurat som vi hadde sett for oss. 

Veggflisene er kjøpt på en lokal flisebutikk, men du kan finne fasettslipte "subway"-fliser i det fleste flisebutikker. Gulvflisene er grå og matte. Det samme er mosaikkflisene inni dusjen, som er fra samme leverandør som gulvflisene. De er kjøpt på Flisekompaniet.

Vi valgte å bruke Laticrete Spectralock fugemasse på hele badet. Det er en vedlikeholdsfri fugemasse som skal være lett å vaske av og som ikke skal bli misfarget. Dette ble vi anbefalt av fliseleggeren, siden vi dusjer rett på flisene, og siden vi ville ha hvit fugemasse på veggene. 

"Baderomsinnredningen" er egentlig Tidaholm kjøkkeninnredning fra Ikea. Vi hadde store problemer med å finne den ultimate baderomsinnredning som ikke skulle koste skjorta, så vi endte opp med en litt hjemmesnekret versjon. Jeg hadde lyst på en gammel skjenk som baderomsinnredning, men siden det aldri dukket opp noen som passet, verken på Finn eller andre steder, tok vi saken i egne hender og laget en versjon som minner om en kjøpmannsdisk (syns jeg iallefall).

Det er to 60-skap med en seksjon 40-skuffer i midten som vi har malt hvit og festet Lindsdal knotter på. Benkeplaten er speialbestilt laminatplate i eik utførelse fra Ikea. (Skulle gjerne hatt heltre benkeplate, men fornuften seiret over følelsene akkurat her på badet.) Planen er å finne/lage to føtter til å feste under innredningen i front. Hele seksjonen henger på veggen så det ikke skal bli vannskader på skapene, og det skal være lett å vaske under.

Vaskene er fra Duravit og er bestilt på vvskupp.no. Blandebatteriene til vaskene og bidéet er fra Crolla og bestilt gjennom Lino Trading. Speilene er fra House Doctor og kjøpt på Emmas Verden. Lampene heter Lillholmen og er fra Ikea.Badekaret er fra Westerbergs og heter Elisabeth. Badekarsbatteriet og dusjbatteriet er fra Damixa. Alt dette er kjøpt på vvskupp.no. Dusjsettet heter Mora Classic Family og er kjøpt på badeeksperten.no. I dusjen har vi foreløpig et dusjforheng. Planen er å ha en dusjdør der, men det blir når vi har funnet den rette døra.Her ser dere badet fra den andre enden. Ved siden av baderomsinnredningen har jeg satt midlertidig skittentøyssortering. JA, jeg sorterer skittentøyet i ulike dunker (fra Ikea). Og jeg skulle gjerne hatt flere; en for hver type vask. Da slipper jeg å rote nedi skittentøyet hver gang jeg skal finne ut hva jeg skal vaske. Det er bare å tømme en dunk i maskina og vaske i vei. Funker strålende, men er litt plasskrevende. Så i hjørnet der er planen å ha et skap etterhvert til sengetøy og håndklær, og forhåpentligvis skittentøyssortering. 

Alt som kan gjemmes vekk i et skap er fantastisk syns jeg. Jeg har til og med tannbørstene i kopper inni skapet under vasken. Syns det blir rotete å ha det på benken. Badet vårt er foreløpig ganske sterilt. Ingen farger eller knagger å henge håndklær på enda. Men det kommer etterhvert. Alt til sin tid.

Badevekta kjøpte jeg i sommer med tanke på det nye badet vårt. Merket er Signero og er kjøpt på en baderomsbutikk som jeg ikke husker navnet på i farta. Var det Bademiljø mon tro?

Til slutt et bilde av sluket i dusjen. Det heter New York og er fra Blücher, kjøpt via Ahlsell.

I dag skal vi til fotografen. Vi har ikke tatt bilde av Anna enda, så det var på tide. Så blir det kanskje noen familiebilder samtidig. Men først skal vi ut og ake litt på den lille snøen som falt i går. I kveld kommer min storesøster på besøk og skal være her en uke. Jippi!

