onsdag 23. september 2009

Monchhichi

Det er visse ting fra min barndom som jeg blir så glad av å se på. Denne apen er en av dem. I dag skal dere få lære litt om Monchhichi.

Monchhichi er en søt liten ape som ble skapt i januar 1974 av en japaner ved navn Koichi Sekiguchi, som eier en av de største dukkeselskapene i Japan. Han skapte den for å oppmuntre til respekt og kjærlighet hos barn og voksne. De første Monchhichiene som ble laget var tvillinger, en gutt og en jente.

Det japanske navnet på apen er "Futago no Monchhichi". I Storbritannia ble den kalt "Chicaboo", i Italita "Mon Cicci" og i Frankrike "Kiki". Kjært barn har mange navn. :) Det har også blitt laget TV-serier av denne apen.

Monchhichi ble mer og mer populær, ikke bare i Japan, men i Europa og etterhvert også i Amerika. Å kjøpe nakne aper ble folk til slutt litt lei av, så i 1976 ble "Boutique Monchhichi" introdusert der man kunne kjøpe klær av alle mulige former og fasonger til apene. Etterhvert kunne man også kjøpe annet utstyr, som møbler, klokker osv. Dette er dessverre veldig vanskelig å få tak i nå.

Fram til 1985 ble alle Monchhichier laget med blå øyne (av en eller annen grunn). Men de apene som ble laget etter det har brune øyne. Det vil si at min nusselige Moncchichi som dere ser bilde av her, må være laget før 1985. Dere kan kanskje se på den klumpete pelsen at den har blitt koset mye med oppigjennom.

Den hekla lille brikken er en som mamma har heklet for lenge siden tror jeg. Ida fikk med seg noen sånne lapper hjem en gang hun satt og lekte med mammas garnrester. De fungerer som alt fra seng, teppe, dyne eller pute. Strandstolen apen min sitter i kan dere lese om her.

I dag tok jeg meg en liten bytur, og stakk selvfølgelig innom en herlig butikk som heter Farmor Ingvarda. Der selger de kjempekule klær og leker til barn. Jeg er der ikke så ofte, for varene er ganske dyre, men når jeg er i byen pleier jeg å kikke inn. Og gjett hva jeg så i den ene hylla! Nettopp en liten Monchhichi i en søt stripete genser. Som dere kanskje allerede har lagt merke til har denne apen brune øyne. Sååå søt! Tror en Monchhichi skal stå på ønskelista til jentene mine til jul.

Monchhichi har en egen europeisk nettside.
Sjekk den ut ved å klikke her.

Som dere kanskje har lagt merke til prøver jeg med litt større skrift i innleggene. De fleste som svarte i det forrige innlegget syns det var enklest å lese den større skriften. Jeg syns også den er enklest å lese, men den lille skriften er mye finere å se på syns jeg, og passer bedre inn i helheten på bloggen. Som de fleste andre interiørbloggere liker jeg jo at ting ser fint ut. :) Så jeg får se hva jeg ender opp med. Prøver større skrift en stund for å prøve og vende meg til det.

I går var Ida i barnehagen og Anna var hos svigermor, så jeg fikk rydda og vaska en god del her hjemme. Helt herlig! Ferdig med helgevasken på en tirsdag, det er ikke dårlig. Snakk om å være effektiv! Hehe. Nå skal jeg ned i kjelleren og rydde på roterommet (kjellerstua). Jeg får nemlig overnattingsbesøk av en venninne på lørdag, og på mandag kommer mamma og pappa. Det blir så koselig! Elsker å ha besøk.

Ha en god dag!

28 kommentarer:

Villa von Krogh sa...

Tilbake til barndommen... Takk. :)

Jorid + NOE Blog sa...

Aaah, en slik hadde jeg også!:-)
Ha en fin ettermiddag!

Klem Jorid

Jannes lille sted sa...

Å så søt! En slik kan jeg huske fra min barndom også. Så nydelig og søte de var. :)
Har forresten lagt inn en kommentar under forrige innlegg om et spørsmål, tilfelle du kunne hjelpe meg.
Ha en fin dag!
Klem Janne Merethe

Hulda sa...

Åh, så koselig dette var! Har sittet og lest og kosa meg med det du har skrevet her om den søte apen. Jeg har også en slik, den ligner den du fant i butikken. :) Tror jeg gikk på ungdomsskolen da jeg fikk den. :)

Verandasol sa...

Åhh en slik en hadde vi hjemme og! Så søt :) Morsomt at de fortsatt selges da.

Ha en fortsatt fin onsdag! Klem :)

Familien vår sa...

