torsdag 17. september 2009

Før/etter ?

Dette møbelet har Mannen arvet av sin farmor og farfar. Er det noen som vet hva slags møbel dette er? Er det et radiobord, et barskap eller en skjenk? Eller kanskje det heter noe helt annet?

Uansett, Mannen min arvet det før vi traff hverandre, og det stod i mange år i mine svigerforeldres garasje. Da vi flyttet hit til Sunnmøre ville gjerne svigers tømme garasjen for alt de lagret der for barna sine, så vi var der på befaring for å se hva det var vi skulle beholde.


Før-bilde: Møbelet etter at lakken er fjernet.

Mannen ville gjerne kvitte seg med dette møbelet fordi lakken var helt opptørka og hadde flasset av mange steder, og låsen var ødelagt. Men jeg ville veldig gjerne beholde det, så det ble til at vi tok det med oss hjem. Det sto på soverommet vårt lenge, lenge, og var et helt overflødig møbel som vi irriterte oss over mange ganger fordi det alltid sto i veien. I sommer har vi flyttet det ned i kjelleren, men før det har jeg fått mange kommentarer fra Mannen om at han helst hadde sett dette møbelet på dynga, og ikke i vårt hus. Stakkars møbel!

Rett etter sommerferien begynte jeg på den omstendelige jobben med å fjerne lakken. Det var et tykt lag med lakk som hadde skallet av flere steder, så det var enten lakkfjerning eller sparkling og pussing X antall ganger. Siden jeg ikke er så glad i sparkling, valgte jeg lakkfjerning og kjøpte Duxola malingsfjerner. Det er et stoff man smører på overflaten man vil ha fjernet for maling eller lakk.

I følge bruksanvisningen skal stoffet virke i alt fra 1-30 minutter, men jeg vil anbefale at det virker i 30-60 minutter. Iallefall på den type lakk som var på dette møbelet. Etter at det hadde virket en stund, kunne jeg bare bruke et sparkel og skrelle av lakken. En herlig følelse! Måtte selvsagt jobbe litt visse steder for å få lakken skikkelig av, så det tok meg mange timer å bli ferdig. (Tror jeg skal ønske meg båndsliper. I følge pappa er det en god løsning for lakkfjerning på slike prosjekter. Pussemaskin prøvde vi, men det blir for pinglete.) Til slutt pusset jeg over med pussemaskin, sparklet og pusset over de værste hakkene og der finéren hadde falt av, vasket med rødsprit, også var det klart for grunning og maling.

Bortkastet arbeid ville kanskje noen (kremt...) påstå, men jeg er veldig fornøyd med resultatet, og det ble så fint som jeg hadde sett for meg før jeg begynte. Jeg er så glad for at vi beholdt dette møbelet, og at det ikke gikk på dynga! Nå har det havnet på stua og venter på å bli fylt opp med ulike ting og tang. Gøy! Knotten har jeg kjøpt på Tante Bruun.

Til slutt må jeg bare dele med dere en av kommentarene jeg fikk på innlegget mitt i går. Det varmet hjertet mitt på det dypeste, og jeg ble så glad over å ha en mann som forstår meg og som, selv om han ikke alltid skjønner seg på det, setter pris på prosjektene jeg setter i gang hjemme.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥elsker deg♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Anonym Mannen sa...
Altså...dette er mannen i huset! Til mitt forsvar vil jeg bare si at dette er en av usannsynlig mange ting på en lang "to do" liste som min kjære vakre fru har satt opp. Det er ikke alltid slik at vi menn deler entusiasmen rundt alle disse nye tingene som til stadighet dukker opp i huset og som SELVFØLGELIG må monteres. "Jeg syns jo det er greit slik det er jeg" er nok min holdning til enkelte interiør-ting, så det kan kanskje være en årsak til at jeg ikke alltid tar initiativ til å pynte og stelle. Jeg skal likevel være den første til å innrømme at når ting først blir gjort og forandringen er et faktum, så er det jo veldig koselig! Jeg vil berømme min kjære for enorm kreativitet og evne til å skape kos rundt seg. Det dere ser på denne bloggen er vel sikkert bare halvparten av alt "dillet" hun foretar seg! Jaja, det er ikke alltid jeg henger med i svingene, men prøver så godt jeg kan! Med dette ber jeg om forståelse på vegne av alle oss gutta som lever under samme tak med en kvinne som DEG... :)


34 kommentarer:

Jannes lille sted sa...

Det ble jo bare kjempefint! Ser ut som om det virkelig var verdt jobben, og steder for å oppbevare ting og tang(noe det blir mye av etterhvert) er absolutt nødvendig! Det var jo en kjempekommentar fra mannen din! Så koselig! :) Kan tenke meg at det er flere menn der ute som har det litt på samme måte.
Ha en fortsatt fin dag
Klem Janne Merethe.

Jeanette sa...

