tirsdag 15. februar 2011

Venter på sola

Vi bor på et sted der det er tre måneder uten direkte sol på tomta i løpet av vinteren. Hvorfor gidder vi det, kan man jo spørre seg. Svaret på det er enkelt: Vi bor på Sunnmøre. Her er det fjell overalt. Høye, bratte fjell. For en østlending som meg, som er vant til skog og mark og store, flate sletter og åkre, så har det tatt en stund å bli vant til alle fjellene. Når en Sunnmøring har vært lenge hjemmefra og kommer tilbake igjen, har de savnet fjellene sine. Sånn er det for meg å komme tilbake til mitt hjemsted. Det er deilig å komme hjem til det flate, åpne landskapet. Jeg og jentene skal snart på vinterferie til min mamma og pappa. Det blir sååå koselig!


Uansett, tilbake til sola. Her på Sunnmøre skal det godt gjøres å få alt i én sekk når det kommer til tomtebeliggenhet. Veldig mange steder gjemmer sola seg bak fjellene en stund i løpet av vinteren, og det må man rett og slett bare leve med. Vi har derimot en tomt med nydelig utsikt, som ligger rett ved sjøen og som har sol fra den står opp til den går ned om sommeren. For det kan jeg godt leve en stund i skyggen om vinteren. Nå er det ikke lenge til sola stikker hodet sitt fram fra bakom fjellet etter en lang vinter. Regner med at den kommer til oss i løpet av denne uka, og det gleder jeg meg så veldig til!

Fuglene begynner å komme tilbake nå også, og det er et så koselig vårtegn. Jeg innrømmer det glatt: jeg er dritlei vinter. Vanligvis er jeg glad i snø og vintervær, men i år kan ikke våren komme fort nok for min del. Heldigvis har jeg sola i hjertet som jeg kan leve på fram til den skinner inn gjennom vinduene her. :)

ha en solrik tirsdagskveld

11 kommentarer:

lkjoihn sa...

Jeg elsker bloggen din! Den duken du har der var utrolig fin, hvor er den fra?!

Whitebite sa...

Artig å høre! liker så godt å høre om vær og vind, og alle ulikhetene i dette landstrakte landet vårt! Jeg er født på østlandet (Bærum), men flyttet til Stavanger 3 år gml. så jeg liker godt å høre om østlandet♥ Vet i grunnen lite om dette landet..mitt eget land. haha. jaja;o)
Hvor på østlandet er du fra nå igjen? var det østfold..?

Janicke sa...

Løk i spiring er et nydelig vårtegn :) Lengter mot varmere tider jeg også!

Ha en strålende kveld!

tonje boganes sa...

Med sola i hjerte kan en overleve det meste :) Tomta og plassen deres hørtes fantastisk flott ut! Men jeg forstår godt at du lengter etter sol nå :)
Ønsker deg en god kveld
Klem

Haust sa...

Tenk at mars er like rundt hjørnet! Visst kan det bli vinter ei stund enno, men det går faktisk fort fram mot våren no! :)

Ha ein god kveld!

Nina sa...

Jeg er også østlandsjente som har forvillet meg over til vestlandet :-) I høst kjøpte vi hus, og tydeligvis er tomta vår uten sol noen måneder på vinteren den og. Lørdag lå plutselig halve hagen og badet i sol - lykke ♥
Ha en fin tirsdagskveld!

Livy sa...

God kveld!
Skjønner godt at du savner sola, men som du sier så blir det utrolig deilig når den kommer tilbake!!

Ønsker deg en fin kveld! Klem fra Livy

ANETTESHUS.COM sa...

Så vårlig og herlig!!!

Ha en fin tirsdagskveld!


KLEM KLEM
Anette:)

Ruter & Hjerter sa...

Østlandet er jo bare best! Kos dere masse i vinterferien:)

Unknown sa...

Hei Ikjohin!

Duken er et koppehåndkle fra GreenGate. Perfekt størrelse som duk på et salongbord. :)

Takk for gode ord!

Whitebite sa...

sv: Takk for svar inne hos meg! Måtte bare inn hos deg igjen og si at det innlegget mitt der er en tanke ironisk, og ting satt på spissen! Selv om jeg mener at enkelte dager er skapt av handelsstanden... Synes du hadde laget supersøte muffins!! Kjekt å høre at du har studert her i den vakre byen min;o)