fredag 12. mars 2010

Ikke ring meg

Dagens bilder er av et bakesett Ida fikk av oss til jul, og har ingenting med resten av innleggets innhold å gjøre.

Telefonselgere må ha den mest utakknemlige jobben som fins. Iallefall de som ringer til meg. Ja, jeg må si det så sterkt at telefonsalg i mine øyne er et yrke from hell. De ringer til alle døgnets tider, til og med i helgene, og later som om de ikke skal selge noe ved at de vil gi deg en gave helt gratis, du betaler bare portoen (og selvfølgelig alle andre pakker som kommer i posten etterpå fordi ved å si ja til å få en gave gratis, får man automatisk meldemsskap i en eller annen klubb som man må betale for). Noen går rett på sak og presenterer det de skal selge med én gang. Andre er mer utspekulerte og prøver å lure seg til en samtale. Sånn som hun som ringte til meg: 

Jordbærpiken: "Hallo, det er Hilde." (Medium interessert, siden jeg pga. nummeret mistenker at det er en telefonselger som ringer.)

Telefonselger: "Hei, hei! Hvordan står det til med deg i dag?" (Unaturlig hyggelig. Jeg skjønner nå at det helt klart er en telefonselger.) 

Jordbærpiken: "Joda, det går helt greit." (Venter på at telefonselgeren skal komme til poenget slik at jeg kan avvise henne kjapt og effektivt, men likevel høflig.)

Telefonselger: "Så bra da! Det er ingenting som er bedre enn det!" (Superpositiv i stemmen, men skjønner nok ut i fra min uengasjerte tone at jeg har avslørt henne.)

Jordbærpiken: "Neida, det er det sikkert ikke." (Har ingen behov for å virke mer interessert enn det jeg er, og begynner å rydde på kjøkkenet mens jeg snakker slik at hun skal høre at jeg er opptatt.)

Telefonselger: "Du, hvor ville du reist hvis du hadde fått 25.000 kr. til en reise hvor som helst i verden?" (Prøver desperat å redde samtalen.)

Jordbærpiken: (Småler.) "Hvor er det du vil hen egentlig?"

Telefonselger: (Dropper den overhyggelige tonen og skifter til en tone som er litt mer forretningsmessig.) "Jo, det har seg sånn at jeg ringer fra et selskap som heter..."

Fra nå av hører jeg bare BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA. Jeg avbryter telefonselgeren midt i en setning (noe som vanligvis er litt frekt å gjøre, men man har jo ikke noe valg når man snakker med telefonselgere, for når de først setter i gang renner det jo bare ut av dem i strie strømmer som kun kan stoppes på en hard og brutal måte), sier at "beklager jeg ikke er interessert", og legger på røret.Jada, jeg vet at det er uhøflig å bare legge på røret. Men hvis man prøver å være hyggelig mot telefonselgere tar de det bare som et tegn på at man er interessert, og tro meg, det er noe man IKKE ønsker. Sier man ja til én selger, kan jeg garantere deg at du får resten av telefonselgerne på nakken. Jeg snakker av erfaring! 

I mine yngre dager (ikke at jeg er så gammel nå, men jeg har lært av mine telefonsalgfeil i løpet av årene etter at jeg flyttet hjemmefra) sa jeg ofte ja til alle mulige ting jeg ble tilbudt over telefon fordi det var så vanskelig å si nei. Og jo flere jeg sa ja til, jo flere var det som ringte. Helt grusomt, man får jo aldri fred til slutt! Takk og lov for Brønnøysundregisteret sier bare jeg. Da jeg endelig lærte meg til å si NEI TAKK til alle som ringte og tigget over telefonen (etter god opplæring av min mann, hehe), og samtidig kunne opplyse alle telefonselgere som ringte at de ikke hadde lov til å ringe meg fordi jeg var registrert mot telefonsalg i Brønnøysundregistrene, dabbet det av og de ringte ikke så ofte lenger.

