fredag 9. oktober 2009

Rosa oktober

Mange bloggere har oppmuntret til å lage rosa innlegg i oktober. Det syns jeg er så bra! Flesteparten av de rosa tingene i huset vårt finner vi på barnerommet:

Oktober er rosa måned. Da er det kreftforskningen, og spesielt brystkreft som står i fokus. Kreftforeningen og Foreningen for brystkreftoperertes Rosa Sløyfe-aksjon har som mål å øke kunnskapen om brystkreft og å samle inn penger til videre forskning.

De skriver på sin nettside: Hvert år rammes nærmere 3 000 kvinner i Norge av brystkreft. Det betyr at hver tiende kvinne blir rammet i løpet av livet. Den nyeste statistikken viser imidlertid at økningen i antall tilfeller og antall som dør av brystkreft har flatet ut. Takket være forskning overlever stadig flere av de som rammes.

Kreft er en forferdelig sykdom som jeg ikke har noenting til overs for. Jeg har mistet to onkler, en tante og bestemamma i kreft. En av mine aller nærmeste har vært rammet av brystkreft, men hun har heldigvis blitt frisk igjen. Det er jeg så takknemlig for!

For meg er kampen mot kreft veldig viktig, og jeg støtter gjerne kreftforeningen som gjør en kjempeviktig jobb med både forskning og tilbud til de kreftsyke og til de pårørende.

Kunnskap er viktig, og det er også viktig at vi er bevisste på vår egen kropp og tar faretruende tegn alvorlig. Desto fortere man oppdager kreft, desto større sjanse har man for å overleve. Jeg har bestemt meg for at siden familien min har blitt så hardt rammet av kreft, skal jeg heller gå til legen en gang for mye enn en gang for lite.

Dette er en lunefull og spesiell sykdom. Spesiell i den forstand at de aller fleste mennesker kjenner eller vet om noen som har/har hatt kreft, eller at de selv har kjent den på kroppen. Det er vel også derfor så mange blir så engasjerte. Mitt håp er at det snart skal finnes en kur mot kreft.

To av bloggene jeg følger har valgt å støtte Rosa Sløyfe-aksjonen på en spesiell måte. Det er så bra! Ida, med bloggen Put it in a box, syr rosa hjerter til inntekt for aksjonen. Du er med og støtter hvis du kjøper hjerter av henne. Klikk her for å komme til Idas rosa bidrag.

Jorid, med bloggen Noe på hjertet, har opprettet en nettbøsseinnsamling der du kan gi penger til Rosa Sløyfe-aksjonen. Klikk her for å komme til nettbøssen.

Jeg har støttet Rosa Sløyfe ved å gi penger på Jorids nettbøsse. Det fins mange måter å støtte på, og jeg oppmuntrer alle som er innom bloggen min til å være med og støtte denne aksjonen i oktober.

Gå inn på www.rosasloyfe.no for mer informasjon.

Ha en rosa dag!


9 kommentarer:

Jorid + NOE Blog sa...

Hei kjære søte deg!
Så flott innlegg idag, får helt gåsehud av det du skriver. Det er skremmende hvor mange som skal bli rammet av det, enten ved å få sykdommen eller få det tett innpå seg via familien..

Tusen takk for at du tipser om innsamlingen min! Hele 3200 kr er så langt samlet inn og jeg er kjempeglad!! :-) Ida har også en fantastisk greie på gang med sine hjerter!

Håper du får en fin dag! :-)
Klem Jorid

Beate, A Brighter Day sa...

Nydelig innlegg med sterke ord. Kreft er en skremmende sykdom.

Takk for tips om godt tiltak!

Ønsker deg ei god helg :) Klem

Jannicke sa...

..ja, flott med initiativ i Bloglandia..
Jeg har støttet Ida sin aksjon,
så snart får jeg nok et rosa hjerte i postkassen..
Klem J.

Epleskrell sa...

Tommel opp for flott innlegg! Det er godt vi begynner å blir mer og mer bevisste på denne styggskapen!

Ha en fin dag.
Stooooor klem fra Linn

silje-sin sa...

Hei hei:) Så herlige rosa ting! Med et veldig viktig budskap! De lekene nederst, er det Duplo? Jeg tenkte Augusta kunne ønske seg litt Duplo til bursdagen sin (siden hun ikke får låne så mye av storebror..) men finner ikke noe som er litt jentete! Håper dere får en kjempefin helg! Her blir den rolig, og det er deilig:) klem

Tino sa...

Så fint rosa innlegg hos deg, med flotte bilder. En viktig sak å sette fokus på, og fint å kunne være med å bidra.
Ha en fin helg, klem :)

ELIN sa...

Kjemepflott innlegg for en god sak som jeg også støtter 100%!Ha en flott 'rosa' helg. Klem fra Elin

Prinsesse Elin sa...

Ja det er et superbra tiltak. Her skal det lages rosa innlegg i fleng:)

Janne sa...

Viktig aksjon! Og flotte bilder du viser..