fredag 11. februar 2011

Kitchen Aid vs. Kenwood

Jeg er veldig glad i Kitchen Aiden min. Den står og skinner på kjøkkenbenken og innbyr til baking. Med jevne mellomrom går det diskusjoner rundt i bloggeland om man burde kjøpe KA eller Kenwood. Til det har jeg bare ett svar: Det kommer helt an på hvordan du baker. Liker du å bake i store porsjoner (som f.eks. 100 boller om gangen og sånn - jeg kjenner flere som gjør det altså!) så tror jeg Kenwood passer best for deg. Den har en bakebolle som er ganske mye større enn Kitchen Aid sin. (I USA kan man få KAer som er større enn dem man får her. Skjønner ikke hvorfor vi absolutt skal være mindre her borte.)


Vi fikk en Kenwood Major til bryllupet vårt, og har vært sånn passe fornøyd med den. Jeg syns den bråker noe helt grusomt, og hvis Ida har hjulpet meg å bake har hun hatt på seg hørselvern når vi har bakt med den. I tillegg hopper den bortover kjøkkenbenken hvis man har en skikkelig deig til elting i bollen. Til det har jeg i ettertid fått et tips om å legge et fuktig håndkle under maskina. Ellers er Kenwooden bra, og det følger med mye ekstrautstyr inkludert i prisen. Det gjør det ikke med Kitchen Aid. Jeg har mange venninner som har Kenwood og som er strålende fornøyd med den, så jeg tror ikke man kan ta feil egentlig.  


I fjor sommer fikk jeg en nydelig Kitchen Aid av min gode, snille pappa, og etter det har jeg ikke brukt Kenwooden. KAen er så lettvint å bruke siden den står på kjøkkenbenken. Den bråker myyyye mindre og passer rett og slett bedre til mitt bruk. Ikke dumt at den er så lekker å se på heller da. :) Men Kenwooden kommer nok fram igjen de gangene jeg skal bake større deiger. Den er god å ha den også.


Når vi først er inne på kjøkkenmaskiner har jeg lyst til å anbefale en annen veldig bra maskin som ikke blir nevnt så veldig ofte i Norge. Det er Electrolux Assistent. Den er på størrelse med Kenwood, tar svære deiger, men er bygd på en litt annen måte. Jeg er vant til denne hjemmefra og syns den er kjempebra! Nå kan man få den i mange fancy farger også, og det er jo ikke feil.


Vet ikke om mine refleksjoner rundt kjøkkenmaskiner kan være til hjelp for noen, men de kom nå ut likevel. Den fine, røde bollen har jeg kjøpt for 99 kr. på Clas Ohlson. 

ha en fin fredag

16 kommentarer:

Ruter & Hjerter sa...

Tusen takk for gode tips! Jeg er intresert i begge men kitchen aid frister mer pga str. Klemmer

Unknown sa...

Jeg har en KA, og jeg er superhappy med det. Fin å ha fremme og lett å bruke og vakker design :)
Ha en fin helg, liker bildene dine;)

Livy sa...

Heisann!
Jeg kjenner bare til Kenwood Major siden jeg har den, og er veldig fornøyd med den. Men jeg skulle veldig gjerne hatt Kitchen aiden på benken - den er RÅ-lekker!! Takk for tips :)

Ønsker deg en fin fredagskveld! Klem fra Livy

silje-sin sa...

Hei Hildemor:) Fine bilder:) Jeg har Kenwood Major, og er superfornøyd med den! Er ikke plaget med hverken bråk eller hopping:) Men jeg har aldri prøvd Kitchen Aid da, så jeg kan ikke sammelikne. Håper alt er bra hos dere! God helg! klem fra Silje.

Kikkis planet sa...

Så morsomt å se Electrolux maskinen! Sånn hadde vi hjemme da jeg var lita, en orange en! Ha en fin helg!

Størstepia sa...

