fredag 30. april 2010

Ett år med jordbærpiken

Mitt aller første bilde på bloggen.

Den 23. april ble jordbærbloggen ett år. Jeg er så glad for at jeg lot meg rive med av interiørbloggetrenden. Det har åpnet seg opp en hel verden av inspirasjon, glede, gode ord og skjønne mennesker, og jeg kjenner at jeg savner den verdenen i min bloggepause. Gleder meg til å få tid til bloggen igjen!

April 2009

Her kommer noen bilder som jeg har plukket ut fra året som har gått. Ett bilde for hver måned, ganske random utvalgt egentlig. :)

Mai 2009

Mens dere ser på bilder kan jeg jo fortelle om min lille handleopplevelse tidligere i dag. Vi skal nemlig på tur til Runde i morgen med folkehøgskolen jeg jobber på, og det er meldt regn. Hele dagen. Krise! For jeg har nemlig ingen turklær som passer til regnvær. Det vil si, jeg har faktisk regnjakke. En superstor en som er militærgrønn og som er stor nok til å passe meg, selv når jeg er høygravid. Jeg tuller ikke, jeg brukte den faktisk da jeg var høygravid et par ganger, og glidelåsen gikk helt opp uten problemer. Det sier jo alt. Annet enn det har jeg kun "turklær" som egner seg til sol og fint vær.

Juni 2009

Så da jeg fant ut at jeg skulle være med på Rundeturen i år, og det var meldt regn, tenkte jeg: CRAP! Jeg har jo ingen klær å bruke! Støvlene mine er ubrukelige en hel dag ute i regnet siden de lekker, og regnbukse eller turbukse eier jeg ikke. Og i typisk min stil blir ikke slike innkjøp prioritert. Jeg vil heller kjøpe noen nye kopper eller puter enn uteklær til meg selv. Men nå kom anledningen der jeg bare måtte ut og kjøpe både tursko og bukse. BORING!

Juli 2009

Med Mannen som ventet på meg hjemme siden han skulle bort på huset og jobbe, skyndtet jeg meg så godt jeg bare kunne for å finne det mitt hjerte aller minst begjæret. Fant noen stilige fôrede gummistøvler fra Viking på Obs! Men de hadde ikke min størrelse. Så dro jeg til G-sport. Der fikk jeg hjelp av en hyggelig fyr som mente at jeg burde ha fjellsko på en sånn tur. Og det er jeg jo veldig enig i, men det er helt uaktuelt å betale mellom 1000 og 2000 kr. eller mer for et par sko som jeg sikkert ikke bruker mer enn fem ganger i året. Og jeg er også egentlig litt skeptisk til om fjellsko egentlig er vanntette. Men så fant han fram et par fjellsko til en god pris som jeg prøvde, innså at jeg garantert kom til å få gnagsår av å gå i, men som G-sportmannen sa, det måtte jeg bare regne med med nye sko, og kjøpte. Èn ting mindre på lista. Hurra! 

August 2009

Så til siste punkt på lista mi, og det garantert vanskeligste. Turbukse. Fjellbukse. Eller rett og slett usexy hengerompebukse som det heter inni mitt hode. Det er nemlig en grunn til at jeg ikke eier en slik bukse. Jeg har jo vært på tur mange (?) ganger i mitt liv, og har vært på nippet til å kjøpe en fler enn én gang. Men det er bare så vanskelig å bruke flere hundrelapper på en bukse som gjør deg så utrolig lite tiltrekkende bakfra. 

September 2009

Så da har det endt opp med at jeg har hengt tilbake buksa og kjøpt meg noen nye kopper eller puter istedet. :) Men slik kunne det ikke gå denne gangen. Ikke bare fordi vi holder på å pakke ut av huset vårt og ikke skal kjøpe flere nye ting å ta med inn her, men fordi jeg rett og slett ikke kan være på tur hele dagen i morgen i regnvær uten ordentlige klær som holder meg varm og tørr. Med min høyde er det heller ikke så lett å låne klær fra andre som stort sett er lavere enn meg selv. (Nå høres det ut som jeg er to meter høy, men det er jeg ikke altså. Bare litt høyere enn gjennomsnittet.) Derfor måtte jeg finne meg en bukse i dag, koste hva det koste ville. Dessverre.

Oktober 2009

Det typiske scenarioet når jeg er i en sportsbutikk for å se på uteklær til meg selv er vel at jeg vimser rundt på leting etter et eller annet, klør meg i hodet, ruller med øynene og sukker en god del ganger mens jeg føler meg fullstendig malplassert. Hva slags kvalitet er bra, hva er bra til hva slags vær, har du noe billigere osv. er typiske spørsmål jeg spør de som jobber der. 

