onsdag 8. juni 2011

Plenplanlegging

Noen bilder fra tomta vår i dag. Før jeg og jentene dro på ferie, fikk vi ordna litt i hagen så det snart er klart for gress. Vi har kjørt på masse jord, spesielt på baksiden av huset, der den største plenen blir. Så nå er spørsmålet; skal vi så, eller kjøpe ferdig gress? Har du erfaringer å dele, så blir jeg kjempeglad hvis du vil legge igjen en kommentar til meg.

Disse to bildene er fra baksiden av huset. Her blir "hovedhagen", med både trampoline og lekestue på sikt. Som du ser nederst til venstre har Mannen satt opp stillas og gjort klart for skiferlegging på taket. Men det blir ikke før plenen er i gang tror jeg.

ferdig plen, eller så gress?

15 kommentarer:

Tessi sa...

Å herregud for et fantastisk hus dere har!! :)

klem tessi

http://tessi-la-la-land.blogspot.com/

ELLEMELL sa...

heisann!
blir bra med plen tror jeg...
har aldri lagt før, men har hørt det er vanskelig og få fin plen sår man selv...men sikkert også billigere?

I bergen er det hvertfall veldig lett og få moseplen sår man selv...
du kunne jo kanskje prøvd litt forskejllig, iogmed at dere skal ha plen på et ganske stort område?:)

lykke til iallefall, og fortell gjerne vhordan det gikk!

klem ellemell

Elisabeth sa...

Hei hei!

Jeg har gjort begge deler, og plenen ble klart penest med kjøpt gress! Men, så bor jeg i Bergen og da....

Her vi bor nå, har vi sådd på vanlig måte, og resultatet har tatt tid og vi er fremdeles ikke helt fornøyde.Men jeg tror det kommer seg fordi vi kalker og gjødsler.

Hadde jeg valgt om igjen, hadde jeg nok også sådd på vanlig måte. Synes vel egentlig at det var MYE jobb med ferdigplen (vi gjorde det veldig nøye), og selv om resultatet ble bedre og vi fikk bruke plenen nesten med en gang, var det vel ikke helt verdt pengene!

Lykke til! Det blir nok knallfint, uansett!

Hilsen ELisabeth.

Jannicke sa...

ferdigplen :o) :o)

Tonje Skarpsno sa...

Hvis dere har råd burde dere legge ferdigplen. Det koster mer, men jeg syntes virkelig det var verd hver eneste krone!

- sa...

Så fint å se litt uteilder!! Blir kjempe fint med tørrmur og vakker plen!! Lykke til :):):) Vilde

Anonym sa...

Hei.
Vi fikk lagt ferdigplen i fjor, den grønneste og flotteste plen du kan tenke deg! den er så og si like lekker i år, ingen skader, nesten som en golfbane...;)
Vi ville ikke vente på frø som skulle spire, mannen overtalte meg til å ikke tenke penger, men kvalitet! Barna kan ikke gå på plenen din før neste sommer om du sår i år, den skal både gro og sette seg!!!
Vi la støpesand oppå jorden, brukte valse og rulle og så kom gresset kjørende, trill ut og vips. Vi kunne bruke den forsiktig med en gang, men de fikk ikke løpe og spille fotball på den de første ukene. anbefaler deg dette på det sterkeste, ja- dyrere, men redd du må så hvert år om ikke...;) Ferdigplen er plen som kanskje er jobbet med i to år, satt seg, riktig gjødslet osv før den rulles av med maskiner og fraktes til deg!!!

Elsker forresten bloggen din, takk for inspirasjon, og håper dette var litt hjelp tilbake:)

Hilsen Karoline

Tove `blogg verden sa...

Nydelig hus dere har!!!♡
Jeg har ingen peiling på plen, men ser du har fått mange gode råd :) Lykke til med valgets kval;)
Klem Tove

Unknown sa...

Karoline: Så hyggelig at du tok deg tid til å skrive noen gode tips. Vi vurderer ferdigplen veldig sterkt, men var usikre med tanke på om resultatet blir så veldig mye bedre. Nå er iallefall jeg ganske overbevist. Så får vi se om lommeboka er enig. :)

Takk for fine ord!

Jansson bygger hus sa...

Hei! Her hjemme har vi sådd plen. Vi fikk anbefalt å så på sensommeren/tidlig høst når nettene er fuktige, men før den først frosten kommer. Det fungerte veldig bra! Gjødslet nå en gang i mai da det regnet og når har vi allerede klippet plenen to ganger.

Da barnehagen jeg jobber i åpnet for 4år siden så valgte de å legge ferdig gress på noen områder som barna fikk være på den første sommeren også sperret de av resten og sådde vanlig. Kanskje dere kan gjøre noe lignende? Legge ferdiggress der dere kommer til å være mest også så resten!

Dere har forresten et utrolig stort og fint hus :) Ha en god natt!! Mvh Elin

Karma sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Karma sa...

Jeg har ingen peiling på plen, men hvis dere legger ferdigplen så ser det bra ut fra dag en da:)

Klem Kaja :)

Celine sa...

Vi la ferdigplen i hagen i fjor. Grunnen til at vi ikke sådde var fordi vi har to sønner som er litt for "fotballgærne" og de begynte å bli utålmodige da våren kom. Så jeg anbefaler virkelig ferdigplen!

Gry sin lille verden sa...

Hei

Jeg sitter og vurderer det samme, ser du har fått mange gode tips. På Vigra skal visstnok være noen som selger fine ferdigplener til rundt kr. 56,- for m2 :) Ingen dum ide og legge ferdigplen på deler dere vil ta i bruk raskt og så selv på resten :)

Lykke til i valget dere tar :)

Tulipankroken sa...

Vi sådde gress i fjor vår, og vi brukte plenen masse etter at det hadde kommet opp. Ingen tvil om at man ser forskjell på ferdig-plen og sådd plen (i hvertfall de første årene), men jeg syns i hvertfall vi har fått en veldig fin plen uten å bruke for mye penger.