fredag 20. august 2010

Gamle stoler og et nytt år

Av og til tar jeg turen innom bruktbutikken. Det er ikke alltid jeg finner noe der, men rett før sommeren fant jeg disse fine stolene. De minner meg om noen stoler mamma og pappa hadde på soverommet sitt da jeg var liten. Jeg syns alltid de var så fine, selv om de var ganske vonde å sitte på. Så da jeg kom over disse til 80 kr. stk. slo jeg til.


Er det Biedermeier denne stilen heter? Uansett, de er ganske slitt, så trekket må jeg nok skifte hvis jeg skal bruke dem. De trenger seg en oppstramming her og der så de ikke er så vinglete også. Men jeg tror ikke jeg kommer til å male dem med det første. Syns ikke at alt trenger å være lyst, og denne slitte brunfargen finner jeg sjarmerende.


I morgen starter et nytt skoleår for oss som jobber i folkehøgskolen, noe som betyr gøyale, men hektiske arbeidsuker framover. Jeg håper likevel jeg vil finne tid til noen innlegg i uka, for jeg trenger den avkoblingen som bloggen gir meg. Takk for at dere fins!

19 kommentarer:

Randi sa...

Så fine stola! Dei der var nesten litt elegante.
Trur absolutt ikkje eg ville ha måla dei eg heller.
Kjekt å ha noko som kan vera litt kontrast til alt det lyse.
Lykke til med nytt skuleår. Håper også du får tid til å blogge litt innimellom... ;-)
Ha ei strålande helg.
Klems

Jannes lille sted sa...

Kjempefine stoler!
Jeg syns heller ikke at alt trenger å være hvitt, litt fint med kontraster innimellom.)

Ha en flott helg
Klem Janne Merethe

Mona v. Harling sa...

Digger de stolene der!! Får snart nesten makne!!

Arver en gammel spisestue av mamma og pappa, som mine Oldeforeldre fikk i bryllupsgave for snart 100 år siden (da var den gammel også)... men når mamma og pappa overtok bordet, så manglet det stoler.
Da fant de 6 stk som lignet bordet (og også dine da!!), på søppeltomta...Stolene jeg får har rød, og høyere stopping, så de er myke å sitte på...men ryggen er jo ikke den beste å sitte inntil!! Men de har stor sjarm... =)

Ellers følger jeg bloggen din og den er herlig å lese!!

Unknown sa...

Hei Mona!

Takk for gode ord. :) Så heldig du var som fikk arve spisestuen til oldeforeldrene dine. Det er så koselig med møbler som går i arv.

Håper du får en fin helg!

Gyngestol og kaffigrut sa...

Flotte stoler! Synes de var sjarmerende slik de var, hadde ikke malt de jeg heller.

Ha en fin helg!

mi-rachel sa...

du de stolene var virkelig et kupp!
veldig fine!
lykke til emed nytt skoleår.

Alberte sa...

80 kr stk?? Det er jo helt vanvittig billig! Ja, dette er biedermaier. Jeg er misunnelig!
Klem, J

Bling - our elf on the shelf sa...

Så flotte stoler, et skikkelig varp.
Jeg har selv arvet spisestuen etter mine besteforeldre. De arvet den i sin tid etter min farfars tante. Det blir vel i generasjonen til min oldemor. Har ikke hjerte til å male de møblene jeg heller. Noen ganger må det hvite og lyse vike ;)

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Nydelige stoler! Alt trenger ikke å være lyst og disse pynter nok kjempefint opp som de er - slitte og gamle og fulle av, forhåpentligvis, gode minner!

klem

Ingvild sa...

Så flotte stoler og en fantastisk pris! Helt enig med deg om å bevare den flotte brune fargen på dem!
Ha en fin helg,
klem,I

Mona Christin sa...

De var nesten litt kongelige der de sto. Utrolig flotte. Du har vært heldig med dette kjøpet må jeg si. Litt lykke trenger alle og enhver.

Klem Mona C

Ella sa...

Hei hei!
Helt enig med deg at alt trenger ikke være hvitt! Syns man ofte får en mer personlig stil med litt kontraster innimellom.
De stolene var lekre :)
Så mange fine innlegg du hadde nedover her, lenge siden jeg har fått tid til å blogge nå.
Tusen takk for at du la ut min give away på bloggen din :)
Ha en fin lørdag.
Klem klem

Citronpiken sa...

Nydelige stoler. Så utrolig heldig du er!! Jeg holder med deg i å ikke male de, nydelig akkurat slik de er!
Ønsker deg en god helg :)

Josh Healy sa...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

Anonym sa...

Flotte stoler! Jeg ville heller ikke malt de, er så fint med kontrastene den mørke fargen gir mot et ellers lyst interiør.
Klem Igi

mimmi-leone sa...

Så flotte gamle stoler!

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Hilsen fra Mimmi-Leone

Ruter & Hjerter sa...

Hmm de var ganskke like to stoler jeg også har nylig handlet inn... Jeg er enig med deg at jeg også har sagt til meg selv at alt trenger ikke være hvitt... Så mine skal få nytt trekk og litt rund vask og så skal de få ha sin fine brune farge:) God uke:)

Balke gård sa...

Kjære jordbærpia, er det mulig? Jeg har ikke vært følger av deg?....Jaja, da var det ikke rart jeg ble det nå! Så nydelige tapeter, dørklinker (mulig jeg hermer:-) Men du måtte kjøe nøkkelhull i tillegg?) og badfliser, jeg elsker ditt nye hjem!!! Stor klem fra Marianne, nå blåbærpike etter setertur;-)

perler på en snor sa...

Kjempefine stoler altså!:)