November 2009

Tilbake til shoppesituasjonen min i dag. G-sportmannen pekte ut et stativ til meg med bukser som jeg kunne se på. Jeg prøvde de samme buksene opptil flere ganger bare for å finne ut at ingen av dem var fine på. Jeg har lange bein, og da hjelper det ikke at alle turbukser jeg har vært borti er laget for dem som er 1,70 eller lavere. Så jeg må velge bukser som er i større størrelse for å få lengden i beina (og jeg takler ikke bukser som glir oppover leggen når jeg setter meg ned), men da er de litt store i livet sånn at rompa blir posete og akkurat like hengete som vi ikke liker.  

Desember 2009

Til slutt fant jeg en bukse fra Haglöfs som hadde stretch på knærne og i baken og satt som et skudd, og det beste: under tusenlappen. Jeg strenet rett til kassa for å betale, men der måtte de skuffe meg med at den buksa ikke var vanntett. På´n igjen. Nå var jeg stressa, for Mannen satt fremdeles og ventet på meg. Jeg skulle liksom en snartur ut for å kjøpe turbukse og fjellsko. Telefonen begynte å kime, jeg var stresset og nå var gode råd dyre, bokstavelig talt. Jeg endte opp med en Bergansbukse til en formue i mine øyne, som var lang nok i bena, og helt OK bak. Så da gjenstår det å se i morgen om de nye turklærne mine holder mål som både vind- og vanntette klær. Det bør de!

Januar 2010

Det er en stund siden forrige innlegg kjenner jeg. Pratesalig i kveld ja. Jeg er imponert over dere som fremdeles henger med. :) Jeg kan jo fortelle at jeg etter dette innlegget var i butikken og viste frem vinterdressen til Ida som var full av hull. Etter noen dager ringte de tilbake og sa at jeg kunne reklamere på den, og komme tilbake og plukke ut en ny dress hvis jeg ville. Skogstad hadde visst vært litt uheldige med produksjonen av noen av fjorårets vinterdresser. Så det var helt supert og Ida har i dag fått seg ny parkdress. Dette har vært  dagen for innkjøp av uteklær i jordbærfamilien.

Februar 2010

Nå ble det plutselig kvelden, og jeg må pakke tingene mine til turen i morgen. Rett i koppen kakao, kvikklunsj og gnagsårplaster er viktige ingredienser for en god tur. Som skal vare heeeele dagen. Håper det ikke blir regn likevel. Det blir gøy å se på alle de fine fuglene på Runde da. Og koselig å være sammen med mine kolleger og elever. Men jeg har ingen problemer med å innse at jeg ikke er en turperson. Nå som jeg endelig har fått meg en skikkelig turbukse, så kan det jo fort hende at jeg begynner å omfavne naturen som så mange gjør her på Sunnmøre. Så fort det blir fint vær vil de løpe på fjellet. Men da vil jeg til stranda. :)

Mars 2010

Godt at det ikke fins noe som heter dårlig vær, bare dårlige klær. Hehe. (Tørr latter.)

April 2010

Takk for at du har vært med på å gjøre mitt første bloggeår helt herlig!
Klem fra Hilde.
Nå tilbake til bloggepause.

19 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

God kveld...eh, natt. Underholdende innlegg. Så bra at det løste seg med parkdressen. Turtips fra meg; Bruk nylonstrømper for å unngå gnagsår. Håper de nye støvlene og buksa viser seg å være et godt kjøpt. GOD TUR!

FruLisa sa...

God tur til Runde,håper utstyret holder deg tørt og varm:-) Runde er en eksotisk plass for en gudbrandsdøl:-)

Beate i Husets Hjerte sa...

Huset blir bare så fint! Koselige bilder..Ha en skjønn helg!

Monika sa...

God morgen jordbær piken ;-)
grattis med eit år i blogg lang og eg koser meg inne her sammen med deg - koser meg med å lese orda dine - se på dei flotte bilde du tar ;)

også spennende å følge med på huset

Så spennende med tur til runde da - misunner deg litt ;)
Håper du kommer med mange flotte bilder -- og eg kjenner meg litt igjen i å shoppe klær til seg selv -

og tur klær holder jo seg og er viktig -- eg har slitt ut maaaange fjellsko - om deter for dårlig kvalitet eller turene har vert mange - ja si det ;)

turer liker vi iallefall godt her -- og du er hjertlig velkommer til å gå turen sammen med meg
mange flotte turer her inne i verdensarvfjella - og mange av dei trenger ikkje vere rett opp 1000 meter -- berre litt ;-)

smil fra monika
ps.. den hagløff boksa har eg - iallefall ei som ligner - kjempe go

Jannicke sa...

Koselig med bildeparade :o) Jeg husker mange av disse flotte bildene..
Gratulerer med 1 år som blogger! Kjekt vi fant hverandre her inne!

Nyt turdagen!!

Klem J.

