torsdag 18. november 2010

Et Greengateeventyr

Det var en gang, i et helt flatt land, et firma som het GreenGate, som produserte ting til hjemmet. De lagde den ene skålen vakrere enn den andre, og alle produktene hadde de lekreste mønstre og farger. Så var det en dag en designer i dette firmaet som kom opp med en strålende idé; nemlig å lage fargesprakende fyrstikker og selge dem (til blodpris) i nydelige esker.

Jo, dette var en fin tanke, det var de enige om alle sammen, og de ville komme i gang så fort som mulig.  Som sagt, så gjort, og de satte i gang med å produsere, den ene fyrstikken etter den andre. Og de var ikke før ferdige med en leveranse, før de ble revet ut av hyllene, så populære var de. Og fyrstikkene selv? Jo, de var strålende fornøyd med å være en så ettertraktet nykommer.

Så hendte det en dag at en kone kom inn i en butikk som solgte disse varene. Hun hadde samlet og samlet i årevis på det fine serviset, og hennes skjøre hjerte gjorde noen ekstra hopp da hun så de søte fyrstikkeskene som stod og blunket til henne fra hylla. 

"Kjøp oss, kjøp oss! Ta oss med hjem, men ikke tenn oss", ropte de til henne. Kona kikket seg rundt i butikken for å se om det var flere enn henne som hørte fyrstikkeskenes bønn. Det var det ikke, så hun snudde seg tilbake til hylla. Hun var sikker på at hun hadde sett syner. 

"Kjøp oss, kjøp oss! Ta oss med hjem, men ikke tenn oss!" Der ropte de igjen. Og kona kunne ikke annet enn å gjøre som fyrstikkeskene ba henne om. Hun lovet å aldri tenne dem. Så tok hun dem ut av hylla, betalte for dem og tok dem med hjem. Hun kunne høre at de humret og koste seg nedi veska hele veien tilbake.

Da hun kom hjem ble hun glad for å se at den hardt arbeidende mannen hennes hadde hengt opp en hylle ved siden av komfyren på kjøkkenet. Et perfekt sted for å sette GreenGate-ting synes kona, og satte i gang med liv og lyst. 

Hun var nesten ferdig da kom hun på fyrstikkeskene hun hadde kjøpt tidligere på dagen. I det ene hjørnet av hylla var det en perfekt, liten plass for dem. Hun tok dem ut av veska si og satte dem pent og pyntelig opp. Der stod de så ranke og flotte. Og har hun ikke brukt dem opp, så står de der og smiler enda. Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute.

Jeg har ikke fått ordnet macen enda, så siden jeg tar bilder med mobilen for tida, blir kvaliteten litt så som så.
Elsker fyrstikkene fra GreenGate! Så fine at de nesten ikke kan tennes på. :)

nydelig torsdag

12 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Ja hvorfor er det ikke flere som lager fyrstikkesker hvor fyrstikkene er hvite eller rosa i tuppen? kjipa ordinære rødoransje fyrstikker, blæh... Disse fra Greengate er jo bare nammisdeilige! *ønske seg* Boksene er ikke stygge de heller, hihi *♥*

Kremen av.. sa...

Et nydelig eventyr:)

livet på kvasseberget sa...

hei:)
herlig innlegg!!
og det var nydlige fyrstikker, vanskelig å bare gå forbi de:)

nydelig blogg du har også, så legger meg til som følger her jeg:)

ha en fin kveld!

klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Herlig eventyr. De fyrstikkene er jo til pynt, for fine til å brukes. Eller, jeg hadde drista meg til å teste en hvordan den egna seg som fyrstikk, ikke pynt. ☺

Husfruen of Hilltop House sa...

Utrolig morsomt skrevet! :-)

Unknown sa...

Ååå, herlig historie om fyrstikkene, tjihi:)
Og boksen var nydelig ♥ En slik herlighet må jeg sjekke om de har på en av mine lokale GreenGate-selgende butikker - nemlig Dorothea og Linnea's Hage:)

Ha en herlig kveld!

Klem Line

Blåbærvegen sa...

Så koseleg eventyr:)

TESSAS MAT sa...

Så koselig innlegg. Man får nesten følelser for disse fine fyrstikkene. Jeg sto senest i går men en slik eske i hånda men satte den på plass igjen. Allerede på vei hjem angret jeg, så gjett hvem som skal tilbake å kjøpe dem i dag... :o)

Maya sa...

Så kjekt det var å oppdage bloggen din...her har jeg aldri vært før, men jeg blir nok en fast leser :-)) Vi driver også å bygger hus så det var kjekt å finne litt tips og inspirasjon :-)

et kjært hjem sa...

Iik, så lekre de var! De kan da bare brukes til høytider ;) Kjempefint speil du hadde fått deg da, veldig fin farge og perlerand! En veldig koselig krok ble det! Ha en super dag, klem ;)

Anonym sa...

Det var jammen et kjempe spennende eventyr:):)Har nettopp hatt høytlesning for familien :)

klem Bente

AbluMoo sa...

Jeg måtte lese eventyret fort, fort, for jeg var så bekymret for fyrstikkene. Tenk om noen skumle troll hadde fått tak i dem og fyrt i ovnen eller noe sånt. Jeg ble svært lettet da jeg leste at de klarte seg gjennom hele eventyret.