torsdag 8. april 2010

Ærlighet

I kveld har jeg hatt en fantastisk gjeng med damer på besøk. Vi har bl.a. snakket om hvordan vi vil leve livene våre og at vi har et ønske om å utrette noe for noen, ikke bare være fokusert på seg selv og sitt eget. Det er så bra med sånne samtaler som virkelig gjør noe med deg og får deg til å ønske og bli et bedre menneske.


Jeg ønsker å leve et ærlig liv. Jeg vil ikke leve bak en fasade der alt skal være perfekt og usannsynlig positivt. Ikke at jeg har levd slik til nå, det har jeg absolutt ikke. Jeg anser meg selv å være et ganske fornuftig og jordnært menneske. Men når man treffer folk er det lett å ta på seg en positiv maske selv om man kanskje ikke føler seg så glad. Eller stresse seg opp for at huset skal se perfekt ut hvis man får besøk, når det viktigste er fellesskapet sammen med de som kommer. (Selv om jeg slapper mer av når jeg har det ryddig rundt meg, det må jeg ærlig innrømme.) Det er jo de menneskene som virkelig byr på seg selv og som tør å vise følelser som man blir aller mest glad i, er det ikke?


Som dere skjønner, så er det mye lygeblogging ute og går her hos jordbærpiken. Huset vårt ser nesten aldri så ryddig ut som det er på disse bildene. Men her på bloggen vil jeg vise bilder som gir meg inspirasjon og glede, og det får jeg ikke av å vise frem rot. Så derfor blir bloggen et unntak fra min nye leveregel. Bildene da, ikke teksten. Jeg vil fortsette å skrive mine ærlige meninger om det jeg tenker på. Selv om jeg får litt pepper for det slik som jeg har fått av både kjente og ukjente etter dette innlegget. :) Det er umulig å være perfekt, og jeg har ingen behov for at alle skal like meg. Ta meg som jeg er, eller la være. Det er helt greit.

Jeg er takknemlig for at du leser bloggen min!

21 kommentarer:

Bergfrua sa...

Hei jordbærpike!
Jeg er så enig i ordene dine og jeg har følt på det samme den siste tiden.
Jeg har lagd et innlegg om hva som gleder meg i dag(torsdag) ganske enkelt,men for å få frem motivasjon og glade tanker.
Jeg sender deg samme utfordringen. Hva gleder deg i dag?

mvh Bergfrua

Ruths datter sa...

Ja du kan så si. Hvorfor skal vi vise rot.Det liker vi jo ikke.Så langt dere er kommet med huset deres under her og så fint det blir.Du gleder deg sikkert til alt er ferdig. Ha en fin dag jordbærpike

En fugl i hånden sa...

Hej Jordbærpige,

Et dejligt og velskrevet indlæg, som jeg må kommentere på, for jeg er rørende enig i det altsammen...

På min blog er der også (næsten) kun fine billeder og ingen af rod, som ellers fylder godt herhjemme... Gider heller ikke selv kikke på en masse grimt og rodet hos andre bloggere, for det er jo drømmen, det smukke og det hyggelige, der skaber glæde og inspiration i hverdagen for mig...

Og det med ærlighed på skrift, kan jeg også kun tilslutte mig. Det er så trivielt, hvis mennesker/bloggere bare vil please og ikke tør tage et standpunkt af frygt for at støde nogen læsere/folk fra sig... Det kan være små som store ting, og for mig er det vist oftest de små ting, jeg har en kraftig mening om, som skinner igennem på bloggen, men uanset, så hørt, hørt til ærlighed og at stå ved sine holdninger og hvem, man er :)

Smukke billeder på dit indlæg også... ;)
KH Helle

Hannes favoritter sa...

Hei!

Så sant, så sant!
Jeg kjenner meg igjen i det du skriver! Jeg publiserer også litt glansbilder av virkeligheten på bloggen min siden det gir meg inspirasjon og glede! Bra du tør si det du mener, og står for det (enig med deg angående røyking og barn)!

Jeg synes du har en kjempefin blogg som jeg er innom ofte!

Ha en super dag!
Klem fra Hanne

Jannicke sa...

Dette var kloke ord, og jeg er veldig enig med deg...
Litt lygeblogging driver vi alle med, vi styler og fixer før fotoshoot :o)
Det er nok ganske menneskelig, haha ;o)

Ønsker deg en fin torsdag!!

Klem J.

Dronning Maud sa...

Så utrolig enig i det du skriver!Kjenner jeg også vil leve ærlig.Viktig å by på seg selv spesielt i møte med mennesker.Flott innlegg!klem

Monica sa...

Dette er virkelig så sant så sant! Klart at vi blogger ikke rot, vi vil inspirere og bli inspirert og dete r vel lit av poenget med bloggen, iallefall for min del. Det sier seg selv at ingen av oss er perfekte og har et plettfritt hjem hele tiden. Men noen er kanksje flinkere enn andre da ;) Men jeg er veldig enig i deg om dette med ærlighet og det å vise følelser og ikke minst våre meninger. Da er man seg selv og vi vet hvor vi har hverdandre, og det synes jeg er viktige egenskaper. Klem fra Monica

Unknown sa...

Enig, enig, enig:o)) Veldig bra skrevet jordbærpike:o))
Det er vel ikke mange som egentlig har bloggbare hjem hvis man hadde brukt vidvinkelen! Hihi, ikke her i alle fall... Her ryddes det for akkurat DET bildet... men er vel det vi vil se også, er jo her inne for inspirasjon, og hvis alle hadde hatt bilder av rot, støv og møkk, da hadde det nok ikke blitt mye treff:o)) Men for all del, jeg tåler en tom flaske på et bilde eller en sko som har lurt seg med, er ikke såååå pirkete heller...

