tirsdag 6. oktober 2009

Potteroser

I stua og på kjøkkenet har jeg tilsammen tre rosa potteroser. De kjøpte jeg rett etter sommerferien da vi kom hjem og oppdaget at plantene våre var blitt til en ørken. Jeg syns potteroser er så nydelig, og kunne gjerne hatt en i hvert vindu i huset. Tror det må sies å være min absolutte favorittstueplante.

Jeg pleier å kjøpe potteroser når de er på tilbud, for her hos meg har de dessverre ikke rykte på seg å vare så veldig lenge. Til nå syns jeg de har vært vanskelige å holde fine, også visner de fort.

Men denne gangen er et fantastisk unntak! Jeg tror jeg har knekt koden for potterosehold. (Kanskje jeg er litt dum som burde forstått dette før, men det har jeg altså ikke.)

Det jeg har gjort denne gangen er at jeg har vært veldig flink til å vanne dem litt hver dag. De må ikke tørke, så litt vann hver dag er nødvendig for at de skal holde seg lenge. For mye vann er også feil, så pass på at de ikke står i vann. I tillegg har jeg tatt vekk blomster og blader med en gang noe har begynt å visne.

Potterosene mine er veldig takknemlige for stellet de har fått av meg, for det kommer nye knopper hele tiden, alt fra lys til mørk rosa. Egentlig burde jeg nok ha tynnet ut litt slik at det ble luftig mellom bladene nederst. Nå har de vokst seg tette som regnskoger, så nye knopper som kommer må vokse veldig høyt opp for å få sol. Stilkene blir så lange at jeg må lene dem inntil vinduet for at de ikke skal knekke (se bildet øverst). Men vakre er de!

Det var dagens tips fra denne kanten. Vi er jo ikke i haven akkurat, men skiltet er så fint så det får nok stå i stuevinduet så lenge det ønsker. :) Ha en god dag! Holititten!


22 kommentarer:

Havets Datter sa...

Så flotte de var!! Du har virkelig fått teken på det ;)

Her skinner SOLA!!
Ha en herlig dag :)

Anonym sa...

Nydelige roser! Og så fin farge!

Du får ihvertfall til noe jeg ikke klarer! Hos meg holder de dessverre ikke ut så lenge :(

Jeg har satt nå rekord nå, har en orkidee som har overlevd i hele 2 måneder! Hehe... :)

Ha en flott tirsdag! Her snør det faktisk nå! Litt tidlig syns jeg!

Klem fra Line :)

Randi sa...

Takk for tipset:o)

Jeg synes også potteroser er kjempefine, men ettersom jeg heller ikke klarer å få dem til å leve særlig lenge blir de skjelden kjøpt.

Ha en fin dag!

Beate, A Brighter Day sa...

Så flink du har vært! Artig når man endelig får det til med potteroser, kan jeg tenke meg (har til overs å få til noe annet enn kaktuser jeg).

Må vel prøve meg på roser, da :) De er jo så vakre...

Ha en din dag! Klem

Jorid + NOE Blog sa...

Hei!
Så flotte de var :-) Flink har du vært! Her holder jeg meg til orkideer!

Håper du får en din dag!
Klem Jorid

Jannes lille sted sa...

Så flotte roser du hadde der! Har faktisk aldri prøvd meg på potteroser selv, men har ingen grønne fingre, så her går det for det meste i de blomstrene jeg vet ikke dør.
Ha en fin dag!
Klem Janne Merethe

Hulda sa...

Dette var jo virkelig flotte roser! Også innendørs til og med. Har ikke prøvd det. Alle mine har stått ute. Takk for bra tips! Vakre bilder du har tatt. :)

et kjært hjem sa...

Så vakre roser! Det tipset skal jeg ta med meg neste gang jeg går til innkjøp av en! Veldig skjønne bøker i innlegget under, HELDIGE du :) Tror jeg må kjøpe meg kk`s juleblad idag, tjihi! Klem

Lykkelille sa...

Nydelige roser:-) De pynter så fint opp. Selv har jeg en lidenskap for orkideer. Synd jeg ikke er flink til å holde de fine, for det blir jammen dyrt å stadig bytte dem ut..
Ha en fin dag!

Tomines hjem sa...

gjett om jeg skal prøve tipset ditt!! jeg elsker disse blomstene, men de står desverre bare en ukes tid i tominehjemmet!!

ha en fin uke!!

moa sa...

hei jordbærpiken -
enig - de er så søte disse potterosene...
og hjertelig takk for "koden"..den skal prøves, for jeg klarer også å ta livet av de så altfor fort..
ha en strålende dag -

moaklem

Photo-Me-Life sa...

Jeg har merket at det er forskjell i kvaliteten på potteroser, jeg kan gi samme stell til 2 forskjellige (kjøpt på forskjellig sted) men ene dør og andre blomstrer....

Unknown sa...

Så utrolig fine de er! Nydelig farge:)

Ha en fortsatt flott dag:)
Klem Linda

MariMaja sa...

Masse flotte innlegg hos deg mens jeg har vært uten nett!
Nydelige muffins!
Potterosen min fikk mugg på seg når jeg flyttet:(
Må kanskje ha en ny....klarer jo aldri å gi helt opp heller...hehe
Ha en fin dag;)

mi-rachel sa...

koselig med potteroser.

silje-sin sa...

Så fine de var! Og så flink du er som har holdt liv i dem så lenge:) Det sies nemlig at de må regnes som avskårne blomster ift holdbarhet. Så det trøster jeg meg med:) klem

Epleskrell sa...

Så flink du er med potterosene dine. De er jo knallfine!
Selv slåss jeg som bare det for å få orkideene mine til å blomstre igjen. Når til og med pappa klarer det, så burde da vel jeg også kunne klare?! :))

Klem klem klem

Kreoline sa...

Nydelig med potteroser, men vanskelige å få til, har gitt de opp. Ha en fin kveld, klem fra meg

Guro sa...

Takk for gode tips! Jeg har nemlig kjøpt meg en potterose, jeg synes også de er kjempefine, men har ikke så veldig gode erfaringer med å holde dem i live... Men nå skal jeg følge tipsen dine til punkt og prikke, faktisk skal den få litt vann i dette øyeblikk! :)
Ha en fortsatt fin kveld.

Anonym sa...

Imponerende at du klarer å holde liv i de! Du er flink!

Guttemamma sa...

Oj,så imponerende.Jeh klarer IKKE å holde liv i de....elsker Beatrix POtter bøkene jeg og....
Tusen takk for fine ord hos meg!!
klem

Margrethes hus og hage sa...

Det er en kunst med disse potterosene... Du er flink som har fått de til!
De må ha vann hver dag, og har lett for å få både lus og meldugg... Men vakre er de, og klarer en å holde dem, så er de flotte!

Jeg setter mine ut i hagen og der kommer de igjen år etter år. De dufter ikke så mye, men er fine allikevel!

Hilsen Margrethe