Nå tror jeg jeg må registrere meg på nytt, for i det siste har vi fått mange oppringninger av telefonselgere. Alt fra spesialboksershortser fra USA til forsikring til bøker til nødhjelp. Jeg sier nei til alle telefonselgere av prinsipp, uansett hvor godt formålet er. Hvis jeg vil ha gode tilbud på ting finner jeg det på internett eller i butikken. Hvis jeg skal ha ny forsikring, vil jeg ha tilbudet skriftlig slik at jeg (dvs. Mannen) kan lese gjennom hva man evt. skal takke ja til. Og hvis jeg vil hjelpe noen i nød med mine penger fins det nok av andre måter å gjøre det på enn å ta det over telefon med en vilt fremmed som, for alt man vet, kan være fullstendig useriøs.

Beklager hvis jeg tråkker på noen tær her. Det kan jo hende at noen av dere som leser bloggen min jobber med telefonsalg. Likevel kan jeg ikke la være å ønske at jeg aldri mer skal bli oppringt av en telefonselger. Det er faktisk noe av det mest irriterende som fins. 

Jaja. Godt å få det off my chest. Håper du får en fin dag uten altfor mange unødvendige avbrytelser på telefon. :)

God fredag!

29 kommentarer:

Marie sa...

Så enig så enig! Ble sist oppringt av telefonselger igår og jeg HATER det! Prøver å la vær å ta telefonen når jeg ser et mistenkelig nummer, da jeg er en av dem som sliter med å si nei. Sørlig når det skal gå til en god sak ( de vet å spille på samvittigheten vår )eller at de er fryktelig innpåslitne. Selv klarer jeg rett å slett ikke bare å legge på...syns litt synd på dem som sitter i den andre enden også. For en jobb! Lurer på hvem som finner på å velge å jobbe med slikt?!?

Herr og Fru Nordnes sa...

SIGNRERER! Det er to stk grupper jeg ikke er særlig høflige med. Telefonselgere og jehovas vitner på døren min! Punktum!

Ellers ønsker jeg deg en strålende dag ;)

Christine C sa...

Kjenner meg igjen i det du beskriver. Så sent som i går fikk jeg en überhyggelig dame på tråden, så jeg bare ventet til hun måtte trekke pusten og fikk skutt inn et "jeg er nok ikke interessert". Hvis de fortsetter etter det, sier jeg hadet og legger på. Et utakknemlig yrke, så jeg prøver å være høflig, men noen ganger koker det over.

Håper du får en kjempefin helgi alle fall! :)

Monika sa...

bla bla bla.... slik var det her i går og -- 2 ganga ;(

vart så sur at eg berre la på eg ;/

og så har vi dei som ringe på døra og lure på om vi skal ha noe i fjøsen - nei sier eg og prøver desperat å avslutte samtalen - men --- ikkje alltid like lett det heller.

Ha ein fine dag - helg
her laver snøen ned og lite som minner oss om våren
klemma

Bea sa...

SIGNERER den ja.

Heldigvis er det en stund siden jeg ble oppringt, men de har fått tak i nr til samboeren min. Så nå ringer de i ofte når vi sitter ved middagsbordet eller holder på å legger ned Kajsa. Hva er det med det at de alltid ringer i utide?

Klem

KRUSEDULL sa...

Så enig så enig i hvert eneste ord!! Du er flink å få satt det ned på papiret:)

Ida Victoria sa...

Åh, jeg er så enig! Det finnes lite som er mer irriterende enn telefonselgere. Uansett hvordan en slik smatale forløper for meg, sitter jeg igjen med litt dårlig samvittighet og klump i halsen - enten fordi jeg har vært for frekk og avvisende, eller fordi jeg har latt meg lure. Grr.

Jeg husker en jeg gikk i klasse med på vgs jobbet som telefonselger kom så blid og fornøyd og sa at han hadde funnet ut hvordan han kunne selge mer.. "Jeg bare lar være å si at de automatisk får abonnement som de må avbestille!". Den der har jeg gått på selv og, sist for noen måneder siden med illustrert vitenskap. Utrolig irriterende.

Du er flink som er konsekvent avvisende. Jeg må bli flinkere, og uten å få dårlig samvittighet!

MissMette sa...

