onsdag 26. mai 2010

Jeg trenger SMEG-hjelp!


På vårt nye, fine kjøkken i vårt nye, fine hus har vi (jeg) hatt en drøm om et slikt Smeg-kjøleskap. Jeg syns disse kjøleskapene er lekrere enn lekrest, og har gledet meg lenge til å kunne bestille et. I dag tror jeg drømmen ble knust. BUHU! En kamerat (som også har en kone som elsker Smeg og har planlagt det til sitt nye hus) ringte Mannen og fortalte at de hadde gjort grundige søk om kjøleskapet på nettet, og funnet svært lite positivt om det. 

Jeg hørte telefonsamtalen og hadde lyst til å holde meg selv, og ikke minst Mannen, for ørene og rope BLABLABLA kjempehøyt. ÅNEIIIII!!! (Beklager utbredt bruk av store bokstaver i dette innlegget. Det er bare for å beskrive hva jeg føler inni meg akkurat nå.) Jeg påla kameraten min forbud mot å ringe min mann, men vet jo at det ikke nytter. Og innerst inne er jeg takknemlig for at de tipset oss om det. Sorgen er at nå kan det hende Smeg-drømmen gikk opp i røyk...

Vi har sittet i kveld og kikket på andre retrokjøleskap på nettet. Gorenje, Bosch og Baumatic er kjente merker som er gode alternativer. (Selv om de aldri vil nå helt opp til Smeg utseendemessig i mine øyne.) De er dessverre litt mindre i størrelse enn det største til Smeg. Er det noen der ute med erfaringer, gode eller dårlige, om Smeg eller noen andre merker som selger retrokjøleskap? Vi blir veldig glad for alle tips vi kan få!


Her, her og her kan du lese noe av det våre venner fant på nettet om Smeg. Den siste linken er helt utrolig morsom lesning, selv om det føles ganske trist. For meg. Dessverre er det såpass lite positivt å finne om merket (vi har lett ganske mye i kveld), så vi er veldig usikre. Vi har ikke lyst til å kjøpe Smeg-kjøleskap bare fordi det er så flott. Det er viktig at kvaliteten er god også. TAKKER alle som kan hjelpe oss! 
Nå skal jeg sørge litt over det sannsynlige tapet av Smegen min...

14 kommentarer:

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Jeg har ei venninne som har et SMEG-skap som hun har hatt i noen år og jeg har ikke hørt annet enn at hun er STRÅLENDE fornøyd. Jeg kan spørre henne i morgen jeg! :)

KLEM

Jorid + NOE Blog sa...

Aaah, jeg skjønner frustrasjonen din så godt. Når man har gledet seg til å kjøpe noe men så blir det ikke som man tenker. Utseende til SMEG er fantastisk, men for så mye penger må man også være ganske sikker på at man får valuta for pengene. Var ikke så positiv lesing de linkene dine, huff... så irriterende! Har desverre lite hjelp å komme med, du kan spørre kjersti (kjerstis lykke) hun har SMEG skap!

Håper du finner ut noe lurt :-)
God klem

Camilla sa...

ååååå..... jeg har jo Smeg og må være ærlig å si at jeg sjekket myyyye ang dette først. Kjøpte likevel tross mye negativt. Lekker design, men som hovedkjøleskap er det ikke bra nok... jeg har mitt på kontoret, med vann og div i. Men det er ikke bra nok/stabilt nok tror jeg på et kjøkken... Smeg mener nok noe annet. vakkert er det, men du får myyyyyyyyyye bra kjøleskap for de pengene der!!!

Lene sa...

Vi har Smeg gasskomfyr, og er veldig fornøyde. Har ingen erfaring med kjøleskapene.

Jannes lille sted sa...

Ååå. Så kjipt!
Har selv tenkt å kjøpe smeg kjøleskap. Hadde tenkt å gjøre det da vi puss opp kjøkkenet i fjor sommer, men det har blitt utsatt. Og etter å ha lest her nå... Så ser det dårlig ut. Huff.

