mandag 29. mars 2010

GreenGate og antirøyking

En av mine selvkjøpte bursdagsgaver er en liten GreenGateskål i nytt vårmønster. Supersøtt! Jeg syns alle GreenGatemønstrene passer sammen på hver sin måte, og jeg kunne sikkert hatt en av hver skål. 


I dag har jeg og jentene vært på Barnas Lekeland sammen med en venninne og hennes to små jenter. Kjempekoselig, selv om det blir litt løping hit og dit. Barna syns det er stor stas å reise dit og blir ikke lei. For Anna var det første gang hun var der og var litt skeptisk til å skli og klatre. Men å løpe rundt på trehjulsykkelbanen var kjempegøy for henne.


Da Anna skulle sove trillet jeg henne ute i vogna. Mens jeg trillet parkerte en mor med sine to døtre på parkeringsplassen. Hun tok barna ut av bilen og mens de ventet ved siden av henne fyrte hun seg opp en sigarett som hun skulle røyke opp før de gikk inn. Jeg kommer sikkert til å tråkke noen på tærne ved å si dette, men foreldre som røyker foran barna sine er skikkelig ufint syns jeg. 

Jeg skjønner at det er vanskelig med røykesug og alt det der, men ærlig talt, vi bor i Norge som er et ganske opplyst land når det gjelder skadene ved røyking. Å røyke foran barna sine er ikke snakk om avhengighet, men egoisme og dumskap, det mener jeg av hele mitt hjerte. Og om man absolutt ikke vil slutte, eller ikke får det til, så la iallefall være å utsette barna for det. La dem få ha en frisk og god helse til de blir gamle nok til selv å velge om de skal røyke eller ikke. Nå får jeg kanskje noen sinnakommentarer her fra folk som føler seg støtt og fordømt, men det får bare være. Dette mener jeg, og det står jeg for.


Hvis noen har gode tips til hvordan slutte å røyke, så kan det jo hende at noen røykere der ute som leser bloggen min kan være interessert. Hehehe.


Her ser dere min store last i livet. Godteri er ikke så sunt det heller.
Fugleegg fra Anton Berg er det aller beste påskegodtet.

Ha en røykfri dag!

21 kommentarer:

Elis@beth sa...

GreenGate er herrlig-den skålen har jeg også-nydelig med den sommerfuglen inni!

God påske til deg og dine ♥

Klem fra nord!

Anonym sa...

Nydelig skål, liker smaken din :-)
Jeg er så enig med deg i ditt innlegg om røyken, selv om jeg (desverre må innrømme at jeg er en syndig røyker) Prøver å unngå å røyke så barna ser det, de har begynt å kommentere det også..... Har sluutet en gang tidligere, men gikk på en sprekk. Ny sluttedato er klar, og denne gangen SKAL det gå!
En riktig god påske til deg og dine :-)

Merethe sa...

Tommel opp for dagens innlegg! :)
Ikke bare er det skadelig men (med fare for å tråkke noen på tærne) er det ordentlig stygt med damer og sneip, og de stinker vondt! Blæh!
;D

Ønsker deg en god og røykfri påske!

Mette sa...

Ser det er flere som er enige ang. røyking;) Forhåpentligvis er unge i dag såpass opplyste at de ikke tar etter sine foreldre (dog ikke sikkert da mange av mine jevnaldrende begynte å røyke til tross for at vi lærte om tobakkens skadelige virkning...men det er vel lov å håpe!)

Så skjønn lite sommerfugl på innsiden av GG-skålen! Likte den veldig godt! Nydelig skål også...for ikke snakke om innholdet på siste bilde...mmmm sier jeg bare;)

FruLisa sa...

Enig ang røyking!!!!!

Veldig søt skål fra GG, kommer i vår & sommerstemning bare av å se på den..

Og fugleggene til' Anton burde vært merket med en advarsel: "avhengighetsdannende!!!"

Ha en fin påske UTEN røyk og med egg:-)

klem

rosaengler ♥ sa...

åå det nye mønsteret var veldig lekkert :)

som gammel x røyker bør jeg ikke rope så høyt når det gjelder tema, men som den anti røykeren jeg er blitt..... tja trenger vel ikke si mer hihi...
Men det er ikke enkelt å være avhengig av noe, det er iallefall sant.

ELLEMELL sa...

hei!
Jeg er HELT enig!
å røyke foran barn er ikke bra!

Kos deg med masse fargerike egg i påsken:)
klem ellemell

..Til Lykkes Hjem sa...

