tirsdag 6. september 2011

Rettferdige roser og en utfordring


Har du hørt om Fairtrade? Gjennom jobben min har jeg fått øynene opp for hvor viktig det er med rettferdig handel for å være med og bekjempe fattigdom i den tredje verden. Det er ikke lenge siden det begynte å dukke opp Fairtrade-varer i butikkene. Jeg prøver å velge Fairtrade-produkter når jeg har valget i butikken. Dessverre ser jeg altfor få produkter i hyllene med dette merket. Slik jeg ser det er det utelukkende positivt at butikker i Norge viser at de bryr seg om mennesker. Hvem vil vel ikke være med å bedre arbeidsvilkårene for de som lever i de fattigste delene av verden?

Økt etterspørsel etter Fairtrade-produkter er kjempebra. Derfor vil jeg komme med en utfordring til dere der ute. Velg en Fairtrade-vare neste gang du er på handel! Kanskje du oppdager at kvaliteten faktisk er veldig god? (Alle Fairtrade-roser jeg noensinne har kjøpt har vært av enestående kvalitet. Mine roser er kjøpt hos Mester Grønn. Og Fairtrade-kaffe smaker herlig!) Bli med å øke bevisstheten rundt Fairtrade til dine blogglesere. Lag et blogginnlegg om Fairtrade og produktet du har kjøpt, og del det med oss her! Linken kan du dele nederst i innlegget. Håper du tar utfordringen. :) TAKK!


Have you heard of Fairtrade? My job has opened my eyes for Fairtrade-products, and how important it is to support fair trade to help reducing poverty in the poor parts of the world. I try to choose Fairtrade-products when I am shopping, and I wish there would be more of these products in the stores. Increased demand is only positive in this case, so therefore I have a challenge for you. Buy a Fairtrade-product the next time you are shopping. Take some photos, and share them with us here! Make a difference and increase the awareness for Fairtrade to your blogreaders. You can share your link at the bottom of this blogpost. Hope you are up for the challenge. :) THANK YOU! Read more about international Fairtrade HERE.


"Ditt kjøp fører til bedre arbeidsvilkår
og tryggere sosiale forhold
for småprodusenter og arbeidere
i noen av de fattigste deler av verden.
Samtidig bidrar du til å beskytte miljøet."
www.fairtrade.no


hilde

10 kommentarer:

Pia sa...

Har flere ganger kjøpt Fairtraderoser - har venner i Tanzania som jobber i rosebransjen, og vet at mange av rosene som selges i Norge kommer nettopp fra Tanzania:)

susan`s side sa...

Jeg kjøper bare disse rosene, ikke bare for de er fairtrade roser men også fordi de har den beste kvaliteten.

Anitas Interiør verden sa...

Har kjøpt disse rosene flere ganger, flotte roser og står lenge. En flott utfordring.

Klem Anita

mary-ann`s verden sa...

Samme her folkens, Fairtrade og kvalitet! :)

-Mary-Ann-

TESSAS MAT sa...

Fairtraidroser er virkelig av ypperste kvalitet. En bukett jeg hadde sto faktisk frisk og fin i over to uker. DET er en sjeldenhet.

Katrine Anita sa...

Fairtrade er fantastisk - i alle fall når det fungerer. Dessverre er det enkelte store selskaper som utnytter vår solidaritet og har kjøpt seg dette merket uten å faktisk drive med fairtrade. Produktene som er merket med Max Havelaars merker er heldigvis trygge, da de selv sjekker de aktuelle produsentene. Andre merker er også trygge, men bl.a. Nestlé kjøpte seg dette merket uten å faktisk ha fairtrade - dette er noen år siden så jeg regner med det er blitt ordnet opp i.

Jane sa...

Fairtrade velges så fremt det er mulig når jeg er på shopping enten det gjelder roser, te, kaffe eller liknende. Et kjempe flott tiltak som jeg støtter fullt ut.

Klem Jane.

Anette - Opalveien - sa...

Kjempeflott tiltak kjære skjønne du :-) Du er like vakker på innsiden som på utsiden du ;-)

chili og kjærleik sa...

Skal jammen ta meg ein tur i blomebutikken her og sjå om dei har rettferdige roser! Kjøper så mykje fairtrade eg kan, med mange små skritt kjem ein LANGT! Klart vi kan endre verda!

Blunke sa...

En viktig sak å blogge om, og veldig fine bilder!! :)