tirsdag 9. mars 2010

Potterose

Jeg elsker potteroser. Spesielt de rosa. Hver gang jeg er i en blomsterforretning (eller på Coop Obs!) dras jeg mot disse vakre skapningene. Spesielt når de koster 29,90 (på Coop Obs!). Jeg trodde jeg hadde draget på dem også, men etter at denne døde veldig fort har jeg begynt å tvile på mine evner igjen. Det skal sies at den døde mens jeg var i London og Mannen var blomstervakt, så jeg føler egentlig ikke at det var min skyld.


Trikset for godt potteplantehold har jeg funnet ut er å vanne dem litt hver dag. Ikke la dem tørke ut, men ikke dynke dem med vann heller. Jeg har pleid å rense vekk visne blader og blomster, men om dette har noe å si for plantens levetid har jeg ingen aning om. Noen sier at man kan plante dem ut om våren og sommeren, også vil den mest sannsynlig overleve vinteren. Det prøvde jeg i fjor, og er veldig spent på om mine kommer til å spire til våren.I natt har jeg overnattingsvakt på jobben. Nå er jeg ferdig med låserunden og gleder meg til å legge meg. Jeg var på besøk hos min gode venninne Ane som ikke bor så langt unna jobben min tidligere i dag. De bygger også hus (et veldig flott et), så det var spennende å se hvor langt de hadde kommet. Takk for middagen, Ane! Alltid koselig å være sammen med deg. :)


Ikke sant roser er vakre?
god natt

14 kommentarer:

Mona Christin sa...

Hei.

Potteroser kan komme igjen. Min mor sine har overlevd 3-4 vintre ute.

De er vakre da. Roser er lissom røffe (torner), men likevel yndige.

Klem fra Mona C♥

ELLEMELL sa...

Roser er kjempeflotte!
Jeg er ikke så god på roser desverre! Orkideer derimot er noe jeg er bedre på!

God vakt og natt:)

Randi sa...

Roser er flott i nesten alle farger og fasonger synest eg... Er ikkje så flink til det der å vanne litt kvar dag....blir mest typen drukning med ujevne mellomrom hos meg... :-)
Ha ein fin dag!
Klems

Guro sa...

Jeg synes også potteroser er fine, men jeg tar dessverre livet av dem på null komma niks... Jeg har til og med greid å gjennomføre vanning hver dag på dem, men likevel bukker de under. Jeg tror rett og slette jeg er elendig på å beregne vannmengde til dem.
Men men, jeg får heller kose meg med å se på bilder av andres flotte potteroser i bloggverdenen:)
Ha en vårlig onsdag.

Unknown sa...

Så hyggelig at du bruker roser i hjemmet:-) Det gleder en rosegartners hjerte! Jeg har laget en egen blogg om potteroser, hvor jeg legger ut tips&råd om potteroser - bare still meg spørsmål hvis du lurer på noe :-) Rosen du har på bildet heter Rebekah.
http://potteroser.blogspot.com/

Bea sa...

Roser er vakre.
Gleder meg til våren banker på, og rosene i bedet mitt våkner til live:o)

Klem fra Bea

et kjært hjem sa...

Så lurt å sette potterosene i hagen da, det må jeg også prøve ut en gang! Veldig vakkert med roser! Jeg er ikke så flink å holde de i live, men vanning hver dag er sikkert lurt!
Takk for koselig besøk, du er skjønn og god! Klem

Nina og cocobongoo sa...

Roser er flotte blomster, uansett årstid:)
ha en fortsatt fin onsdag!
smil og klem

Dronning Maud sa...

Nydelige!!!takk for gode tips både med hortensiaen min og rosene:)

Anne sa...

Å, potteroser er så vakkert:)
Mine overlever dog aldri, men mi mor som er skikkeleg blomeorakel seier dei er vanskelege å få til.
Også seier ho at ein må gå for dei litt dyrare og dessverre ikkje dei billige:( Håpar dette får det til å tru på dine roseevne igjen!
Ha ein herleg dag:)
Klem Anne

Love Peace Pionies sa...

ja, de er så fine!! har en lik hjemme nå..
fine bilder
klem

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Kjempefine roser-er og glad i dei rosa☺

Klem M♥

ELIN sa...

Flotte roser, men jeg synes også de er vanskelig å få til. De tørker fort ut hos meg inne, men gleder meg til å ha noen ute etterhvert. Ha en flott dag. Klemmer fra Elin

~Kristina~ sa...

Jeg har gått glipp av noe stort,det ser jeg, nemlig bloggen din!:)

Fantastisk fin blogg, å for ett nydelig hus dere bygger!:)

Følger deg videre:)