Så søt skål.
Ønske*ønske

Så enig så enig angående det med røyking. som om jeg skulle skrevet det selv.
Jeg er en anti-røyker med stor A. Og det værste jeg ser er foreldre som røyker ved barna sine.for ikke å snakke om Gravide som røyker. hoff og hoff. og de som røyker i bilen med alle vinduer lukket og stengt,med barna baki.og mødre som triller vogn med den ene hånda og røyker med den andre. jeg blir rett og slett kvalm over hvor egoistiske enkelte er.

Må bare fortelle om en gang jeg var ute på byen, da jeg så en Høygravid jente som gikk nedover gaten å røykte og drakk. Jepp, hun heiv innpå med sprit. SPRIT altså.
WÆææææ, hadde mest lyst til å ringe barnevernet med en gang.jeg fikk helt vondt av det barnet som lå i magen der.
huff,Tragisk.

oho, nå ble jeg litt engasjert. skal avrunde nå ;)

Jeg Ønsker deg og dine en God Påske*
Klem

Villa Remvik sa...

Er så enig, så enig med deg!! Dampende mødre foran barna er skikkelig bad...verste jeg ser!! Det som slår det er vel gravide som røyker....da er det tett før det klikker for meg!

Nydelig skål fra GG!! Ha en kjempefin påske!

Mona Christin sa...

Hei jordbærpike.

Jeg synes du er tøff som tør å si det du mener. Det er en fin egenskap. Jeg er så enig, så enig. Ikke bare er røking foran barna en uting, men røking generelt. Hos oss er det totalforbud mot røking. De får pent gå på utsiden, samme om det er 20- eller 20+.

Er det ikke moro å finne noe en liker selv for bursdagspengene? Da kan en jo velge og vrake. Denne skåla var jo veldig søt da. Passet til deg. De egga har jeg og, men her er det ingen som liker de. Kjøpte de for pyntens skyld. Men godteri ellers er alle svake for.

Ha en fin tirsdag, søte deg. Beundrer ditt pågangsmot.

Klem fra Mona C♥

Havets Datter sa...

Så nydelig den skålen var!! GG har mye fint asså :)

Jeg sluttet selv å røyke (for 3. gang) for litt over 2 år siden, så jeg har vel ikke så mye jeg skulle sagt.. Men det var jo godt hun ikke fyrte den opp INNI bilen da!! Nok av dem som gjør det :(

Ahh.. jeg er så utrolig GLAD for at jeg er sluttet - og jeg VET at jeg aldri kommer til å begynne igjen!!

Takk for at du fikk meg til å tenke over det nok en gang *smiler*

Ha en fin kveld!

Epleskrell sa...

Jeg røyka jo da vi gikk på danselinja, panisk for å ikke få godtesug og ikke legge på meg. Men det ble fort slutt på denslags ja. Har aldri hatt noe til overs for røyking inne generelt og aldri foran barn. Barn skal ikke behøve å få røyk blåst i ansiktet.

Må man røyke så kan man vel klare å vente til barna har lagt seg om kvelden og så gå ut å røyke da?

Hos oss er det røykfritt og vil man ha en røyk får man gå ut. Jeg får helt angst hver gang en røyker skal bort og ta på tjukken UTEN å vaske hender og med stinkende klær... Får helt vondt...

MEN Greengate bollen din var aldeles nydelig og den står høyt på ønskelista her i gården også! :)

Unknown sa...

Heihei, den skålen er så nydelig ♥ jeg har også en slik:o))

Ang røyking, helt enig med deg, det er stygt!! Jeg og samboeren sluttet for noen år siden, og jeg må si det var en befrielse i forhold til barna, hadde mye dårlig samvittighet, og når jeg nå ser foreldre som røyker skjønner jeg ikke at jeg ikke sluttet før:o))

Jeg fikk en skikkelig vekker da min datter, som dengang var 3 år, satt på husken og lekte med dukken sin... så sa hun "vente her du baby (dukken) mamma stal bane ta sed en nøyk!" så satte hun seg på benken og "røykte en ispinne" Fysjom, det var ingen hyggelig måte og få det på!

Så da julen kom det året, fikk jeg en skikkelig omgangssyke og det satte en effektiv stopper for røykingen!

Klem Line

Anonym sa...

