lørdag 21. mai 2011

Jålebursdag

For en stund siden hadde Ida og pappaen avtalt at når vi skulle feire Idas barnebursdag, så skulle det være jålebursdag. Pappaen skulle kle seg i kjole og smykker, og gjestene kunne være så jålete de bare ville. Så i dag hadde vi jålebursdag her hjemme hos oss. Høy jålefaktor, både hos pappaen og gjestene. :) Invitasjonen lagde jeg i Photoshop.Ida bestilte browniesjordbærkake, noe som innbyr til improvisasjon fra min side. I denne kaka er det to 24 cm. browniesbunner med et lag ostekrem i mellom (Philadelphiaost, smør, melis og vaniljesukker). Så pisket jeg vaniljekrem og kremfløte sammen, smurte rundt hele kaka og heiv på en gjeng oppskårte jordbær på toppen.

Kaka ble veldig god, spesielt med kaffe til. Jordbærene gjorde at den ikke ble altfor søt. Men den var vanskelig å håndtere med kakespaden for å si det sånn. Kjempeseig, så vi måtte bruke ren makt for å skjære et stykke. Fint med en liten "treningsøkt" før kakespisinga da. Men neste gang skal jeg prøve å lage den i muffinsformer. Tror det hadde vært digg!


En fin ting å servere i barnebursdag er oppskåret frukt. Hvis du serverer vannmelon, er mitt tips å skjære tynne, lett spisbare små trekanter. Ellers blir det myyyye renning og fruktsaft overalt.

Muffins/cupcakes er et must i barnebursdag. Min erfaring er at barna heller velger muffins enn kake. Hvis man syns det blir mye sukker i barnebursdager, så fins det utallige sunne muffinsoppskrifter å oppdrive på nettet. Ser det ut som jeg gjorde det i dag? Svaret er nei. Dette er vanlige vaniljemuffins med ostekrem farget rosa av konditorfarge fra Wilton. Strøsselet er også fra Wilton.Siden vi hadde så mange gjester, flyttet vi kjøkkenbordet ut på stua for å lage langbord der. Da ble det et flott dansegulv på kjøkkenet. Etter maten tok vi frem diskolyset vårt som lagde morsomt snurrelys i taket, og hadde barnedisko på kjøkkengulvet. Stor suksess, og alle barnas favorittsang er Haba Haba.

I morgen skal jeg vise dere bilder av papirposene og borddekkingen. Jeg tok så mange bilder, så jeg tenkte det var fint å dele det opp litt.

Vi har hatt en veldig koselig dag, og en lykkelig og tilfreds Ida ligger nå og sover med hele TRE ZhuZhu-pets i en kasse i senga si.

ha en herlig lørdagskveld

15 kommentarer:

Unknown sa...

Happy birthday!!!!
Hugs Tanja

Lille Frøken Jensen sa...

Hørtes ut som en flott bursdag, med masse godt å spise. Gleder meg til å se bordet jeg har nemelig ei jente som har bursdag om ikke lenge og skal ha jentebursdag for første gang, kanskje jeg kan få noen tips:)
God lørdagskveld ønsker jeg deg
Klem fra Jorunn

Whitebite sa...

Er så imponert over alt du kan!
kommer du hjem til meg i september pg arrangerer for gutten min..??
thanx☻

englemor sa...

Ser virkelig ut som tidenes jentefest!
Nydelig kake og sukkersøte
muffins mmmmm!!!!
ZhuZhu pets er stort hos min jenter også :-)
Klem

melis sa...

SÅ HERLIG:)
Jeg vil også på jålebursdag! Er dt lov å lage en for større jenter, mon tro? Så utrolig fint du hadde laget det - gjetter på at ingen ville gå hjem og ønsket at dagen kunne vare evig:)

Ha en koselig lørdagskveld<3

Anonym sa...

For en nydelig gjennomført bursdag!!

Jeg kom innom her på bloggen og til tross for deilige kaker la jeg mest merke til gulvet og benkeblaten. Utrolig pent. Er det hvitoljet? Kan du gi litt mer info om gulvet, hva det heter og hvor det er kjøpt? Hvor breie plank er det og er dere fornøyde? Slitesterkt? ja bare vist du får tid og lyst, er midt i husbygging skjønner du og søker rundrt for tips og ideer. Hjemmet ditt er veldig inspirerende.

Hilsen Anne

n i n a s hjem sa...

FANTASTISK!!!!

Vi inviterte til prinsessebursdag i fjor, da var det HØY rosa faktor her hjemme :)

Du - hvilket gulv har dere i stuen?
NYYYDELIG!!!!

Mona Christin sa...

Hei.

Dette var nok en toppers bursdag. Herlig med rosa. Både kaka og muffinsene så veldig gode ut. Brownieskake på denne måten har jeg ikke smakt før og nå merker jeg at smaksløkene settes i sving. Jeg er jo en kakoman de luxe.

Flotte bilder som vanlig. Boka sender jeg til uka.

Klem Mona C

Henriettes hus sa...

Sååå utrolig gøy ♥

Heldigen dere som kan ha jålebursdag, her i huset er det bare gutter.

Utrolig herlige muffins, masse god frukt ♥
Kan tenke meg prinsessa var fornøyd .

KLEM Henriette

Unknown sa...

For en fiiin bursdag for ei jåle på fem ♥ Tipper det var stor stas i huset ja;)
Og DEN kaka da, wow, den så lekker ut;))

Ha en fortsatt fin kveld;)

Klem Line

Mona. sa...

Ser ut som en fantastisk bursdag for ei lita jente! Utrolig kule invitasjoner :)

Anonym sa...

Ser ut som en perfekt bursdag for ei prinsesse på 5 år!
Muffinsene tror jeg passer for ei som snart blir noen-og-tredve også! De så kjempe gode ut..
Klem

Villa Wikan sa...

Det så kjempe koselig ut =)
Lekker mat også.

fryd&forandring sa...

Hihi, syns jeg ser pappa'n i kjolestasen!! Får vi se bilde av han og!?
Kjempefine invitasjoner, disse kunne du jo fint ha solgt til sånne som meg foreksempel, hihi! Her var det masser av inspirasjon, tr med meg den med melonen -skal ha 1-årsdag i juni her, og noen av tipsene dine kan jo overføres til guttebursdag!
Ha en fin dag!
Klem

Unknown sa...

Takk for gode ord alle sammen! :)

Anne og Nina: Gulvet vårt er enstavs hvitmattlakket eikeparkett, kjøpt på gulvnett.no. Benkeplaten på kjøkkenet er vanlig eikebenkeplate som vi har hvitoljet. Fargen ble da veldig lik som gulvet, og vi er veldig fornøyde.

Beklager, det blir nok ingen bilder av Mannen i kjolestasen her på bloggen. Men jeg kan love han var fin. :)

Whitebite: Anytime. :)