torsdag 23. februar 2012

Heklet babyteppe til gutt


Long time no see, folkens! Koselig å se at det på tross litt laber bloggaktivitet likevel er en hel gjeng som stikker innom her. :) Jeg og jentene har tatt vinterferie og reist til Østlandet for å være sammen med min familie. Vi storkoser oss, og prøver å gjøre dagene så lange som mulig så ferien varer lenge.


Før vi reiste rakk jeg å bli ferdig med babyteppet jeg har heklet på i det siste. Tidligere har jeg strikket et babyteppe til jente, siden vi ikke har visst hva vi skulle få. Dagen etter at jeg gjorde gutteteppet ferdig var vi på ultralyd, og det var selvfølgelig veldig spennende. Alt ser vel og bra ut (hipp hurra for det), og det ser ut til at vi skal berike verden med nok ei nydelig jente i juli (3x3 hurra for det!!!). Termin er faktisk på bryllupsdagen vår, så det kan vel ikke bli annet enn bra! :) Vi kommer ikke til å få bruk for dette teppet, men det er jo en fin gave å gi til noen som får en gutt. 

Jeg blir alltid veldig ydmyk over livet når vi er på ultralyd. Det er noe helt spesielt å få se babyen som ligger der og turner inni magen. Denne gangen var intet unntak. Jeg gleder meg veldig til å hilse på den lille jenta vår, og jeg kjenner meg rik som får oppleve dette for tredje gang. Livet er et mirakel! Og å være jentemamma er virkelig en rikdom.


For de som er interessert i å vite mer om teppet, så har jeg heklet etter denne oppskriften fra Drops Design, men siden teppet i oppskriften er så lite, gjorde jeg min egen vri på det. Jeg lagde det dobbelt så stort og heklet en pikotkant rundt. Garnet har jeg byttet fra Nepal til Drops Alpaca, og jeg har heklet med nål 3,5.

Fargene jeg har brukt er også noe annerledes enn i oppskriften. De hadde ikke alle fargene inne i butikken jeg var i, så jeg byttet ut to av fargene. Her er navn og nummer på fargene jeg har brukt (antall gram finner du i oppskriften; jeg kjøpte det samme som stod der, men kunne klart meg med 200 gr. i kamel): 0618m - kamel mix, 0100 - natur, 7139 - grågrønn, 7120 - lys grågrønn, 8120, 0607 (vet ikke navnet på de to siste, men den ene er blå melert og den andre er mørkebrun melert).

I morgen skal vi ha oss en jentetur til Sverige og handle litt. Blir koselig! Nyt vinterferien dere som har det. Og stay tuned; det kommer nemlig en kjempeflott giveaway her hos meg om ikke så lenge.


hilde

30 kommentarer:

Yvonne sa...

så nydelige farger=)
Ha en fin kveld! Klem

Lene i Annekset sa...

Så moro med 3 jenter da, selv har jeg to, nesten tre, for mitt første barnebarn ble også ei jente (var med på fødselen også, sååå moro! Nydelig teppe det der, syns det jenteteppet du laga var så fint også! :) Klem fra Lene

Unknown sa...

Så nydelig teppe du har heklet :-)
Fine farger som er satt sammen.
Jeg har også ett innlegg om ett baby teppe jeg har heklet i dag :-)
Nyt vinterferien :-)
Klem
Brit Eva

Divamamma sa...

Nydelig teppe ! Så flink du er :-)

Ha en fin kveld videre.

Anonym sa...

Gratulerer med jentebaby på tur! Eg synest gutteteppet også godt kan brukast til ei lita frøken - det er supert å ha fleire goe ulltepper! Lykke til vidare -
Janne

Anonym sa...

Gratulerer med jentebaby! :)

Det teppet var jo bare helskjønt...
Så søtt da :)

STOR
KLEM

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nydelig teppe, synes virkelig det kan brukes til en jente! Det blir fort nok annet rosa.

Anne Grete sa...

Kjempefint!! og gratulerer med bitte lille søster i magen :) Har to jenter, og det er sååå stas :)

Klem

Min Lykke sa...