Hva er å være egoistisk egentlig? At mor kjøper seg mange fine skåler, pynt og stasj mens barna handler vi til på de billigste barnebutikkene. Kan jo ikke bruke såå mye penger de vokser jo så fort... men vi kjøper ikke nye "ting" i tide og utide?!? Egoisme er så mangt spør du meg. Vær glad du så dama røykte utenfor bilen og ikke INNI!! Hva med alle barna som ser at foreldrene drikker da? Har vin, øl etc hjemme i kjøleskapet? Er dette så mye bedre da?
Pleier aldri kommentere slike tullete kommentarer men klarte ikke la vær denne gangen...

Hilsen en som heller ikke røyker, men syns det finst mye verre ting her i verden som barne ikke bør se enn en røyk, ihvertfall når den tas ute.

Unknown sa...

Hei Anonym!

Å kjøpe en ny skål i tide eller utide kan kanskje være egoistisk i dine øyne, men det skader iallefall ingen. Og hva har egentlig hvor man handler barneklær med saken å gjøre?

Syns det er helt greit at du er uenig med mine meninger. Det fins selvfølgelig mange andre værre ting enn røyking barn kan utsettes for. Jeg ville uttrykke min mening om å røyke foran barn på min blogg fordi jeg mener at det er ufint. Om du er uenig er det helt i orden for meg, vi har plass til mange ulike meninger her i verden. Men jeg setter pris på konstruktive tilbakemeldinger, noe jeg ikke oppfatter din å være.

Ønsker deg uansett en god påske!

Anonym sa...

Da skal du få en kommentar til fra en som ikke er helt enig med deg.
Forhåpentligvis konstruktiv, hvis du kan klare å se sånn på det selv om du ikke er enig.
At denne moren tok en røyk nettopp før hun gikk inn, viser at hun ikke er dum og egoist. Hun ville gjøre det ute der røyken hennes IKKE plaget noen, istedenfor inne. Det er selvsagt det beste om man kan slippe å røyke, men for de som dessverre har denne lasten, mener dere virkelig at det er bedre å smugrøyke for barna sine? Hvilke signaler sender man da?
Og dere som sier at man kan vente til ungene har lagt seg før man røyker..dere vet tydeligvis lite om denne uvanen. Hvis man ikke trenger å røyke før f.eks. i 8 tiden om kvelden, da kan man faktisk fint klare å slutte, for det fungerer nemlig ikke sånn.
Jeg er helt enig i at man skal røyke ute, og at man absolutt ikke røyker i en bil full av unger, men ute i frisk luft skader det virkelig ingen andre. Ikke-røykere får respektere de som selv velger å røyke, så lenge de ikke utsetter andre for røyk, hvis dere forventer å bli respektert selv.

Jeg synes man skal la andre styre med sitt, og feie for sin egen dør, så lenge ingen plager DEG! En ting jeg forøvrig synes er absolutt mye verre enn å røyke mens barn ser det, er å fordømme eller se ned på andre. Uansett om du ikke kan forstå deres valg, så er det de som skal leve med det, ikke du. Du har kanskje dine ting også, som andre ikke kan forstå. Uten at du er klar over det selv. Det er helt greit å ha meninger, men det er ikke alltid det lønner seg å si hva man mener. Når det gjelder dette innlegget ditt så ser jeg på det som rett og slett fordømming av en person, hvis store synd var å ta en røyk utendørs foran barna før hun gikk inn. Selv om det er din egen blogg synes jeg ikke du har noen rett til å henge ut andres handlinger, med det påfølgende hylekoret som dette innlegget fikk. Du kan gjerne mene det, men du burde holde deg for god til et slikt innlegg. Slik utehenging av andre er heller ikke noe å lære barna sine.
Det er min mening. Så spørs det om du klarer å se noe konstruktivt i dette, eller om du er av dem som kun ser det konstruktive i dem som er enige med deg;)
Ellers en koselig blogg.

Anonym sa...