Håper du får noen tips
ha ein fin torsdag
klem JM

GURO sa...

uff da det var trist å høre. har ingen erfaring jeg. men vet at det vi fant ut er at vi må ha et kjølespak som fungere til vårt bruk. vi kjøpte et vanlig kjøleskap og er ikke fornøyd med plass utnyttelse i skapet..
men jeg kan desverre ikke gi deg noe trøst

MonjaHelene sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MonjaHelene sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
MonjaHelene sa...

Uff,jeg klarte virkelig å slette kommentaren ,som i første gang ble publisert to ganger.Så skulle jeg ta bort den ene så forsvant jammen meg den andre også;)
Ville bare si at det er leit om kjøleskapsdrømmen din er knust.På den annen side er det lurt å lytte til forbrukerne.
Jeg har både Smeg komfyr og kjøleskap pluss kjøkkenhette.Og jeg er veldig fornøyd.
Jeg har den lille kjøleskapsvarianten uten ekstra frys på toppen.Vi har ekstra kjøleskap i tillegg ellers blir Smeg for liten;)
Hadde jeg bygget nytt hadde jeg nok heller bygget kjølerom og hatt et lite fint kjøleskap til hverdagsbruk i tillegg om det hadde gått inn i budsjettet.
Har sett flere kjølerom i nye hus og er imponert:)Ikke minst hva man får plass til der inne.;)
Rikall Norge er distributør for Smeg,kanskje du kan ta kontakt med dem og konfrontere dem med de negative sidene du har hørt om kjøleskapet ?Selv om de vil snakke varmt om et produkt de selv selger ,så kommer de nok med argumenter.;)www.rikall.no
Mali-Mo ,som blogger har også et fint Smeg skap.Kanskje du kan spørre henne hva erfaring hun har gjort med sitt?
Uansett,lykke til med valget.
Dere kommer nok frem til noe tilslutt.
Det er tross alt ikke bare det estetiske som gjelder,hvis en skal gå i ettertid og irritere seg over feil eller mangler ved et produkt;)

Klem fra Monja

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Nå har jeg snakket med venninna mi om SMEG og hun sier at hun ikke har noe negativt å komme med. Hun synes det er enkelt å endre hylleplassering dersom man feks skal ha kaker osv inn og det er enkelt å regulere temp avh av om man har mye eller lite i kjølsekapet. Dersom det ikke blir smeg på deg håper jeg du finner et annet kjøleskap du blir fornøyd med! :)

et kjært hjem sa...

Hmm, temperaturen skal vel regulere seg selv med termostaten? Spennende å lese, håper det er flere med smeg som svarer deg! Lykke til med valget kjære Hilde!! Vi dropper kjøleskapet, og er nå veldig usikre på om vi skal ha komfyren. Vi forventer liksom topp kvalitet til den prisen! Har ikke funnet noen sider som tar opp positivt og negativt om induksjonskomfyren til smeg, bare på gasskomfyren...og det var mye dårlig der også. Drit, klarer ikke å bestemme oss :( Kjøkkenet ditt blir fantastisk flott uansett Hilde, med eller uten smeg ;)

kjersti sa...

Hei du:)

Ja, vi kjøpte kjøleskapet for noen måneder siden, og det var jo selvfølgelig kjærlighet ved første blikk det:)
Det har oppført seg som et hvilket som helst annet kjøleskap, og i og med at jeg har jobbet med salg av kjøkken i flere år, har jeg også god kjennskap til hvitevarer. Jeg synes personlig at Smeg skapet tilfredstiller de krav som finnes.
MEN, som sagt, vi har ikke hatt det så lenge, så man vet jo aldri...
Men så tenker jeg at det har jo eksistert i mange år. samtidig som det er mye brukt i storkjøkken og av kokker. Jeg tror ikke de BARE tenker design...

Kjøper dere Smeg varer før Juni er over, får dere 30 % rabatt, så det lønner seg å være kjapp:)

Lykke til med valget:)

Klem fra Kjersti

Grethe Lill Nilsen sa...

Hva ble det til,kjøpte du smeg kjøleskap?
Har lyst på ,men er litt skeptisk nå.

Mvh Grethe

Unknown sa...

Hei! Kjøpte du smeg kjøleskap? :) jeg har samme dilemma nå, og har (dessverre) alt for lyst på det grønne smeg :p hadde likt å høre erfaringer