onsdag 23. mai 2012

Rabarbra med sukker

 
 
 

I hagen til mormor og bestefar fins det mange spennende ting å oppdage. Rabarbra er en av godsakene som jentene koser seg med om dagene. En rabarbrastilk dyppet i sukker er ekte sommerfølelse! Et lurt tips er å skrelle av det ytterste, tynne skallet på stilken før du spiser, ellers blir den veldig seig.

Rabarbra er ikke bare godt, men også veldig fine å se på. Jeg må absolutt plante rabarbra i hagen vår! En venninne av meg pleier å dele opp rabarbrastilkene i terninger som hun fryser ned og bruker i rabarbrapai. Kjempedeilig! Og liker du saft, smaker hjemmelaget rabarbrasaft veldig godt. 

Jeg rakk å ta noen få, kjappe bilder før jentene stakk av med rabarbraen og sukkerskåla. :) Annas t-skjorte og tights er fra H&M. Den prikkete muggen er fra GreenGate.

KJEKT Å VITE OM RABARBRA:
Det er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt. Er ideell til kompotter, safting og sylting. Rabarbra inneholder mye garvestoffer og kan virke avførende i store mengder. Det finnes flere sorter, og de med røde stilker har lavere syreinnhold enn de med grønne. Bladene er ikke spiselige, siden de inneholder store doser oksalsyre. Kutt av toppen og bunnen før du spiser.

De unge stilkene har lavere syreinnhold enn de store, og hvis du vil nyte rabarbra sommeren igjennom bør du kutte ned stilkene rundt St. Hans. Da kommer det nye etter 3-4 uker. 

Ha en god kveld alle sammen! Vi nyter den tidlige sommervarmen vi har fått.


hilde

5 kommentarer:

Unknown sa...

Sukk... barndomsminner ♥
Nydelige bilder:)

ELLEMELL sa...

rabarbra er godt!
idag laget jeg rabarbra pai! det er jammen godt det!

ha en fin uke i sommevarmen!
klem ellemell

Vimså sa...

Takk for disse tipsene.
Jeg har en rabarbaplante større enn stor i hagen nå - så jeg bør vel begynne med litt innhøsting til vinters...:-)
Ønsker deg ei fin uke på Sunnmøre.
Klem Mari Johanne

Elin sa...

Rabarbra er godt, og minner om barndom :-)

En rosa fugl sa...

Fristende. Får stjele rabarbra hjemme når det omsider vokser. Våren er knapt kommet igang i nord og det regner så mye at det er kjedelig.