onsdag 23. februar 2011

Noen tips til praktisk kjøkken

Fra vi planla nytt hus var jeg veldig sikker på at jeg ville ha porselensvask på kjøkkenet. Hvite "bondegårds"-kjøkkenfronter og porselensvask. Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. All kjøkkeninnredning hos oss er fra Ikea. Ikea er eksperter på praktiske og gode løsninger til en pris som de fleste kan leve med. Og de har 25 års garanti på kjøkkeninnredningen, 10 års garanti på blandebatteriene og 5 års garanti på hvitevarene. Du snakker meg om god deal!

En annen ting jeg er veldig fornøyd med er størrelsen på vasken. Hørte før vi kjøpte denne at noen syns den ble for stor, og at det ble mye oppvask liggende og slenge oppi vasken. Men går det egentlig an å ha en for stor vask lurer jeg på? Jeg syns iallefall det er helt supert med to store kummer! Og det er vel bedre å la oppvasken bli liggende nedi vasken enn på benken ved siden av? :) Det beste er selvfølgelig å rydde alt rett inn i oppvaskmaskina, men det er jo ikke alltid det er plass inni der.


Da vi planla kjøkkenet leste vi litt på nettet om råd til praktiske løsninger med skuffer, skap, plassering av oppvaskmaskin og vask, kjøleskap, og komfyr i forhold til hverandre. Arbeidstrekanten er et lurt prinsipp å ta utgangspunkt i i planleggingen. 

Vi leste litt ulike meninger om det var best å plassere oppvaskmaskina til høyre for eller til venstre for vasken. Vi har plassert vår til venstre for vasken fordi det da gir oss fri tilgang til alle skap og skuffer som vi skal legge ting på plass i. Om vi er høyrehendte eller venstrehendte, eller hvilken hånd vi bruker til å skylle ting i vasken og putte ting inn i maskina med, spiller mindre rolle syns vi. Så mitt tips til dere som planlegger kjøkken er å sette oppvaskmaskina (så langt det er mulig) på den siden av vasken som gir størst rom for bevegelse til de skapene og skuffene dere bruker mest. Altså, ikke stenge for den naturlige flyten av "trafikk", men åpne opp for den.

Vi er veldig fornøyde med løsningene på kjøkkenet vårt, og trafikken flyter fint her. Det er så deilig at det er plass til flere kokker på én gang uten at det blir så mye søl. :) Kjøkkeninnredningen vår heter Lidingö, benkeplatene er heltre eikeplater som er hvitoljet, vasken heter Domsjö og blandebatteriet heter Elverdam. Alt fra Ikea. 

Blandebatteriet er helt konge fordi selve munnstykket kan dras ut, som vist på bildet under (det går lenger ut enn på bildet altså). Det trengs når man har en stor vask, men er uansett veldig praktisk. Jeg hadde det i mitt gamle hus og måtte ha det igjen. Dette ble jo rene Ikeareklamen ser jeg, men er man fornøyd med noe, så anbefaler man det gjerne videre.


Vi reiser på en Oslotur i dag for å besøke mine besteforeldre, min lillesøster (som skal danse under VM!) og en barndomsvenninne som nettopp har fått ei nydelig, lita jente. Glede!

nyt dagen

19 kommentarer:

Christina`s Hus & Hobby blogg sa...

Kjempe fint kjøkken du har. Digger det og vasken din er bare helt etter min smak. Skal bytte vask i nye huset vårt er en våre første planer. Men har ikke helt bestemt meg for hvilken av de vaskene det blir. Enten den du har eller den med en stor kum. Ha en super fin tur til Oslo og VM. Klem Christina

Hege sa...

Kjempefint kjøkken!
Vi er midt i tomtekjøp...og jeg tegner hus for hardet livet.. og kjøkkenet er et veldig viktig rom!! Søker all inspirasjon jeg kan få:)

Ha en fin onsdag!
Klem Hege

Christina sa...

Vi har også Ikea kjøkken i en enkel variant,mens vi venter på utbygging om noen år;)
Vi er kjempefornøyde!
Likte kjøkkenet deres og riktig god tur.Hørtes deilig ut;))

Klem til deg!

beate sa...

er skikkelig misunnelig på ditt rålekre kjøkken!!!

dere har vært kjempeflinke til å tenke praktisk og estetisk!!

klem beate

Unknown sa...

