onsdag 12. mai 2010

Nytt fra huset

Bilder fra husbyggingen vår er det sikkert ikke alle som syns er like morsomt å se på, men jeg vil veldig gjerne ha med bildene vi tar til husbyggingsdagboken, så jeg viser dem frem. På mandag hadde snekkerne gjort ferdig panelet på kjøkkenet, den lille doen og nesten hele gangen. Jeg er så fornøyd! Syns det ble så lyst og fint på kjøkkenet. Sola skinner inn her store deler av dagen, så her tror jeg vi kommer til å tilbringe mye tid. Kjøkkenet er 28 kvm.


                      
                    Den lille doen, ca. 2 kvm. Hallen, ca. 14 kvm.

Hallen/gangen inneholder hovedinngangsdør, den lille doen, dør til bod på 5 kvm., dør til stua, dør til kjøkkenet og trapp opp til loftet og ned til kjelleren. På bildet ser vi inn til kjøkkenet. Her blir trappa til høyre i bildet (det som ennå ikke er kledd inn), den lille doen rett til venstre for kjøkkendøra og skyvedørsgarderobe til høyre i bildet der vi ser vannskap til vannbåren varme. Det har vi plassert inni garderobeskapet for å få det litt vekk. 

Planen er å ha skyvedører montert i sideveggene uten skapmoduler inni. Vi får heller lage noen hyller og oppheng alt etter hva vi trenger. Jeg har fått et lurt tips fra en venninne om å henge stanga til kleshengerne høyt inni skapet slik at man har plass til skohyller på gulvet under jakkene. 

Til sist et bilde av den ene delen av stua vår slik den så ut på mandag. Nå er den helt ferdig med sponplater på alle veggene, så i dag skal jeg bort på huset igjen og ta nye bilder. Vi valgte å ikke ha gips på noen av veggene. Det er flere grunner til det, bl. a. at det er en himla jobb å sparkle det, så da bør man leie folk til å gjøre jobben, noe som koster en del penger. Det koster litt mer med veggsponplater enn med gips, men da er det enkelt og greit å sparkle og pusse selv. 

Fordelen med gips er at det er dødt materiale og beveger seg ikke. Her vi bor nå har vi veggsponplater, og her har tapeten blitt litt dradd i hjørnene noen steder. Likevel velger vi veggspon en gang til fordi at det ikke er så skjørt som gips og det er enklere å kunne henge opp ting på veggene og flytte på det senere uten å ødelegge veggen. 

Om du står ved valget mellom gips eller veggspon på veggene i ditt hus tror jeg det er aller mest et spørsmål om personlige preferanser, ikke hva som er bedre enn det andre. Begge deler har sine fordeler og ulemper. Noen foretrekker gips, mens andre foretrekker tremateriale. Uansett gjelder det å gjøre et grundig og skikkelig forarbeid med sparkling og pussing for å få det beste ferdige resultat.

Nå må jeg svinge meg i svansen og få ryddet og pakket i esker. Det er en fryktelig kjedelig jobb, men for hver eske er vi nærmere et ryddig hus og salg av tomannsboligen, og det er en god følelse. 

Blåturen med jobben i går var forresten kjempekoselig! Vi fikk prøve å spille golf, noe jeg aldri har prøvd før. Vi spiste lunsj på Atlanterhavsparken, var på byvandring med Harald Grytten, spiste kjempegod bacalao på restaurant og var hjemme hos en kollega på kvelden med kaker og snacks. Siden vi ikke visste hva vi skulle syns jeg det var vanskelig å vite om jeg skulle pakke i veske eller ryggsekk. Jeg er ikke kjempefan av å gå med ryggsekk, så det endte med veske, og det var et perfekt valg. :)

Ha en herlig dag!

10 kommentarer:

heidi sitt ♥ sa...

Joda, jeg følger interessert med på husbyggingen og liker mange bilder fra arbeidet! Gøy å se framdriften ")

Min stil sa...

Så spennende. Lykke til med husbyggingen.
Klæmmer fra Susanne

Epleskrell sa...

Hei snuppis!

Skal si huset begynner å komme seg ja! Det går jo så fort!
Fint blir det også, deilig med stort kjøkken da, jeg synes alltid det er så koselig å sitte på kjøkkenet :)

Vi skal oppover til Molde 19 juni (lørdag) og være der helgen, og så skal vi kjøre mot Ålesund, Fosnavåg og skodje etterpå.. Er dere hjemme på den tiden eller? Hadde vært så utrolig gøy å se deg igjen. *savn*

Klem og smask

Beate i Husets Hjerte sa...

Er så gøy å bygge da! Mye jobb, men man får så mye igjen for det!! Blir nok kjempebra som ferdig! Følger med! Ha en fin dag!

Elin sa...

Hei!!

Kjempe artig å følge husbygginga deres da:)
Fin blogg har du også:)

Klem Elin

Randi sa...

Morosamt å følgja med på husbygginga, så berre fortsett med sånne drypp frå prosessen du! :-) Herleg med stort kjøkken då, det drømmer eg om og for mitt neste hus...
Klems

Hjemmekjær sa...

Å følge med på husbygging er knallmoro!! Så bare vis bilder du;)
Dette kommer til å bli knallbra:) Så gøy det må være!!;) Skulle nesten ønske vi skulle bygge om igjen:D

GURO sa...

dette går heltklart riktig vei.. så gøy, men er ikke misunnelig. vårt hus ble ferdigstilt for 4 år siden og husker hvor mye det var i perioder

Hulda sa...

Huset kommer til å bli flott når det står ferdig, og du får innredet. Sikkert veldig spennende når ting begynner å ta form. :)

Maliva`s verden sa...

Hei...klart vi synes det er gøy å følge deres husbygging;o) Spennende.
Ps! Takk for hyggelig tilb.melding ang.min uteplass også. God 17.mai helg til deg fra Maliva