tirsdag 17. april 2012

Kjøkkenhåndtak


Solveig fra NIB pusser opp huset sitt, og HER kan du se bilder fra det flotte, nye kjøkkenet deres. Hun kom med en utfordring om å vise frem våre kjøkkenhåndtak, og det blir jeg selvfølgelig med på. 

Vår kjøkkeninnredning er fra Ikea og heter Lidingö. På alle skapdører har vi porselensknotter fra Ikea. På skuffene ville jeg ha noe litt annet, så vi bestilte skålhåndtak fra Epoq gjennom Lefdal. Veldig fornøyd med valget! Hele komfyrsettet vårt er fra italienske Ilve. Benkeplaten er heltre eik fra Ikea som vi har hvitoljet. Gulvet er hvitmattlakket eik fra gulvnett.no. HER kan du se flere bilder fra kjøkkenet vårt.

For en strålende dag i dag! Jeg har sittet på verandaen og hatt det deilig og varmt. :) Liker! I kveld skal vi til kulturhuset og høre vår eldste datter som skal synge i kor sammen med alle førskolebarna i barnehagen. Det blir stas. Hun mistet sin første tann i går (dro den ut helt selv), og var stolt som en hane! Det var ekstra gøy å våkne opp i dag tidlig og oppdage at tannfeen hadde vært på besøk. Husker det selv, hvor gøy det var. For en rikdom det er å ha barn. Jeg er takknemlig. Ha en god dag folkens!


hilde

9 kommentarer:

Christine sa...

veldig flott kjøkken! skulle ønske min lille kjøkkenkrok plutselig ble slik i stedet :P

Karoline sa...

Jeg elsker dette kjøkkenet :) Lyst og fint.
VIlle bare ønske deg en super tirsdag!
Klem

Villa Wikan sa...

Lekkert bilde =)
Her har solen også tittet frem, endelig! Hagemøblene skal hentes til helgen og jeg gleeeder meg =)
Kos dere så mye i kveld, herlig med unger =))
Klem Linn

Anonym sa...

hei,

bare lurer på den komfyren. Hvor har dere kjøpt den? Var inne på nettsiden, men så ut som de kun hadde leverandører i USA.

Anonym sa...

Kjempeflott drømmekjøkken <3

Vi er også i gang med kjøkkenoppussing. Kjøkken fra Ikea (Stät) er bestilt.

Vi skal også ha heltre benkeplate, og jeg har lyst til å hvitolje den. Hvordan er dere fornøyd med den løsningen? Setter det lett merker? Er den vanskelig å holde rein?

Hvordan gjorde dere det da dere hvitoljet den? Har sett ei oppskrift på Malimo si side. Har dere gjort det på samme måten?

Likte også veldig godt skålhåndtakene. Vi bestilte ikke håndtak fra iKEA for jeg likte ikke deres stålhåndtak.

Ha en fin dag.

Hilsen Hilde

sbo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Unknown sa...

Hei Hilde!

Vi er veldig fornøyd med vår benkeplate, men den er selvfølgelig ikke helt vedlikeholdsfri, og man må ta hensyn til den ved bruk.

Det må ikke ligge vann på en benkeplate i tre, så man må være påpasselig med å tørke vekk underveis i matlagingen og oppvasken. Visse gryter og hermetikkbokser kan også sette svarte merker i benkeplata som ikke går vekk hvis ikke det blir pusset vekk. Vær også forsiktig med paprika, bær, karri og annen mat som setter sterke fargeflekker.

Det blir en vanesak til slutt å ta hensyn til benkeplata, og jeg ville ikke hatt noe annet.

Vi har ikke fulgt den samme fremgangsmåten som Malimo ved behandlingen, fordi vi syns den var veldig tungvindt. Vi kjøpte rett og slett hvitolje på fargehandelen og oljet benkeplata på samme måte som det står i bruksanvisningen. Husk å vaske den skikkelig først, og pusse den. Det er også viktig å røre i oljen, evt. vende flaska underveis, fordi de hvite partiklene i oljen synker. Dette for å unngå skjolder.

Vår benkeplate er oljet tre ganger. To ganger på rad til å begynne med, og en gang til etter ca. ett år. Da pusset vi lett over og oljet med hvitolje. Benken holder seg veldig bra. Bør oljes en gang i året. :)

Unknown sa...

Hei anonym.

Komfyren vår er kjøpt fra TM Trading Services. Her er en annonse på Finn.no på akkurat samme komfyr som vi har:
http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=16199810

Anonym sa...

Tusen takk for svaret.

Deres fremgangsmåte med benkeplata virker mye lettere enn Mali Mo sin. Tror vi går for den...

Gratulerer så mye med 6 åring. Vi har en som blir 6 i juli. Hærlig alder ;-)

Ønsker deg ei god helg, og gleder meg til å følge med på bloggen din videre!

Klem Hilde