ELLEMELL sa...

gratulerer med et års dagen!
Nå har du hvertfall tursko og fjellbukse, så nå har du anledningen, og slipper bruke penger på slikt en annen gang!

ha en herlig helg:) klem fra ellemell

Anonym sa...

Hehe..kan godt klare å se for meg hele scenarioet ja! Håper du blir fornøyd med det nye turutstyret ditt da - og at det holder deg både tørr og varm. :) Selv kan jeg faktisk skrive under på at riktig utstyr utgjør en STOR del av turopplevelsen. Før jeg møtte min kjære (ordentlig, hardbarka friluftslivsmann), var jeg av typen som dro på 2 dagers gårturer (obligatoriske studieturer!) i øspøsregn og kaldt gufsevær med gamle joggesko, jakke som ikke var vanntett osv... Opplevelsen ble deretter! hoho.. Etter å ha blitt påtvunget nytt, ordentlig utstyr (som fjellsko og goretex-sko! - og ja, de er vanntette:)) er jeg plutselig ikke så surmulete på tur lenger. Så lenge jeg er tørr og varm kan jeg godt like en tur i ny og ne:)

Gratulerer så mye med ettårsjubileum som blogger! Gøy å følge deg:)

Ha en god helg - og god tur!
Pernille

ANETTESHUS.COM sa...

Gratulerer så mye med 1-års dagen!! Huset deres blir sååå flott:)

Klem klem
Anette:)

Love Peace Pionies sa...

grattis med 1 år!!
det er gøy med blogging altså.
herlig å høre litt jordbærhistorier;)
klem

by BeaTell sa...

Grattis med et år!!

God tur til Runde! Det er nesten hjemme det for min del. Har hatt sommerjobber der ute og vært delevis guide og kunne alle fulgenavnene på mange språk;) Det er mange år siden det... hihi.. Kos deg!

Klem

LykkeLise sa...

Grattis med 1 år:D

Jeg har give away på gang om du vil legge inn på give away bloggen din:)

Klem Lise

mi-rachel sa...

hurra for 1 år med jordbærpiken!
må le av styret ditt.
jeg fordrar heller ikke når jeg må gjøre slike innkjøp.
sist vår var vi på runde.
nydelig tur..men da var det fint vær!
god tur..he he ;)

Epleskrell sa...

Hei jenta mi!
Så koselig at du gir litt livstegn innimellom i pausa di :)
Gratulerer med 1-år og håper Runde-turen ble flott!

Savner innlegg fra deg vet du ;)

Klem

Dronning Maud sa...

Gratulerer med et år!Håper det går bra med husbygginga:)

June sa...

God tur! :)

Living laVida sa...

Hei!
Takk for koselig hilsen!
Huset deres blir kjempeflott, gleder meg til å se hvordan det formes innvendig også etterhver :)
Ikke så kjekt med den kvalmen, kunne klart meg uten, men er heldigvis en kort periode det står på også vet jeg at det kommer noe godt utav det hele :)Spennende tid i møte!
Ha en fin tirsdagskveld!

Unknown sa...

Hei !

Hehe, takk for at du delte denne morsomme historien, kan levende se for meg hele greia...
Det første jeg tenkte da du begynte å svirre mellom stativene var "Kjøp deg en Bergansbukse...!!"
De er jo kjempegode. Har kun en tykk vintermodell selv, men mange på jobb har den litt tynnere varianten...og er veldig fornøyde.

Tenkte litt "ja, shit", da du nevnte høyden, for det kan jo bli som du skriver, du må ha så lang bukse at vidden blir xl, = xtra lite fint over baken....
Med mine 1,50 på strømpelesten har jeg aldri opplevd problematikken med for korte buksebein, jeg pleier å donere vekk avklipte bukseben-rester til de over middels høyde ;-)

Flott å lese at du endte opp med noe som antagelig ble veldig fint og bra ! De koster en formue, men de varer lenge ;-) Bergans er verdt pengene, er min mening... ;-)

Håper turen ble bra !

Hilsen snart naboen, Jannicke :-)

* Hege`s Cute N Cool Blog * sa...

Hei og Hopp lille venn ♥

Gratulerer så mye!!!!! Morro å lese att du gleder dej til å blogge igjen da/eller mere når tiden kommer for det ♥

Flotte bilder du viser som du har brukt på innlegg før ♥

Ønsker dej en herlig dag frøken ♥

Klem ♥

Unknown sa...

Gratulerer med 1 års dag, så gøy:o)
Syns nesten, etter den storyen med vanntette busker og støvler, at du plikter å legge inn et innlegg om hvordan denne turen gikk:o)) Om det regnet, holdt du deg tørr, fikk du skryt av fin rumpe i Bergansbukse, gnagsår?? Mange spørsmål nå vettu:o))

Uansett, kos deg videre i bloggepausen, men kom gjerne kjapt tilbake, du skriver så herlig:o)

Go`natt klem fra Line