Kos deg i FLOTTE huset:o))

Klem Line

Tove sa...

Du har helt rett....
Ingen er perfekte, ihverfall ikke de som mener at de er det.
Hvem liker å vise frem bilder av rom som lynet har slått ned i? Ikke jeg ihvertfall. Selv om det er strøkent på bilder tror jeg vel egentlig ikke at det er noen som tror at det er sånn de har det bestandig.

Ha en fin dag!

Klem

FlorasFrue sa...

Fint innlegg!
Det er jo sånn at vi ikke ville synes at det var så gøy å se rotet hos andre - for de fleste av oss har jo rot i huset, så fortsett med "lygebilder" og ærlig tekst - det liker jeg :) Fine bilder du har tatt!! Forresten må jeg jo si at huset deres blir kjempelekkert!!
K

beate sa...

flott innlegg! kloke ord!
jeg tror vel de fleste som driver med interiørblogging kjenner til bloggifiserte kroker... mens resten av huset står på hodet... hi,hi...
men det er jo som du sier... bildene skal jo være til inspirasjon!. ofte kan slike bilder gi meg det puffet jeg trenger for å komme igang med litt ordning og reda også!

fortsett å vær deg selv du, det er jo den jordbærpiken jeg liker!

klem beate

et kjært hjem sa...

Så sant, så sant! Jeg DIGGER deg akkurat som du er! Her er det også rot, er nå veldig lei av å betsemme ting til huset...men, men...plutselig så er vi ferdig ;) Ha en snytandes kjekke dag!

Janne Lillian ♥ sa...

Hei!
er så veldig enig.. tror ikke andre er interessert i å se mitt rot, og mine støvdotter.

ha en strålende dag ♥

Klem

Gunn sa...

Jeg leste nettopp innlegget ditt om røyking og syns det både var et godt innlegg og mange gode kommentarer fra andre lesere. Jeg skulle så gjerne hatt et røykfritt Norge, det hadde betydd at jeg hadde sluppet å vaske mange gardiner to og tre ganger før jeg kan lage noe nytt av de ;)

Ellers så syns jeg sånn lygeblogging du snakker om er helt greit..og veldig utbredt :) Bortsett fra hos meg.. Her er det stoffer fra gulv til tak så det går ikke en gang å finne utvalgte deler av leiligheten som er verdt å vise fram, så jeg viser heller fram andres fine hjem som inspirerer meg selv..og forhåpentligvis de som titter innom.

Det er et fantastisk hjem dere holder på å bygge, ser virkelig fram til å se nøye utvalgte bilder (uten rot) fra det :)

Beate i Husets Hjerte sa...

Jeg er enig jeg og...men så mener jeg at bloggen skal vise både hvordan vi har det og hvordan vi ønsker å ha det. Så jeg tar bilder av et ryddig hus, med bena godt plantet i rot, MEN jeg ønsker jo å ha det ryddig. Mange legger jo ut bilder fra interiør og møbelbutikker og ønsker å ha det sånn, så det blir jo ganske likt! Spennende å følge med huset ditt. Så pent!!

Havets Datter sa...

Hei hei..
Dette var bra skrevet!! Har mange ganger tankt de samme tankene ;)

Godt å høre at det ikke er bare jeg som ikke er perfekt :P Hehe..

Men jeg må si at det huset dere bygger ser alldeles perfekt ut *sukk*

Er så gøy å få følge med.
Også må jeg få si at jeg syns bloggen din er veldig koselig, og bildene du viser er kjempeflotte. Fortsett slik - selv om de "lyver" litt i blandt ;) Hihi

Ha en tipp topp dag!
KLEM

Mona Christin sa...

Hei.

Fortsett i samme stil som alltid. Setter pris på at du er ærlig og tør å si hva du mener. Ingen er glansbilder og perfekte. Klart; jeg ønsker å ha det ryddig hele tiden, men med unger, mann og jobb er det umulig.

Jeg digger deg og bloggen din. Ærlighet varer lengst (sies det), men litt løgn skader ingen hvis ingen vet om det.

Klem Mona C♥

Therese sa...

Fikk det for meg at det var du som likte så godt melkemugger.. tilgi meg hvis jeg tar feil :-)

http://www.pipstudio.com/nl/pip-porselein/pip-overig/pip-melkkan

Hvis ikke - værsågod!

Har lest denne bloggen en stund, du har mye fint. :-) God helg!

ELIN sa...

Gode ord til ettertanke. Herlig med ærlige innlegg, og godt med gode venner. Ha en flott, vårlig helg! Klemmer fra Elin

by BeaTell sa...

Jeg synes det er hærlig med mennesker som tør å si hva de mener og stå for det de sier. Det innebærer av og til å få litt pepper, men det får man tåle. Folk er tross alt uenige! Og det er noe som alltid vil være! Litt diskusjon er bare sunt vel? hihi.

Selv er jeg en ærlig sjel, som somregel har en meing om det meste. Det er både positivt og negativt. Jeg er heller ikke ute etter at alle skal like meg. Da kan man iallfall ikke være ærlig hvis man skal tilfredstille alle. De som bruker all energi på å bli likt av alle må ha en slitsom tilværelse.

Du sier det så veldig bra;
Ta meg som jeg er, eller la være!!

Amen til det!!

Ha en superflott helg!

Klem

by BeaTell sa...

Ang den lyve bloggingen da så glemte jeg å si...

Vi ønsker vel å inspirere andre med våre innlegg. Selv om jeg har det rotete 85% av tiden, ønsker jeg ikke å la andre bli inspirert av det men heller bli inspirert til å rydde litt ;) haha. Jeg får iallfall lyst å rydde litt når jeg ser alle de flotte bildene der ute!