Hei. Første gang jeg er innom bloggen. Har fått øynene opp for interiørblogger i det siste, og prøver å bli inspirert:)
Og så kommer jeg over dette innlegget om røyking da. Det er et tema jeg har sterke meninger om. Selv har jeg røyket i 10 år og sluttet for 12 år siden. I dag er jeg ANTIRØYKER. Jeg hater røyk og skulle ønske alle kunne slutte. Fikk så lyst til å kommentere det siste innlegget. Denne personen bør innse at noen barn faktisk bekymrer seg for foreldre som røyker. Barn skjønner ofte at røyking er skadelig og til og med dødelig. Det hendte faktisk at barna til en venninne av meg gråt og ba moren slutte. Gjett om de var glad da hun greide det etter 20 år!!
Jeg synes det er greit å være fordømmende til ting man syns er galt. Og jordbærpiken syns at røyking foran barn er galt. Det er usaklig å bruke ting som er verre som argument. "Tenk hvis hun hadde røyket inni bilen".
Vi har alle våre svakheter. Selv har jeg en tendens til å kjefte for mye på mine tre barn. Men det ville aldri falt meg inn å forsvart det med at andre ting er verre.
Prøv å se på kommentarene dette innlegget har fått. Tell hvor mange som er enig og uenig. Hvis jeg hadde spurt 20 personer om kjefting på barn er skadelig, og 19 hadde svart JA, så hadde jeg neppe forsvart meg med nebb og klør, og brukt argumenter om at det er verre å slå dem.
Røyk er på vei ut, sånn er det bare. De som fortsatt røyker, må hele tiden tilpasse seg resten av samfunnet. Jeg spår et røykfritt Norge innen 20 år!!!!

Unknown sa...

Hei dere!

Tusen takk for konstruktive tilbakemeldinger. Det liker jeg. :) Og jeg trenger ikke at alle skal være enig med meg for å føle at det er en konstruktiv tilbakemelding jeg får. Så lenge det blir sagt på en god og saklig måte syns jeg det er fint med konstruktiv kritikk. Man kan jo faktisk lære veldig mye av å høre andres meninger om ting. Det ble mye konstruktivt her nå. :)

Jeg skjønner at mine uttalelser om røyking i dette innlegget skaper ulike følelser. Jeg ønsker ikke å være en fordømmende person, men noen ting har jeg sterke meninger om som helt sikkert oppfattes som fordømmende. Det er jo bare menneskelig, og vi har alle våre laster. Jeg tror vi alle kan være litt fordømmende av og til, uten at man nødvendigvis mener noe vondt med det.

Jeg ønsker ikke å trekke tilbake noe av det jeg skrev, for det er jo nettopp mine meninger jeg uttrykte. Helt enig i at man ikke trenger å si sin mening om alt hele tiden, og selvfølgelig er det hver og en sitt valg om man vil røyke eller ikke. Om det er ute eller inne, foran barna eller i smug.

Jeg mener at røyking er ufint uansett, og spesielt når barn er involvert. Om noen velger å la seg støte av den meningen så får det bare være. Det er ikke sagt i noen vond hensikt fra min side, men er som sagt min ærlige mening om det. Mange mener som meg, og andre er uenig, og det er helt OK.

Et røykfritt Norge om 20 år hadde jo vært fantastisk da! Men jeg er nok ikke optimistisk nok til å tro at det kommer til å skje, på tross av vår herlige røykelov. :)

Ønsker dere en god natt!

Epleskrell sa...

.......Angående to av de anonyme innleggene; Det første er veldig usaklig selv om jeg ser at vedkommende har en mening med innlegget, men når man argumenterer med hvor man kjøper barneklær så mister vel innlegget sin mening, eller?
Anonym nr 2 legger vel mer til rette foren saklig diskusjon, og fronter sin mening som er helt vel og greit; Jordbærpiken gjør jo det samme. Men så kommer fella;
"det er greit å ha meninger, men det er ikke alltid det lønner seg å si hva man mener"
Vel visse ting kan man holde for seg selv, men røyking er da virkelig et allemannseie for tiden? Man må da vel kunne ytre at man faktisk ikke liker røyk? Jeg er en av de som lenger opp her mente at man kunne vente til kvelden om man måtte ta seg en røyk. Jo jeg kjenner til denne vanen siden jeg også i samme innlegg sier at jeg faktisk er en x-røyker. Men jeg forstår heller ikke hvordan folk har tid til å røyke. Nå har jeg barn og det vet jeg ikke om anonym nr2 har, men hadde jeg røyka så hadde jeg absolutt ikke rukket å røyke på dagtid. Her går alt i ett fra morgen til kveld. (Men dette var litt ut på sidesporet)

