søndag 22. november 2009

Bleiekake


På fredag ble min svigerinne overrasket med Baby Shower til ære for hennes førstefødte som ventes om to ukers tid. Det var en kjempekoselig kveld! For å være helt ærlig har jeg vært litt skeptisk til at vi absolutt skal adoptere alle amerikanske tradisjoner hit til Norge. Jeg syns vi har veldig mange fine tradisjoner som er våre egne. Som f.eks. å reise og besøke de nybakte foreldrene og ha med seg gave og kanskje litt mat.Jeg har aldri vært på Baby Shower før, men jeg syns det var kjempekoselig. Også syns jeg det var fint at de hadde lagt nivået på gavene ganske lavt. Tror det var flere som tenkte som jeg; at jeg hadde lyst til å kjøpe gave når babyen har blitt født og vi vet om det bli gutt eller jente. Min svigerinne fikk mange gode tips for både fødsel og tida etterpå, og mange nyttige gaver, som tannbørstesett for baby, smokker, vognteppe, bleier, babybok osv. Jeg lagde en bleiekake etter inspirasjon fra flere ulike blogger. Skikkelig moro å lage!


Vi fikk også i oppgave å skrive et kort hver til den gravide, som hun skulle få i en eske og ha med seg på sykehuset. Koselig å ha gode ord og lese etter noe som sikkert blir den største opplevelsen i livet hittil (kanskje på godt og vondt). Jeg koser meg med å lage kort, spesielt når det er til noen man bryr seg om.


Bleiekaka er laget av 1 1/2 pakke Libero Newborn-bleier. Jeg knøt sammen hver enkelt bleie med hvitt garn. Fikk et tips i ettertid om at jeg også kunne bruke gummistrikk. Det tar jo sikkert litt kortere tid. Bleiene knøt jeg sammen i passe store ringer med hvitt sløyfebånd. Jeg hadde kjøpt fire meter bånd, men skulle ha kjøpt fem for å få store, fine sløyfer på alle etasjene. Plasserte etasjene på en papprunding trukket i aluminiumsfolie, også lagde jeg et hjerte av alufolie som jeg pyntet med øverst.

Enkelt og greit, og en superkoselig gave til noen som skal få eller har fått ny baby. En gave som gjør litt ut av seg, og som ikke trenger å koste så mye. Det går også an å fylle bleiekaka med andre smågaver, som tåteflaske, smokker, babysokker osv., eller henge småting på utsiden av kaka. Kommer garantert til å lage en sånn en igjen!

I kveld skal jeg og en venninne på Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstogas julekonsert. Jeg gleder meg! Elsker Odd Nordstoga, og jeg syns ikke Sissel er så værst heller. :) Ha en god søndag!


Hvem er det som elsker meg,
og vil fortsette å elske meg
med en kjærlighet som
ingen tilfeldighet,
ingen elendighet,
ingen av mine feiltrinn
kan tilintetgjøre?
Det er du, mor.
Thomas Carlyle

12 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin bleiekaka er og praktisk er den jo og!!! Jeg syns det så ut om om den stod på sølvfat med første øyekast jeg..!

Ha en fin søndag!

June sa...

Utrolig koselig kort! :)
Ble hun sikkert kjempegla for å få :)

Love Peace Pionies sa...

Så fine ord til en som snart blir mor. For en kul ide med bleiekake!!! Har aldri sett det før... Det hadde vært morro å lage.
klem

Jorid + NOE Blog sa...

Hei!
Så nydelig bleiekake :-)) Kjempegøy!

Ha en flott dag!
KLem J

Anonym sa...

Så fin "kaka" ble!
Kloke ord også:-)
Ha en fin søndag, klem Hege.

Jannes lille sted sa...

For en utrolig god ide til gave! Bleiekaka var virkelig flott og smart. Sikkert en helt super gave, og så flott kort også. Ha en fortsatt fin søndag og kos deg på konsert! :-). Klem Janne Merethe

Gro sa...

Så herlig! Vakkert skrevet - og fine ord i kortet du gav. Klem

Margrethes hus og hage sa...

For en stilig bleiekake :) Du er kreativ og flink til å få det til.

Ønsker deg en fin uke. Hilsen Margrethe

Janne sa...

Jøss, for en kreativ idè! Nyttig, men morsom gave:)

mi-rachel sa...

håper konserten var god.
og jeg syns og det var litt jakten på kjærligheten over dem:)

Husdraumen/Anita sa...

Fin blei den!:)
Du, forresten, tenkte eg skulle spørje deg: Kvar går eg for å endre "komentarer" under innelegga mine, slik du har endra til "jordbærhilsener"?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hei. Enig i at vi ikke trenger å adoptere alle amerikanske skikker. Men den bleiekaka var jo utrolig flott og morsom - og ikke minst nyttig!