lørdag 4. februar 2012

Noen husbyggingsspørsmål


Her forleden fikk jeg noen spørsmål av HermineH som bygger hus. Tusen takk for koselige ord om huset vårt. :) Her kommer svar:

- Mellom kjøkkenet og stua har vi 1 1/2 dør. Vi hadde ønsket oss dobbel dør her, men da ville vi ikke fått plass til peisen på stua. Husbygging er en eneste stor øvelse i kompromiss, og det er umulig å få alle drømmer oppfylt (hvis man da ikke har ubegrensede midler til rådighet). Men vi er veldig fornøyd med løsningen og er glad for at vi valgte denne døra. Den finnes for øvrig hos Bygg1 og heter Ida FW New York. Til informasjon har vi vært veldig fornøyd med glassdørene fra Bygg1, men de andre dørene derfra har vi hatt mye problemer med, og noen av dem har vi måttet skifte flere ganger.

- Vinduene våre er fra Frekhaug Vinduet. Vi har valgt sidehengslete vinduer med dråpeformede, blanke hasper innvendig og galvaniserte hengsler med berlinerknopp utvendig. Nyyyyyydelig! Kunne ikke vært mer fornøyd med vinduene! :)- I taket i hovedetasjen har vi trepanel. Husker ikke bredden på dette, men det er ikke av det smaleste. Taket er kvistlakket to ganger, grunnet og malt to strøk med helt hvit oljemaling, glansgrad 60. Vi valgte å vente med de siste malingsstrøkene til det har gått et par år, slik at taket får leve litt og bevege seg. Vi så allerede etter noen få måneder sprekker mellom panelet, så vi er glad for at vi ikke har gjort det helt ferdig enda, selv om det blir en jobb å gjøre malejobben ferdig senere. Taket ser fint ut sånn som det er nå også, så vi kan leve med det sånn en stund. Når man velger tre, må man regne med at det lever sitt eget liv. Vil man ha et plettfritt resultat er det bedre å velge mdf-panel. Vi har noe mdf-panel og noe trepanel i huset vårt. Jeg syns det er noe helt eget med tre. Det gir sjel og liv til huset.


- Til slutt noen ord om våre Howardsofaer til Marit: De er kjøpt på Bohus, og fargen heter Sand. De er lyse, men likevel ikke så lyse at alt synes. Vi har ikke hatt noen problemer med avfarging fra mørke dongeribukser f.eks. Vi har blitt anbefalt å impregnere sofaene (spray som kan kjøpes på møbelbutikken), noe vi ikke har gjort enda. Kanskje på tide etter at det har gått over et år, men noen ting tar tid å gjennomføre. :) Sofaene er fantastiske; ikke for myke og ikke for harde, bare helt perfekte. 

Ha en god lørdagskveld folkens!


hilde

8 kommentarer:

Svenja sa...

hello there :) just found you via ellemell..
your blog is awesome.. i LOVE it.
have a look at my blog as well its http://traumzuhause.blogspot.com/

do you want to follow each other? let me know!
would make me so happy :) :)

hugs, svenja

et kjært hjem sa...

Hellu ;) Jeg har helt tineklampeabstinenser om dagen! Tror jeg må ønske meg en til bursdagen, men det er jo sååå lenge til...to much til morsdagen tro??? he, he ;)Alltid like vakkert hos dere, kjekt at du blogger igjen! Klem Ane

Marit sa...

Takk så mye for kjapt svar;)
Ble en smule glad for det positive svaret kan man si. Nå blir det uten tvil Howarder i sand på meg også:) Får bare håpe jeg snart får et nytt hus å sette dem i...

Stikker snart innom deg og den fine bloggen din igjen.

Stoor klem ;)

Lene i Annekset sa...

Hei Hilde, så koselig at du er tilbake på bloggen igjen! :) Kjempefine sofaer du har, og den lampa er jo bare så fiiin!

Simen sa...

Hei! Flott hus må jeg si, dere har øye for detaljer. Lurer på hvilke størrelser dere har på vinduene? Hva er størrelsen på vinduene nede og oppe (de bak spiseplassen)?

Simen sa...

Og hvilken takhøyde har dere?

sbo sa...

thank you so much. fosbobetr good Archive

Marianne sa...

Hei. Falt helt for sofabordet ditt! Lyst å tipse om hvor man kan få tak i et i samme stil? :)