søndag 15. mai 2011

et åpent hjem

I dag har vært en utrolig koselig søndag. Vanligvis drar vi på gudstjeneste på søndager, men i dag ble vi hjemme med brennkoppen til Anna. Sov lenge, spiste sen frokost, planla litt hage. Mannen øvde på trekkspill mens jeg leste litt (har begynt på bok nr. 3 i Millennium-trilogien til Stieg Larsson som er superspennende). 

Så kom plutselig bestevenner på besøk, helt spontant, og veldig, veldig koselig. Vi spiste middag sammen, og jeg fikk servert kaken som jeg lagde til MGP i går. Perfekt! På kvelden kom plutselig svigers innom, og da ble det servert kaffe og kake nok en gang. (Meant to be at jeg bakte i går for å si det sånn!)


Det er ikke så ofte vi får uanmeldt besøk. Det er heller ikke så ofte at vi kommer uanmeldt på besøk til andre. Hvorfor det egentlig? Enten har vi ikke tid, eller så er vi kanskje redd for å være til bry. Jeg syns det er kjempekoselig med spontane besøk, og har lyst til å bli mye flinkere til og stikke innom hos mine venner og familie. Trenger jo ikke å bli der i timesvis, men bare si hei og se hverandre litt. Drit i om det er ryddig i huset eller ikke. Man trenger jo ikke å diske opp med alt mulig heller. Har man vann i springen, eller litt kaffe på kanna, så er det nok. Mitt ønske er å ha et åpent hjem der andre føler seg velkommen og ikke er redd for å stikke innom. Er det lov med nyttårsforsetter i mai? :)

Dagens bilder er fra kjøkkenhylla ved spiseplassen. Bildene på snora blir skiftet ut med jevne mellomrom, og jentene syns det er stas å henge opp kunstverkene sine der. Ida tegner de søteste mennesker med både fletter i håret og hjerter her og der.

god kveld

11 kommentarer:

silje-sin sa...

Hei søte jordbærpike:) Jeg er enig i at det er veldig koselig med besøk! Men jeg vil veldig gjerne ha et bittelite forvarsel jeg da, liker ikke så godt at noen plutselig står på døra, er så kjekt å få fem minutter på seg til å rydde vekk det verste hverdagsrotet:) Men det er noe jeg burde jobbe med, for besøk er koselig, det er sikkert! Men for meg kommer det også an på hvem som kommer, min superryddige tante er jeg feks litt redd for at skal dukke opp uventa;) Eller folk som ikke har vært her før, og som gjerne vil ha en guida tur i hele huset! Håper alt er bra med dere, hvis dere skal være noe på østlandet i sommer hadde jo vært supert å få til å treffes! Stor klem fra Silje.

Unknown sa...

Hehe, ja hvis man skal servere en guidet tur i huset, så er det selvsagt hyggelig at det ikke flyter overalt. Men når gode venner eller familie kommer på besøk, så spiller det ikke så stor rolle for meg om huset er ryddig eller ikke. Er det derimot noen som aldri har vært hos oss før, så vil jeg gjerne rydde først. :)

Jeg og jentene reiser hjem til mamma og pappa i juni. Har veldig lyst til å komme på besøk til deg! Nå må vi klare å få det til da. :) Klem!

Refleksjon på livsvegen sa...

Spontane besøk kan vere kjekke dei, men litt enig med Silje...

God 17.mai!

Mamsens hus sa...

Hei :)
Flott måte å henge barnetegninger opp på :)
Må innrømme at jeg også liker å få ett lite pip før noen står på døra.
Var ikke sånn før. ;)
Ha en fin ny uke :)

Emmas Verden sa...

heisann Hilde :))
du må ta deg en tur innom..har fått inn masse fint..er kjempefornøyd med lokalene :))
har ikke fått varer fra TineK enda..men sier fra så snart jeg har fått lampen :))
ha ei fin uke!!
klem Anne♥

Fruen sa...

Igrunn enig med deg! Men søringen i meg henger ennå igjen, så jeg liker gjerne å ringe til folk jeg kjenner 4-5 minutter føre uansett jeg da:)
Var fint og stemingsfylt på verandaen din igår:) Kos:)
Håper innlegg og kommentarer er på plass snart, jeg har også mista noen kommentarer:(

Ha en fin ny start på uken, i morra:)

Hilsen Fruen i nord!

Titt-inn! sa...

hei Jordbærpike! Jeg tenker også slik som du at hvorfor er vi så redd for å dra på spontane besøk til venner? De gangene det bare har stått noen venner på trappa hos oss,har det vært utrolig koselig. Det er jo bare å ta fram litt knekkebrød og ost,behøver ikke det en gang. jeg var mye flinkere før til å bare stikke innom noen for å slå av en prat. Må skjerpe meg jeg også! :-)

salige lavendel sa...

Det er alltid koselig med overraskende besøk. Det var nok mer vanlig før i tiden, da hadde man kanskje mer tid til de EKTE verdiene, som å ta vare på venner og familien.

Merethe sa...

thats the way- aha, aha like it-aha, aha! :)

Takk for et flott innlegg, SÅNN vil jeg også ha det! :)

Klem til deg!

Sisselshverdag sa...

Liker også veldig godt overraskende besøk, synes jeg krever mere av meg selv og hjemmet når en har invitert til besøk. Når en ikke vet om besøket bare plopper inn så tar de huset som det er. Deiligst er det nå om sommeren som en ikke trenger ta besøket inn i det hele tatt ;)

Ha en hyggelig mandag og en flott 17.mai i morgen :D

Piulfen sa...

Det er så koselig med unameldt besøk, det gleder mer. Man burde vært flinkere til å gjøre det. Og så perfekt at du bakte kake i går. Ønkser deg en god uke :)