Nydelig teppe og utstilling på hylla - inspirerende vakkert!
Og gratulerer med jente i magen, superkoselig!:)
Ha en flott kveld
Klem fra Kristin

Stines Hjem - Livet på landet sa...

Ahh, for et teppe!!! Så utrolig fint :)

Så gøy å høre om dine tanken rundt det å få et tredje mirakel, helt fantastisk!!

Èn ting jeg ønsker meg, sikkert flere med meg: MAGEBILDE!! Kom igjen!! Sikkert den fiineste magen ;)

KLEMMER fra Stine

ELLEMELL sa...

nydelig heklet og fine fargekombinasjoner!

gratulerer med nok en jente i vente:)
blir stas for de andre og bli storesøstre begge to nå da:)
klem ellemell

Pink lady sa...

Hei!
Så fint å høre at alt står bra til med den lille jenta i magen. Og jeg tenker det nok er to stk som gleder seg til å få en lillesøster;) Nydelig teppe, heldig er den gutten som får kose seg på det teppet.
Nyt ferien! Vi gleder oss til helg i Rogaland! Vi skal faktisk besøke Anette i Opalveien i helgen:)

Klem

Hanne sa...

Alldeles nydelig teppe! Hvor mye ekstra garn måtte du kjøpe når du valgte å lage teppet større? (Lurer på å lage et lignende til babygutten i magen, men ønsker som deg å ha litt størrelse på det) God helg til deg og dine! :)

Bolettes hus sa...

Så kjempefint teppet ble!!!!
God helg!
Kari

Drømmeboden sa...

Gratulerer så mye med enda en jente i vente :-) Det ofte sånn hører jeg dem si at har man først to av den ene sorten er sannsynligheten for at tredje også blir det samme :-) Babyteppet var helt nydelig, men jeg ser virkelig ikke noen grunn til at du ikke kan bruke det til prinsessa di, blir alltids nok rosa ;-) Og hjemmelagde tepper er jo bare det beste du kan bruke til de søte små! Jeg har et strikket teppe Oldemoren til guttene strikket da vi fikk førstemann, og minstemann på 2 år bruker det enda! Kos deg med babymagen, du skal se at mnd kommer til å fly avsted! Klem Ranveig

Min lille interiør og hverdags dagbok sa...

Nydelig teppe og herlige fargekombinasjoner ☺

Lisbeth sa...

Så herlig teppe!
Det likte jeg kjempegodt :)
Ha en fin søndag!

Klem

små øyeblikk med cams sa...

Så fint!
Kom plutselig over bloggen din, legger meg til som følger jeg :) Håper du vil stikke innom meg en gang, setter stor pris på nye følgere! :)
Er ganske så fersk blogger, men trives!
Ha en fin kveld videre.
Klem
Camilla

Unknown sa...

Hanne: Jeg kjøpte like mye garn som det står i oppskriften, og har likevel garn til overs. Alpakkagarnet er tynnere enn Nepal (det som står i oppskriften), så man bruker mindre. :)

Hobbykrabbe sa...

Gratulerer så mye med jentebaby :) Teppet du har strikka er kjempefint! Kan jo passe til jente det også ;)

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

Anonym sa...

Brukte du dobbel tråd da du hekla baby teppet??

vigdis sa...

*heihei! første gang jeg er innom bloggen din; så utrolig koselig den er! jeg ser du venter et lite nurk i juli; det gjør vi også:) masse lykke til!*vigdis, www.jegerjonathan.blogspot.com

Unknown sa...

Hei anonym!

Jeg brukte ikke dobbel tråd da jeg heklet teppet. Garnet jeg brukte er litt tynnere enn det som står i oppskriften, så jeg brukte også tynnere heklenål. Samme størrelse som alpakkagarnet anbefaler. :)

Mrs Ergül sa...

Wow congratulations on your new baby!!!! :D

Frk Frue sa...

Gratulerer med babyjente på vei:) For et nydelig teppe. Jeg kan dessverre ikke hekle, men er så heldig å ha en snill venninne som kan. Fikk liknende teppe til begge mine barn da de ble født. Den aller beste gaven, brukte de masse. Og nå ligger de litt rundt omkring i huset til pynt. Heldig er den som får dette teppet :)