torsdag 1. juli 2010

Maling av tak

Mannen har laget et supert malestillas til meg. Det er i akkurat passe høyde, og jeg kan gå hele kjøkkenets lengde mens jeg maler. Både tidsbesparende og praktisk. :)

Vi er godt i gang med egeninnsatsen nå, og vi koser oss i huset vårt. Nå har vi prøvd oss på ulike fremgangsmåter i forhold til hvordan male takpanelet i hovedetasjen. Vi prøvde først vanntynnbar maling med pensel. Det var vanskelig å få det fint fordi malingen tørket for fort, selv om det ikke var særlig høy temperatur når vi malte. Så prøvde vi vanntynnbar maling med rull. Siden vi syns det er fint at penselstrøkene syns litt, så var ikke rull noe for oss. I tillegg forsvant mye av glansen i taket når vi brukte rull.


Til venstre: Silencioplatene til vannbåren varme-rørene blir kranet opp på verandaen slik at vi kan bære dem rett inn i hovedetasjen. Til høyre: Jordbærpiken som blir meget fornøyd med sitt fine, oljemalte tak. Jeg har tidligere fortalt at jeg ikke er så glad i røde klær, men av og til har jeg kjøpt noe på salg. Her ser dere hvor disse klærne havnet. I arbeidsklærbunken. :)

Så etter å ha konferert med min far, som har malt stuetaket deres akkurat slik som vi vil ha det hos oss, kom vi fram til at oljemaling er det beste for oss. Kjøkkenet vårt er 8,70 m. langt. For at  penselstrøkene skal bli fine må vi stryke over hvert panel hele lengden i ett strøk etter at malingen er påført. Da trenger vi en maling som ikke tørker før vi har malt en panellengde, slik som den vanntynnbare malingen gjør. 

I dag har jeg malt kjøkkentaket med hvit oljemaling, blankhet 40. Det ble kjempefint, og jeg er så fornøyd! Ingen problemer med å stryke ut malingen slik at det ble jevnt og fint. På bildet over ser dere med maling til venstre og uten maling til høyre. Bildet viser ikke ordentlig hvor fint taket er. Det må nok sees i virkeligheten. :) 

Vi er fullstendig klar over at oljemaling gulner etter en tid. Derfor ville vi prøve om vi fikk til å male med den vanntynnbare først, siden den ikke gulner, i følge fargehandleren. Men siden det ikke funket så bra, så får vi heller takle at taket gulner litt. Da kan vi iallefall glede oss over at vi ikke får heksesot, som er et problem med løsemiddelfri maling.

Silencioplatene vi skal bruke til å legge rørene til vannbåren varme i hovedetasjen kom i dag, så vi brukte litt tid på å bære det inn. Her er været så ustabilt at vi ikke kunne ta sjansen på å la det stå ute. Det er sol i ett øyeblikk, og regn i det neste. Nå er det bare stua og boden som står igjen i hovedetasjen før vi kan legge vannbåren varme-rør og parkett.

Til slutt noe helt annet. Jeg fant denne kluten i arbeidsbilen til Mannen i dag. Jeg har fortalt tidligere at han spiller frisbeegolf, og diskgolfmiljøet er ganske stort her vi bor. Han elsker å "diske", og var ute med kameratflokken i går og spilte. Da fikk han denne kluten (innpakket som gave! Så søtt!) av en kamerat som hadde kjøpt den i en butikk i Oslo. Den falt i smak for å si det sånn! Nå snakker han om å ramme den inn og henge den i gangen i det nye huset. As if! "Diska" slik det står på kluten er nok heller ment som det svenske ordet for "oppvask", men her er det rom for tolkninger. :)

Ha en god natt!

8 kommentarer:

Elin | Draumesidene sa...

Hei! Fekk flashback! Vi måla alle taka våre, høgglans 90 oljemåling for elleve år sidan. Huskar maset om gulning ;) Men vi er like fornøgd no, som då. Lett å vaske også... Men dette er tungt arbeid! Ynskjer dokke lukke til vidare i prosessen!!!

God sommarklem frå meg!
Elin :)

ELLEMELL sa...

Synes det ser bra ut. Veldig fint med glans og oljemaling da, og kanskje mer praktisk på et kjøkken?!

god natt!
klem ellemell

MissMette sa...

Syns dette ser veldig bra ut :) vi også malte med oljemaling... ble veldig fornøyde :) men husker hvor tungt det var å male tak.. Phu... og hvor jeg slet med migrene. Var nok litt dårlig lufting tror jeg :) Spennende å følge med. Ønsker deg en flott fredag og helg... Klem fra Mette

KRUSEDULL sa...

Fikk litt medlidenhet med deg der du står og maler tak! Det er jammen litt av en jobb! Lurt å velge oljemaling. Jeg har malt med vannbasert og det ble skjolder... Tror vi må ta et strøk med oljemaling før vi skal selge. I det nye huset har vi valgt ferdigmalt takpanel. Er glad for det, for det er litt av en jobb å male tak! Må si jeg beunderer deg der du står!

Litt sent ute her: men jeg må bare får si at du var så fin i bryllupet!! Kjempefinkjole og vakkert satt opp på håret!!

Ønsker deg en fin dag!!

Lyse drømmer sa...

Lekkert! Du blir sikkert knallfornøyd selv om arbeidet er tungt, men når du er ferdig så er det nok fort glemt:)

Klem

Dronning Maud sa...

Det kommer til å bli kjempefint hos dere! Veldig kodelig klut!Humor med tolkninger;)

Anonym sa...

Taket blir kjempe fint! Så morsom klut - fikk lyst til å begynne å sy med en gang. Bildet legges i inspirasjons mappa.
Klem Igi

Epleskrell sa...

Hei søtis!

Taket blir superfint med oljemalingen da! Og så fint stilas han har bygget til deg, gidder han å lage et til meg også eller? Må beise huset i sommer ;)

Men burde du ikke ha hatt på deg da? Ser jo nesten ut som om du soper taket med hodet ditt :) hihi!
Og angående røde klær, om du liker det eller ikke, du kler rødfargen!

Klemklemklem