Du sier du hater fordømming men bruker faktisk ord som fordømmer både jordbærpiken og flertallet som faktisk er enig med henne. "Hylekoret" er absolutt ikke et smart ordvalg om man skal snakke om respekt for andre mennesker. Det vil si at du faktisk ser ned på flertallet som har svart at de ikke synes noe om røyk!
Jeg kommer til å lære mine barn at røyking er noe stygt og hva det kan forårsake. Selv er jeg oppvokst i et røykehjem og ser på det å røyke inne som lite opplyst. Jeg hatet å være hjemme på grunn av røyken og synes det var blodharry hver gang min far tente seg en røyk ute i allmenn beskuelse.
Ennå røyket jeg selv i 2 år, og jeg grøsser ved tanken!
Om en mor velger å holde barna sine på vent fordi hun MÅ han den ene røyken før de kan utføre sine videre gjøremål, da er jeg faktisk en av de som synes det er ufattelig.
Jeg har selv vært vitne til en mor som holdt sønnen sin fra å løpe inn i barnehagen midt på vinteren, fordi hun måtte ha seg en røyk først! Sønnen frøs og hakket tenner, men moren måtte ha denne røyken. Og vet du? Jeg har ingen problemer med å føle meg "fordømmende" når jeg synes at det er det mest egoistiske jeg har sett!

Anonym sa...

Jeg skrev innlegg nr. 2, og når jeg sier at det er greit å ha meninger, men at det ikke alltid lønner seg å si de, så mente jeg ikke at man ikke kan si sine meninger om røyking, som jo nok er en "allemannseie", om man kan si det sånn. Det som gjorde at jeg reagerte var at det handlet om en konkret dame og hva hun gjorde. Ikke røyking generelt. Selv om det ikke nevnes navn og ingen vet hvem damen er, så føler jeg det blir en slags uthenging, en latterliggjøring av en person som ingen kjenner bakgrunnen til, og som ikke har mulighet til å forsvare seg. Det kunne liksom like godt vært en av oss, på en måte. Ingen vet hvordan dagen til denne damen har vært, og kanskje er hun verdens beste mamma på alle andre måter. Og det som jeg egentlig synes er verst er at hun tok faktisk hensyn, siden hun røykte ute før hun gikk inn. Alle de dere ikke ser røyker kan ha gjort det i bilen, eller når hun kom inn, for at ingen skulle se det. Men hun her valgte å ta hensyn og røyke ute. Hva mer kan man gjøre liksom? Jeg mener fortsatt det blir feil å smugrøuke for barna, tenk så skuffet de ville blitt når de til slutt skjønte det, for det ville de gjort før eller senere. Jeg synes også røyking er en uting, og skulle gjerne ønsket at Norge ble røykfritt imorgen, men istedenfor å se ned på og kritisere dem som røyker, burde man heller sett kraftig ned på tobakksindustrien som faktisk bruker skitne triks for å gjøre folk avhengige. Man burde se ned på staten Norge som mobber og herser med røykere og innfører alle mulige slags tulletiltak som ikke fører til noen ting, mens det ene tiltaket som kunne hjulpet våger de ikke innføre for da mister de en stor inntekt, nemlig slutte å selge røyk i Norge. De vil bare late som om de gjør noe, men de vil slett ikke bli kvitt røykerne, tro meg! Jeg håer inderlig at det engang ikke er mulig å få tak i svineriet, DET ville hjulpet! Og se også på prisene på røykeslutte-midler. Det er skamdyrt! Hvorfor tror dere ikke staten går inn og subsidierer dette hvis de virkelig vil at folk skal slutte? Så poenget mitt er at røyking er noe dritt, men dere må flytte fokuset og kritikken deres til der den hører hjemme, røykerne er bare offer for en storindustri og en feig og falsk regjering.
Når jeg skrev "hylekoret" så visste jeg at dette ikke var et smart ord å bruke, men jeg var vel litt provosert da, ikke på Jordbærpiken som startet innlegget, men på NOEN av kommentarene som jeg følte var veldig usaklige, uthengende, greit å ha en mening men hvorfor bruke ord som æsj og blæsj?, noen vitnet om svært manglende kunnskap om emnet, og noen hadde jeg inntrykk av at var sånne som "snakker den veien vinden blåser" og stort sett alltid er enig med det flertallet sier, men i neste diskusjon har de en helt annen mening. Derfor ordet "hylekoret". Beklager dette, og merk dere at jeg sa NOEN. Noen hadde saklige innlegg også.
Dette ble et langt innlegg, det var ikke meningen, men det ble jo lagt opp til en debatt egentlig.. Håper dere kan tenke litt på det jeg har sagt, og se på røykere som MENNESKER som dessverre har latt seg lokke til denne uvanen. Om noen vil gå i bresjen og fjerne alt som heter tobakk fra dette landet, så er jeg gjerne med! Men så lenge man vet at bak desse svarte dekslene på butikken er det tobakk, så er det mange som rett og slett ikke KLARER å slutte, selv om man vet veldig godt at man burde. Og det vil stadig rekruttere nye røykere så lenge det finnes tobakk. Det hjelper ikke å øke prisen, aldersgrensen eller gjemme røyken bak deksler i butikken. Det blir rett og slett for dumt, og de politikerene som kommer opp med disse dumme ideene, burde vært flau! Gjør det skikkelig eller la være!