Hei Hilde...
Leste innlegget ditt her og kunne ikke vært mer enig! telefonselgere (beklager) er det værste... Hvis du har vært registrert i Brønnøysundregistrene mot telefonsalg, så er det slik at en må registrere seg på nytt hvis en f.eks har flyttet eller skiftet adresse. Vet ikke om du har gjort det, men hvis ikke så er det bare å si til selgerne at du er registrert mot tlf selgere og at de skal stryke deg fra listen. Jeg hadde det slik jeg også en stund, men har nå ingen som ringer... Litt info fra en som har jobbet på Brønnøysundregistrene :) Ønsker deg en fortsatt strålende fredag. Klem fra Mette

Lakka sa...

Så enig så enig! Nå har jeg firmatelefon og er heldigvis ikke så attraktiv for telefonselgere lenger, men husker en gang jeg ble oppringt. Første setning var "Hei. Liker du at barn blir skutt på gata i Afrika?" Haaallllooo???? Greit at det er en utakknemlig jobb, men det går an å oppføre seg uansett altså! Trenger vel ikke fortelle at jeg la på?

Mannen bestemte seg en gang for å ta hevn på telefonselgere. Det var Viasat som ringte og ville selge kanalpakke til parabolen. Mannen snakket leeenge og vel med selgeren og utga seg for å være svæært interresert. Han ba imidlertid selgeren ringe tilbake påfølgende dag for han måtte bare nevne det for kona først. Dagen etter ringer selgeren som avtalt, overbevist om at salget er i boks. Mannen sier da at han beklageligvis ikke fikk lov av kona(bare løgn selvfølgelig) og at han da må takke nei til tilbudet. Selgeren blir RASENDE, og begynner å kjefte i vei om at han må da ha baller nok til å ta avgjørelser på egenhånd osv osv. Ha ha, mannen lo så han grein i lange tider etterpå!! Litt stygt, men jeg tror hevnen smakte rimelig søtt..

Huff dette ble langt!

Kjempekoselig blogg du har!

God helg:-)

Lakka

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Hvor har du bare ret, der findes intet værre end en opringning fra en sælger.
Og hos os ringer de altid mellem kl 18:00-21:00.
Jeg blir bare så træt af det.
Og det gør det ikke nemmere at jeg har en mand der syntes det er evigt skægt og sige til mig at der er telefon.
Så spørger jeg "hvem er det"
" det din søster" og så hopper jeg lige i...
Og sidder med en sælger i den anden ende.
Tror det er fordi min mand ikke har nosser til at sige nej tak:-))
Og så morer han sig gevaldigt, hvergang.Det værste er han har lært vores søn på 12 år at gøre det samme.
Ha´en dejlig dag.
Knus Susi

http://kalimerablogg.blogspot.com/ sa...

Er så hjertens enig!
Her blir vi ringt ned både privat og på jobb... når det spør etter daglig leder (les meg) sier jeg at hun sitter i møte...
Møkkalei

Ha en fin dag uten telefonsalg

Helene sa...

Helt enig med deg! Skikkelig irriterende når man ser de numrene ringe!!! Tror faktisk at de blir mer aktiv på vårparten, hvert år på denne tid så får jeg mange sånne telefoner...
Bakesettet er så stilig!!

Ha en fin dag:)

Epleskrell sa...

Synes da du er udsedvanlig hyggelig! Nå er jeg registrert for å slippe å motta slag over tlf, men det finnes allikevel noen fjomper som prøver seg. Værste er når de ringer og sier: "Hei hei Linn, står til?" Akkurat som om jeg kjenner dem??!!! *grrrr*

Jeg bare legger på jeg når de begynner å bable. Jeg orker ikke å høre på alt de skal lire av seg.

Da jeg var yngre og bodde hjemme pleide mamma, pappa og jeg å tulle med hverandre. Når det ringte selgere og jeg feks tok tlf og de spurte etter eldste i husstanden så sa jeg "jada, bare vent litt du" også gav jeg røret til mamma (som forsåvidt ikke er den eldste, men det var endel av fleipen) Dermed måtte mamma stå og forklare at hun ikke var interessert mens hun geipet til meg. Hehehe...

Åj dette ble langt, men tlf selgere er vel noe som får piggene ut av de fleste? :)

KLEM

Epleskrell sa...

hihihi slag over tlf gitt.. mener vel SALG!

June sa...

Såå enig med deg! Jeg gidder ikke svare engang, men da bare fortsetter de å ringe flere og flere ganger og til alle døgnets tider!

Lillan sa...

