søndag 28. november 2010

1. søndag i advent


I går kveld pyntet jeg og en venninne til advent i menigheten vi går i. Vi er ikke så glad i lilla noen av oss, så det går i hvitt, grønt og sølv. Adventsstaken er veldig enkelt laget. Vi har tatt et stort, hvitt fat fra Ikea og brukt hvite kubbelys. For å skape litt høydeforskjell har vi brukt belegningssteiner. Blandt kubbelysene har vi lagt mose og pyntet med tre svibler pakket inn i gråpapir med hyssing rundt. Nå koster det bare 10 kr. pr. svibel på Mester Grønn. :) Vi hadde også svibler i gråpapir på bordene i kaféen.På den andre siden av scenen står en spark med lammeskinn på. De to sypressene i kurver er også kjøpt på Mester Grønn. Dem har vi puttet hvite englevinger inni, og stappet mose rundt kanten. Mose er helt genialt, og kjempelekkert syns jeg.Ute i gangen ser det slik ut. Her har vi tatt inn litt furugreiner og trollhassel, og pyntet med kongler og sølvkuler. Det hvite stjerna er fra Biltema. På bordet ligger et gammelt nyetestamente oppslått på juleevangeliet i Lukas kapittel 2. (Bortsett fra når vinden blåste inn. Da kunne man lese litt andre ting.)


Litt lenger inn i gangen står et juletre i plastik med juletrelys på. Vi skjulte den stygge juletrefoten med gråpapir og hyssing. Jeg tok med meg et gammelt vaskevannsfat hjemmefra som vi har puttet svibler og mose oppi. Alle bildene er tatt med mobilen, så derfor er de litt kornete.

Vi koser oss hjemme i dag før jeg og Mannen skal i selskap i kveld. Vi har lekt gjemsel, lagd julekort, slappet av og spist takeout-middag. Ida lagde julekort til oldefar som er død. Hun er litt opptatt av han, og syns synd på han av og til, som ligger på gravplassen og er død. Godt at han får et julekort da. :)

Håper du har hatt en fin 1. søndag i advent! I morgen må jeg forberede julekalender til barna. Jeg har nemlig ikke kommet så langt enda. 


Ha en herlig kveld!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Virkelig nydelig dere har laget til.
Ønsker deg en velsignet ventetid.
Klem fra en anonym som tittet innom

Haust sa...

Så fint de har pynta! Kjempefint med julekrybbefiguar saman med adventslysa!

God søndagskveld!

Solveig sa...

Kjempeflott pyntet! Så oppfinnsomme og kreative dere har vært! Helt etter mitt hjerte;o)
Ønsker deg en flott adventssøndag.
Klem fra Solveig

hobbyvimsa sa...

Så koslig dere har pyntet,..Ha en fin advents tid!!Klem Linda;)

opp ei trapp og inn ei dør! sa...

bra for menigheten at den har sånne flinke damer som kan pynte skikkelig til jul! dette var veldig koselig!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så skjønt med ho som lager julekort til oldefaren :) Så fint dere har pyntet, kreativt med julekrybben. *♥*