Ja, den fikk jeg også hjem fra mammaen min for ikke lenge siden... Uten tommel vel og merke, for den bet jeg av iløpet av barndommen ;)
Monkey heter min...hihi...*gode minner*

Trinemarine sa...

En sånn en har jeg og! Akkurat maken, med blå øyne :)
Nå er det lillemor her i huset som leker med den :)

silje-sin sa...

Så søt:) tror min beste venninne hadde en sånn! Og så gøy at de er å få tak i igjen da:) ha en flott dag! klem fra silje.

Tino sa...

Å den husker jeg godt, skikkelig søt.
Visste ikke at de fortsatt var i salg.
Ha en fin dag videre, klem :)

Jannes lille sted sa...

Hei, tusen takk. Men jeg har allerede prøvd å endre det der du sier, men det går rett og slett ikke! Det blir bare sånn som det er nå uansett, selv om jeg har endra på det mange ganger. Nei nei, bare så at du hadde det annerledes, så lurte på om du hadde gjort noe spesielt. Men takk for at du hadde tid til å kikke på det!! :)

Vibeke sa...

En slik hadde jeg også, med blå øyne! Har den enda, sliten og slitt i pelsen som den er etter utallige timer med kosing :) Herlig med slike mimre innlegg, koste meg jeg nå...

Hørtes fantastisk deilig ut å ha gjort unna helgevasken i begynnelsen av uken! Koseligat du skal ha besøk av både venninne og foreldre :) Gøy å ha slike ting å se frem til! Jeg skal på Oslotur og overnatting med en venninne til helgen og jeg gleder meg veldig :) Tiden kan nesten ikke gå fort nok kjenner jeg...skikkelig barnslig i mine gleder jeg...hi-hi

Photo-Me-Life sa...

ÅÅÅ de husker jeg etter. Jeg ønska meg en sånn men fikk det aldri..

(jeg er enda snurt for det:(-snufs )

,3 sa...

å så koselig. Det var yndlingsdukken/bamsen min når jeg var liten :O)

Polly sa...

å så koselig. Det var yndlingsdukken/bamsen min når jeg var liten :O) Ønsker deg en god dag!

Pink lady sa...

De apene der kan jeg huske fra jeg var liten, men tror ikke jeg hadde en slik selv.

Klem Pink Lady

Charlotte sa...

Åh jeg husker den! Takk for minnet! :)

et kjært hjem sa...

Skjønn ape, hadde faktisk ikke sånn når jeg var liten :) Koselig at du fant en i butikken da! Ikke stress med ryddingen, vi sover gjerne ved siden av ditt nymalte bord :)Gleder meg!

KRUSEDULL sa...

Å, nå ble jeg varm om hjertet. Husker godt denne søte apen fra barndommen, men den var ikke min, men min lillesøster sin. Og hun elsket denne apen. Tror hun hadde den og babydukken sin i sengen helt til hun var langt opp i ungdomsskole alder:)

Solveig sa...

Mimre mimre:o) Mener jeg har sett'n før, ja!
Ha en flott ettermiddag.
Klem fra Solveig

Kristine Dall sa...

En sånn ape hadde vennina mi, og jeg var sååå misunnelig! Morsomt å lese historien bak. Jeg er enig i at den minste skriften gjør seg best med tanke på helheten, synes ikke den er noe vanskelig å lese heller ;) Ha en fin kveld!

Monja sa...

Em slik hadde jeg også, en gang for veldig leeeenge siden..lure på hvor den har tatt veien...sukk, litt ening det med skrifta, at den lille ser litt bedre ut,hehe...skjønner at du liker at selv, skrifta passer inn i helheten, så får vi andre bare ta på briller eller sitte med hodet inn i skjermen, hehe..fortsatt god kveld:)klem monja

Margrethes hus og hage sa...

Jeg husker godt disse søte apene, selvom jeg ikke hadde min egen :) Morsomt med litt historie :)

Ønkser deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

mi-rachel sa...

husker de der bamsene ja:)

små og store drømmer sa...

Så gøy å lese.
Sånn hadde jeg også. Håper jeg finner min på loftet til mor og far....
Den er så søt!!

Linda S sa...

Fine apekatten :) *mimre*

Guttemamma sa...

De der hadde jeg glemt,får skylde på alderen...

ChatrinesLiving sa...

Hærlig innlegg!
hadde i grunnen glemt disse, men nå er de friskt i minne igjen:) Hadde nok et par stykker i sin tid, men er nå blitt borte...

Finfin kveld til deg!
Klem fra Chatrine:)

Ida Victoria sa...

Åååh, søt! Denne apen er et godt barndomsminne.. :) Jeg måtte finne frem min egen og lage et Monchhichi-innlegg jeg også nå.. :p