Unknown sa...

Hei anonym nr. 2. :)

Takk for et meget saklig og ordentlig innlegg. Jeg skjønner hva du mener med at man burde se lenger enn røykeren, og heller på den fæle industrien som står bak. Det er jo faktisk litt kvalmende å tenke på det. Likevel kan jeg ikke la være å tenke at røyking er jo et valg man har tatt, om man var ung og dum da man tok det valget, eller voksen og burde visst bedre. Og å røyke foran barna er jo også et valg man tar, bevisst eller ubevisst.

I min drømmeverden skulle jeg ønske at ingen røyket, og iallefall ikke foran barna sine. Da syns jeg egentlig at det er bedre å smugrøyke, iallefall når barna er små. Jeg tror ikke noen barn syns det er OK at foreldrene røyker. Heldigvis er veldig mange røykere bevisste på at de ikke røyker inne, og det syns jeg er kjempebra. Så jeg ser poenget ditt med at jeg ikke burde "henge ut" denne dama fordi du syns hun tar hensyn ved at hun røyker ute. Men jeg reagerte på det da jeg så det, som jeg alltid gjør når jeg ser røyking i nærheten av barn. Jeg reagerte såpass på det at jeg skrev om det på bloggen, og om det er feil av meg kan kanskje diskuteres. Jeg kjenner ikke at jeg angrer på det, det må jeg innrømme.

Jeg hadde ønsket at røykere klarte å ta såpass mye hensyn til barna sine at de klarte å vente med å røyke til barna ikke var der. Selv om man røyker ute, så bærer man jo giftstoffene med seg, og det lukter heller ikke særlig godt, verken av klærne eller ånden til en som røyker. Jeg tror ingen barn liker at det røykes rundt seg.

Så vet jeg jo også at de aller fleste røykere i Norge VET at det er skadelig, og at de ønsker å slutte på et eller annet tidspunkt. Og jeg skjønner at det er veldig vanskelig for mange. Det er ikke alle som bare klarer å bestemme seg for å slutte, også slutter de. Jeg kjenner mange som sliter med å slutte og røyke, og noen har gitt opp. Det syns jeg er synd. Heldigvis har jeg aldri vært avhengig av røyk selv, og er glad for at jeg var snusfornuftig på det området da jeg var ungdom. Og det fargelegger sikkert mine meninger om røyk at jeg aldri selv har vært en røyker.

Jeg er ikke så naiv at jeg tror røykeslutt er lett. Og jeg mener heller ikke å si at denne moren, eller røykere generelt er dårlige foreldre. En i min nærmeste familie røyker, og han er ingen dårlig far, selv om han smugrøyker for barna sine. :)

Som sagt, helt enig i at det må drastiske tiltak til for å knekke tobakksindustrien, og jeg har i grunn ikke tenkt over det før nå at staten faktisk tjener sykt mye penger på å øke avgiftene på tobakk. Skammelig! Likevel ser jeg ikke på røykere kun som offere for denne industrien. De har tatt et valg og må dessverre leve med den lasten til de er sterke nok til å slutte.

Det er jo ingen hemmelighet at barn som vokser opp i hjem der en eller begge foreldre røyker, ofte begynner å røyke selv. Det at man anbefales å ikke la babyen ligge oppi senga til foreldrene hvis en eller begge foreldrene røyker pga. giftstoffene man har i kroppen av tobakk, burde jo gjøre at varsellampene begynner å blinke. Røykende foreldre blir også anbefalt å vaske hendene med spesialsåpe før de tar i babyen sin etter at de har røyket. Da kan jeg bare ikke fatte og begripe at de ikke gjør alt i sin makt for å slutte. Det er jo det som er det beste for barna, og som foreldre er det jobben vår å sette barna foran oss selv og våre egne behov. Derfor bruket jeg ordene "egoisme" og "dumskap" i innlegget. Det er rett og slett det jeg mener.

Ble en lang kommentar dette her også, men jeg syns det ble en veldig interessant diskusjon. Jeg tror vi forstår hverandre, men er uenige, og det er helt greit.

Ha en god dag! :)