I love water

22 kommentarer:

mi-rachel sa...

super fint bad.
er så fint med slike subway fliser.

June sa...

Åj så fint bad! Utrolig gøy med nytt hus!:)
Her blir det nye barnerom som er ferdige om ikke så lenge. Veldig moro!:)

Tusen takk for svar foressten!

God ny uke til deg og!:)

Klem June

Trollmora sa...

Nydelig bad syns jeg! Virkelig!

ANETTESHUS.COM sa...

NYDELIG!!

Klem klem
Anette:)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

LEKKERT bad!!!☺

Vi skal også til fotograf idag☺

Klem M♥

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Nydelig bad! :)
Jeg likte godt subwayflisene og syntes ikke det ble for mye med å ha det på alle veggene! :)

Lykke til hos fotografen!

Emmas Verden sa...

oj så lekkert badet ble..kjempefint!!!
..og speilene passet jo helt supert hos dere ;)
gleder meg til flere bilder :)
klem Anne♥

Pink lady sa...

Hei!

Kjempeflott bad dere har fått. Jeg synes dere har vært utrolig flinke og kreative i forhold til utformingen av badet. Digget sluken!!

Ellers er alt nydelig i huset deres. Jeg ser med glede frem til framtidige innlegg der dere får bodd dere mer og mer inn:)

Kos deg med søsterbesøk!

Klem Pink lady

hobbyvimsa sa...

Kjempe fint!!!Ha en flott ny uke:)Klem linda:)

Huset på terrassen sa...

Utrolig lekkert bad dere hadde og virkelig digga badekaret, sluken og alle fine armaturene :) Ha en strålende mandag ! Klem Linda

Unknown sa...

Så lekkert bad!
De er bare nydelige de flisene, kunne tenkt meg slike både på badet og kjøkkenet jeg:)

Mange stilige detaljer, og kjempeflott kraner i dusj og på vasken...
Stilig sluk i dusjen:)

Så artig med fotografering, lykke til!

Klem Line

Drøm sa...

Nydelig bad dere har! Driver og ser på bad for inspirasjon. Har veldig lyst å pusse opp badet vårt til våren...Klem Julie

Jannicke sa...

knallstilig!! Likte det veldig godt!!
Klem J.

IngridB sa...

lekkert! Likte spesielt blandebatteriene og badekaret :)
-Ingrid

Anonym sa...

Så flott bad! Veldig fin kombinasjon med de blanke veggflisene mot de matte gulvflisene!
Klem Igi

Ingvild sa...

Det badet her var knall fint! Mange vakre detaljer her! Jeg har også tenkt å bruke subway fliser, men var red for at det blir for sterilt - men det ble det jo ikke!
Tusen takk for titten!

Ha en fin kveld,
klem,I

Jannes lille sted sa...

Hei ☺
Så utrolig nydelig! masse fine bilder.
Det var virkelig et lekkert bad!
Så deilig med nytt hus kan jeg tenke meg!

Klemmer Janne Merethe

Heims verden sa...

Nydelig det har blitt:) Ble kjempfint med flisene! Det er jo så genialt å bruke Ikea sine kjøkken som baderomsinnredning:)

Ønsker deg en fin kveld:D

Unknown sa...

Utrolig stilfullt og fint bad dere har! Fiffige detaler med badevekten og det tøffe sluket. Hadde jeg hatt plass skulle jeg hatt meg et slikt deilig badekar jeg også!

Ha en fin mandagskveld!

Klem Silje

Dilli sa...

Kjempefint bad! Superstilig med løveføtter på badekaret!

René3 sa...

Wow, kjempe lekkert baderom - nå ligger Subway-Fliser øverst på ønskelisten min, takk for at du delte, nå vet jeg hva det er. Tusen, tusen takk! Tror du de flisene passer til noen av disse innredningene handlebad baderomsinnredning klikk her Hvem tenker du passer best til Subway?

Anette sa...

Må man tørke støv av sånne fliser hele tiden? Ser for meg at de små kantene blir støvete med en gang :P

Er jo et drømmebad da :)