onsdag 1. februar 2012

Noen spørsmål og svar


1. februar i dag, og bare én vintermåned igjen før våren offisielt sparkes i gang. Herlig! Jeg legger ikke skjul på det; jeg er ikke så veldig glad i vinter. Helt OK med ski og kvikk lunsj og den pakka der, men gi meg heller fuglekvitter, solskinn og grønt gress. Jeg gleder meg til våren!

Tusen takk alle sammen, for gode ord og tanker. En lang periode i langflat tilstand under et pledd i sofaen er nå mot en ende. Jeg føler meg mye bedre, kvalmen har snart sluppet taket. Jeg må bare passe på at jeg ikke blir sulten, så går det bra. :) Derimot har jeg fått besøk av en gammel kjenning; bekkenløsning. Oh Lord. Allerede før jeg er fire måneder på vei går jeg rundt her som en gammal krok. Slow motion de neste månedene; here I come! Men jeg skal ikke klage. Det er ikke mye som kan gjøre at jeg ikke føler meg bra nå etter alle disse ukene med ekstrem kvalme.

På tide å puste litt liv i bloggen igjen også. Jeg har fått noen spørsmål i det siste som jeg tenkte å svare på her:

- De blomstrete skålene mine er fra GreenGate, og hvis du kikker i kommentarfeltet til DETTE innlegget, finner du noen linker til nettbutikker som selger merket.
My flower- and polkadotbowls are from a Danish company called GreenGate. I don´t know if they are sold in the States, but if you go to their website; www.greengate.dk, they have a store finder there. If you look at the comments in THIS blogpost, you can find some netshops in Scandinavia that sell GreenGate.


- Den svarte plakaten på stua mi er fra House Doctor. Jeg var så heldig å vinne den i en konkurranse, men det fins mange nettbutikker som fører House Doctor der man sikkert kan få tak i en sånn plakat. Når jeg er på utkikk etter noe spesielt pleier jeg å google det. Funker som regel veldig bra. Google f.eks. "House Doctor nettbutikk" og se hva som dukker opp. :)

- Peisen vår er fra Nordpeis og heter Roma Høy. I november ble vi ferdig med taket, og kunne da begynne å fyre i peisen. Det er ikke så ofte vi trenger å bruke den, siden vi har vannbåren varme i alle gulv i huset. Men på ekstra kalde dager er det godt med peisvarme. Den er enkel å fyre opp i, bruker lang tid til å brenne opp veden og er mer enn bra nok for vårt bruk. Vi er veldig fornøyd.

- Tidligere hadde jeg en mal på bloggen som var lyseblå med hvite prikker. Den lastet jeg ned på en fantastisk nettside som heter shabbyblogs.com. Der fins det mange morsomme ting man kan pimpe opp bloggen sin med helt gratis! 

- Så har jeg fått et spørsmål om hvordan jeg har laget headeren min. Den har jeg laget i Photoshop. Jeg har satt fire bilder ved siden av hverandre, og lagt på skrift. Dette gjøres i ulike layers. Så cropper jeg bildet (klipper det til passende størrelse), lagrer det som JPEG-fil og laster det opp som et bilde på bloggen. Når du laster opp en ferdiglaget header til din blogspot-blogg, går du inn på "utforming", rediger overskrift, last opp bildet og huk av "istedenfor tittel og beskrivelse". Hvis du ikke har Photoshop, kan man lage flotte headere både i Word og i gratis bilderedigeringsprogrammer som Picasa og Picnik. Jeg er ingen ekspert, men har lært litt av å prøve meg fram og bruke google flittig når jeg støter på vanskeligheter.

- Til slutt har HermineH noen spørsmål om huset vårt og noen av løsningene vi har valgt. Det vil jeg gjerne svare på, men jeg tror jeg skal gjøre det i et eget innlegg så ikke dette blir så langt. Stay tuned, så dukker det snart opp. :)


hilde

8 kommentarer:

Anonym sa...

Godt du er tilbake på bloggen! Ønsker deg lykke til videre i svangerskapet.
Hilsen fra EU

Villa von Krogh sa...

Hei vakre Hilde! Lenge siden sist nå. Og du har jo fått baby i magen og greier! Gratulerer så mye. :)
Håper dagene er fine.

Stor klem Anine

Christina Mari sa...

Heisann! Så koselig med baby i magen. Her er det også baby nr 3 i magen. Har vært ekstrem kvalm frem til nå jeg også. Er i uke 22,men jeg har spydd & gått ned 10 kg også. Slitsomt,men glad det har blitt bedre nå. Enda ikke problemer med bekkenet,krysser fingrene for at det ikke kommer.
Masse lykke til vidre med bekkenet,håper det er snill med deg.
Klem Christina

Katrine Anita sa...

Bekkenløsning høres brutalt og grusomt ut. Du får ta det litt med ro. Håper det ikke blir værre. Klem

Linda Vandermeer McCubbin sa...

Beautiful, I have found Green Gate recently in Australia and was lucky enough to find a retailer not far from where I live ♥

Anonym sa...

Så koslig at du er tilbake i bloggverden igjen;)
Håper formen bedrer seg fort, og at du slipper alt for store bekkenproblemer... Har du prøvd alternativ behandling?

Har ett års tid lagt planer om å kjøpe meg Howardsofa og synes fargen du har er veldig fin. Nå hører jeg at dongeribukser lett farger av i lyse sofaer. Har du hatt problemer med det?

Håper du har fine måneder i vente;)
Klem Marit

Charlotka sa...

Tusen takk for svar :)

sa...

For en koselig peisekrok :)
Gina