mandag 5. juli 2010

Kvistlakk og trepanel

Javel. Så selv om både snekkeren og byggvarebutikken sa til oss at vi bare kunne male rett på det "ferdig behandlede" trepanelet vi har i taket i hovedetasjen, så er saken en helt annen. Vi ringte nemlig til fabrikken, og der sa de at vi ikke måtte finne på å male uten å ta kvistlakk på først. Heldigvis går det fint an å ta kvistlakk over malingen, siden vi allerede har malt et strøk i alle andre rom enn på stua. Med riktig lys gikk det fint an å se kvistene gjennom malingen. 

Vi gikk et skritt fram og to tilbake, men nå er det straks klart for maling igjen, og det blir så fint og flott! Moralen er: Uansett hva slags trepanel du har, er det ikke sannsynlig at fabrikken har behandlet det med kvistlakk selv om det kommer ferdigmalt eller lasert, slik som vårt er. Og er du i tvil; ta jobben med å kvistlakke panelet, så slipper du iallefall å angre deg i ettertid. Det fins også heftgrunning som er tilsatt kvistlakk, noe som gjør jobben litt mer lettvindt. Min mening er at alt arbeidet er verdt det. Trepanel er vakkert, og jeg syns det er sjarmerende at det lever litt. 

Vi har fått lånt oss et tapetbord. Veldig praktisk og tidsbesparende når man skal skjære opp tapetlengdene. Nå er det duket for tapetsering i stua. Gøy gøy gøy!

5 kommentarer:

Emmas Verden sa...

..her har det gått med 6 l kvistlakk ;)) tar ingen sjanser...

spennende å følge med dere..blir så fint så :))

kos dere med jobbing på huset..
klem Anne♥♥♥

fryd&forandring sa...

Vi har brukt både kvistlakk og sperregrunn.. sånn for sikkerhetsskyld!! Blir spennende å se hvordan det blir hos dere!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Alltis smart å dobbeltsjekke☺

Glede meg til å sjå kor fint det blir☺

Klem M♥

Havets Datter sa...

Ja det prøvde jeg å fortelle pappan min, men han ville ikke høre på meg! Dermed ble det gule kvist-flekker på veggene :( Skikkelig kjedelig! Det er jo ikke rent lite jobb å male, så det er absolutt verdt å ta den ekstra jobben med kvistlakk ;)

Jannicke sa...

helt riktig avgjørelse...
ha en fin sommerdag
Klem J.