Er så enig med deg!! hihi

god helg

Lillan:O)

Sommerlyst sa...

HELT enig med deg!!

Så søtt bakesett - har et samme til den mellomste...:)

Ha en fin helg!

Klem

Gro sa...

AMEN til dette. Kunne ikke vært sagt bedre.

Ønsker deg en super telefonselgerfri helg :o)

(fant bloggen din gjennom Epleskrell)

mi-rachel sa...

hurra for det registeret sier nå bare jeg. jeg ringer gladelig der med jevne mellomrom:)

Living laVida sa...

Heihei!
Telefonselgere er irriterende ja, men jeg har etterhvert blitt flinkere til å avskjære dem før de setter igang med tiradene sine!Men de gir seg ikke av den grunn! Ikke så lenge siden de ringte for å selge meg undertøy, "og viss jeg ikke var fornøyd kunne jeg retunere dem"!! Æsj, hvor ekkelt er ikke det da, kan jo aldri vite om det er andre som har retunert samme trusa en gang før, ETTER de har prøvd den.....neitakk!
Vi får håpe på en telefonselgerfri helg:)
God helg!

opp ei trapp og inn ei dør! sa...

helt enig, forferdelig irriterende! heldigvis kan en reservere seg..
sååå skjønne treleker!
..og gøy å se utviklingen av huset lenger nede, jammen blir det flott!

Mona Christin sa...

Du er ikke frekk, jeg gjør akkurat det samme. Er registrert, men det bryr de seg en døyt om. Men de har ikke ringt på en stund. De som ringer nå skal stille meg en mengde spørsmål og akkurat som om jeg har tid til det... Not.

Ha en telefonselgerfri helg.

Klem fra Mona C♥

Elisabeth, innerst i veien sa...

Helt enig! Jeg blir bare irritert av den overdrevne hyggelige innledningen og bruken av mitt fornavn. Det er jo bare teit. En jeg kjenner fikk "samme" telefon som deg og svarte "Mosambique" på reisespørsmålet. Da ble selgeren helt vippet av pinnen, he he. Jeg har også blitt flinkere til å avvise telefonselgere med åra, men synes litt synd på dem også. Må være en veldig kjip jobb.

Love Peace Pionies sa...

er sådritlei de der telefonene....
jeg er rimelig kort for å si det sånn!!
koselige leker...
god helg
klem

Unknown sa...

Er så enig, så enig. Har jobbet som telefonselger en gang, det tok tre dager så orket jeg ikke mer. Møkkajobb! Og noen spik mot disse folka gjør jeg stadig vekk. Spesielt irriterende var det når flere ringte om att og om att når jeg periodevis var i Danmark! Kosta meg jo 6 kr minuttet å snakke med dem...! Damen fra sjømannskirka hørte jeg aldri fra igjen, faktisk... Hihi

by BeaTell sa...

Det beste var min mann som sa "ja, jeg er kjempeinteressert, bare vent litt det ringte på døren", og så la han fra seg tlf og lot de veeeente, helt til de la på.

Det værste du kan gjøre er å bruke tiden deres.

Burde vært straffbart å ringe på denne måten altså.

Hello meg midt i ****PIIIP***

Dronning Maud sa...

Så kos leker!!!
Er enig i det du beskriver..he he

Myhome sa...

Huff ja, telefonsalg er kjempeirriterende, skulle vært forbudt!!
Så skjønne leker du viser her:)
Tusen takk for koselig hilsen!!
Jeg skal si deg at vi er kjempefornøyd med gasstopp!! Hadde ingen erfaring med gass før vi kjøpte komfyren, som vi nå har hatt i 4 år. Savner ikke elektrisk i det hele tatt...
Utrolig gøy å lage mat på:)) Det gir en hurtig og sterk varme.
Ilvekomfyrene er kostbare, men så er kvaliteten veldig god også:))
Og de har maaange valgmuligheter..anbefaler gasstopp jeg iallefall!!
Og til slutt..huset deres blir bare sååå fint!!!
Ha en fortsatt fin helg!
Klem Anita

Unknown sa...

Ha ha ha...

Lo godt, og det er akkurat sånn jeg tenker også når de ringer (henviser til samtalen du har rekonstruert). Morsomt innlegg!

Hilsen Silje