Nydelig! Noe lignende kjøkken jeg en gang vil ha:) Ønsker deg en fin dag! Klem fra Ellen Louise

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Dåke har eit flott kjøkken!!☺
Vi har eit knøttlite kjøkken-og det er vertfall ikkje husets hjerte!!☺ Håpar eg ein gang får tegne og bestemme mitt eige kjøkken!☺
Har kjempelyst på den vasken eg også!☺

Ha det flott i Oslo-eg gledar meg til VM☺

Klem M♥

Solstrålå sa...

Gratulerer med ditt kjøkken valg,akkurat som jeg skulle gjort det selv,he,he!
Kjempe praktisk og koselig!
Ønsker deg en god tur til Oslo,jeg har eldste dattera mi der.
Goe klem fra Sol

Divamamma sa...

Vi bygger hus og har planlagt kjøkkenet vårt. Vi skal også ha samme vask, og kjøkken som dere :-) De tingene du tar opp er ting vi også tenkte nøye igjennom under planleggingen av kjøkkenet . Gleder meg til å få mitt nye praktiske kjøkken.

Du har iallefall et fint og praktisk kjøkken!

Ha en flott dag!

Anonym sa...

Nydelig lyst kjøkken, misunner deg altså!! :)
Ikea er genialt, vi kommer nok til å handle kjøkken der når vi skal sette i gang med kjøkkenprosjektet :)
Lure løsninger, og jeg la merke til at skapene går helt opp til taket. Noe som jeg også kommer til å ha. Skjønner ikke vitsen med å ha en åpning som samler masse støv og fettbelegg. Da står jeg heller på en krakk, for å hente de tingene som ligger høyt i skapene ;)

Takk, for et supert inspirasjonsbilde og ha en flott dag!

¤ida¤

Helen sa...

Glad for å høre at du liker kjøkkenet ditt, jeg ville også vært glad for et slikt kjøkken, ser veldig flott ut. Vi lager også ikea kjøkken og jeg gleder meg til å bli ferdig.
Håper du koser deg på Oslo-tur :)

Johanna sa...

Hej!

Vilket fint kök ni har! Jag kunde inte låta bli att bli lite road av att jag och min sambo precis nu i dagarna har beställt nytt kök från IKEA. Vi har beställt Domsjö diskho och Elverdam kran, och nu när jag ser kort på ert kök känner jag mig nöjd med vårt val! Vi skall dock ha Ädel luckor, det stod mellan Ädel och Lidingö... Båda är fina!

Vi har bestämt oss för att ha diskmaskinen på höger sida, det blir bäst för vårt kök. Jag längtar efter att börja renovera, nya lägenheten blir vår i april!

Hoppas du hade en trevlig dag i Oslo, jag bodde där 2002-2003, tycker mycket om Oslo!

Kram Johanna

Pink lady sa...

Veldig kjekt at du deler noen tips her, for det er virkelig mye å tenke på når man skal planlegge kjøkken. Jeg hjalp mine foreldre med den biten da de skiftet sitt kjøkken for noen år siden. De hadde på forhånd hatt hjemmebesøk av selger og fått tegnet inn en del løsninger som overhodet ikke var noe smart! Og de er veldig glad i dag for at de tenkte litt selv..;)

Klem Pink lady

Anonym sa...

Veldig fint kjøkken dere har!!
Klem fra Igi

mi-rachel sa...

galfint kjøkken!
nå fikk jeg virkelig lyst på nytt kjøkken her i huset:)

Tove `blogg verden sa...

Nydelig kjøkken!!! Jeg er stadig inne på Ikea sitt tegne program å tegner kjøkken ; ) Men må nok sette det ganske langt ned på listen ja...
klem Tove

Lakka sa...

Dere har fått et kjempefint kjøkken!! Fine løsninger:-) Vi har samme vask og kjøkkeninnredning som dere, og kunne ikke vært mer fornøyd med valget:-)

Janicke sa...

Hei, hei! Vet ikke om du har lyst, men jeg har videresendt en utfordring til deg :) Du kan se hva det går ut på her http://fruhansensverden.blogspot.com/2011/02/utfordring-fra-lappeline.html
Det er selvfølgelig helt valgfritt om du vil svare :D
Ha en fin uke

Haust sa...

Det er fantastisk flott, kjøkkenet dykkar! Må vere heilt herleg å kunne titte ut vindauget når ein vaskar opp...

Ha ei god veke! :)

Esther Christina sa...

For et NYDELIG kjøkken! Dette må jeg vise Mannen, så han kan se hvordan jeg vil ha mitt kjøkken den dagen vi flytter til noe større:) Vasken var kjempelekker, man kan aldri få en stor nok vask!;)