Så flott at du skrev et slik innlegg! Har arvet en gammel Kenwood av pappa, som jeg bruker foreløpig, fram til jeg bestemmer meg for hvem jeg skal kjøpe. Syns KA er kjempekul og har hatt lyst på den lenge. Har ikke tenkt på det du skriver her, det at bollen er mye mindre...
Da må jeg gjøre litt mer reaserch tror jeg...

Ha en fin helg!
Klem fra størstepia

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Jeg har en assistent og er superfornøyd med den, men den får ikke stå fremme da. Jeg ønsker meg veldig en KA til litt mindre deiger og som kan få stå fremme! ;)

Unknown sa...

Hihi, nå fikk jeg akkurat mail om kommentar fra deg;) Og du fikk lyst og bake... passet godt med dette innlegget da;)
Jeg ønsker meg veldig en KA, de er så utrolig stilige og jeg har hørte bare pluss om den ♥ Og akkurat nå fant jeg ut at jeg ønsker meg en rød bolle med håndtak fra Clas Ohlson;) Den var så søt ♥

Ha en fin helg. nyt den og kos dere!

Klem Line

fryd&forandring sa...

Hihi, den bollen har jeg og tittet på du! Hintet til sambo om at det snart var morsdag, så får se om han tok hintet (sannsynligvis ikke)!
Etter min mening er KA den fiiineste maskina, selv er jeg eier av en Bosh-maskin og drømmer om en hvit eller lyseblå KA når den engang tar kvelden.. Den største ulempen er prisen syns jeg. Det er så inmari mye penger å legge i en middels god maskin siden "motorkraften" går for å være dårlig.. i tillegg til at jeg ønsker å ha litt utstyr til en kjøkkenmaskin -og det koster jo også. MEN jeg ønsker meg fortsatt KA!!

Ønsker DEG en god helg, hihi!

Lille Frøken Jensen sa...

Jeg ønsker meg også en KA. Jeg har aldri hatt en kjøkkenmaskin *tihi*
Har hørt at det er ganske dyrt med tilbehøret, men jeg vet ikke.
Nydelig blolle, tror jeg må få kjøpt en slik jeg bruker bare vanlige tupper boller og de er jo ikke akkurat fine:)
Ønsker deg en riktig fin helg!
Klem fra Jorunn

Marit sa...

Jeg har gått en stund å lurt på om jeg skulle kjøpe en KA...og nå er jeg overbevist :)

Mary-Anne sa...

Og jeg som går rundt og funderer på hvilken kjøkkenmaskin jeg skal satse på ... Supert innlegg !

MissMette sa...

Kjempeflott innlegg. Har hørt så mye forskjellig om begge maskinene. Jeg har en veldig gammel, vet ikke navnet - men har ønsket meg en Kitchen Aid pgs størrelsen og at den er flott å se på ;) men syns prisen er litt stiv... Men den står høyt på ønskelista :) Ønsker deg en fin fin fredag, og helg. Stor klem fra Mette

Bustenellik sa...

Vi har en Kenwood, og har gjort mange av de samme erfaringene som du. Den er veldig god på de store tingene, men det er ikke alltid man har behov for å lage stort. Mamma hadde en liten og grei miksmaster, og jeg angrer som en hund på at jeg tenkte at vi klarer oss med KW når vi ryddet etter henne. Men, men... :-)
Håper helgen blir fin!
Busteklem

Villblomsten sa...

Hei :-)
Jeg har ( etter mange år med den på ønskelisten ) fått en Kitchen Aid :-)
Og den er nok ikke verdens beste , men den står fremme på disken og er verdens fineste :-)

Fru R. sa...

Heisan
Jeg har Kenwood, og er enig, den bråker noe helt forferdelig, og jeg syns den rister vel mye når jeg lager gjærdeig. Kitchen Aid har jeg hatt lyst på, den er så flott...
Ha en fin lørdag.
Klem