Kjempe bra oppussing av møbel:-)
Nydelig møbel og knott!
Å guuud så herlig en kommentar fra din mann:-) Hehe.. Det var morsomt å se.
Tror nok dette er "gjengs" over alt jeg.
Ha en fin dag.
Klem J.

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Møbelet ble kjempefint! :) Garantert verdt alt arbeidet!

Og nesten viktigere: For en flott kommentar fra mannen din! Helt herlig spørr du meg!

Ha en super dag! Klem

Bohemian Princess sa...

Hehe, et artig grep :o)

Husdraumen/Anita sa...

Hehe...fantastisk kommentert! Stjerne i boka til mannen;)
Og møbelen (kva det enn er) blei kjempeflott!

Anita

Jannicke sa...

..morsom og herlig kommentar på slutten!
Kunne vært skrevet av min egen mann ;o)
Ha en fin dag! J.

Anonym sa...

Så Flott det ble!! Enda godt mannen ikke fikk viljen sin og kastet det!:)

Jorid + NOE Blog sa...

Hei!
Så flink du har vært:-) Det ble jo kjempeflott!!

Så nydelig kommentar mannen din har kommet med! Sitter med tårer i øynene nå jeg ;-p Hoho, litt sentimental! Og tror nok min mann også tenker det samme selv om det blir litt mas og strev noen ganger :-) Enders om regel med en kyss og "Så fint det var kjære!" :-) Hihi, de er så søte at!

Nå er pakken din på tur i posten også! Ha en super dag videre :-) Nå braker det snart løs med bursdagsfeiring i Høgbergstien!

Klem Jorid

Pink lady sa...

Nydelig møbel! Er det sånn at man legger ned skapdøren om du forstår? Da tenker jeg at det kan være et barskap, men jeg er langt fra sikker.. Jeg synes det er supert å ta vare på gamle møbler og gjøre noe nytt ut av de!

Var innom fretex i dag og så både nydelig salongbord og spisestue. Begge deler hadde blitt nydelig med hvitmaling! Salongbordet hadde sånne nydelige svaier på beina:) Men desverre så trenger jeg ingen av delene! :(

For en flott kommentar av din mann! Jeg tror de fleste menn faktisk setter pris på å ha ei dame som gjør det fint i heimen. Men med vi bloggedamer gjør det som regel finere og finere og har alltid et prosjekt på gang. Og det kan vel muligens bli litt mye for mannfolkene til tider, når de ikke skjønner hvorfor:)

Ha en god dag, du skjønne Jordbærpike!

Klem Pink Lady

Idun // Breidablikk sa...

Så flink du har vært!! Tror jeg skal ta lærdom fra deg om at det blir lekkert om man tar seg tid til å gjøre det, tålmodighet er ikke min styrke nemmlig :p

Men jeg aner ikke hva det kan være?! :O

hihi han mannen din har skjønt det han :)

Verandasol sa...

Så bra at dette møbelet ikke havnet på dynga!! Kan tenke meg det var litt av en jobb å pusse det opp, men det ble jo helt nydelig :) Og herlig kommentar fra mannen da ;)

Magdalena sa...

dette ble utrolig flott!! takk for titten...
fin dag videre...

Jorid + NOE Blog sa...

Så BRA at du ble fornøyd :-) De putetrekkene var så søte syns jeg!

Og jeg syns teen på Kremmerhuset smaker himmelsk, bare man er flink til å la den trekke lenge nok ;-)

Ha en fin dag videre du også snuppa!

Myhome sa...

Kjempefint møbel!!!
Og så mye arbeid du har lagt ned i det, så er det nok verdt slitet!
Herlig kommentar fra mannen din!!!
Ha en fortsatt fin dag!
Klem Anita

et kjært hjem sa...

Så lekkert det ble, en utrolig forvandling! Ekstra koselig at det er arvegods, veldig bra det ikke havnet på dynga! Idag skal jeg ta siste strøk på et skap, lurer på om jeg klarer å presse det inn på barnerommet..hm :) Koselig kommentar fra Arild da, ikke alltid så lett å bo i huset med en kreativ sjel...men når de ser resultatet blir de nå glad :)

Tino sa...

Det ble jo kjempefint! Jeg vet ikke hva det kan ha bli brukt til før.
Kjempekommentar fra mannen ;)

Ha en fin dag videre :)

Pink lady sa...

Spørsmålet er vel om den opprinnelige eier/kjøper av skapet var avholdsmenneske eller ikke? ;)

Ha en god ettermiddag!

Klem Pink lady

Epleskrell sa...

Så flott det ble! Veldig fint at du ikke kastet det, for da hadde du gått glipp av et fint møbel :)

For en herlig mannemann du har da, som legger igjen en slik kommentar!

Flinkis med alt du, Hildemor!
Ha en fin dag og stoor klem <3

KRUSEDULL sa...

Kjempefint skap! Skal si du har stått på for å få det så fint! Men det var jo verdt det når resultatet ble så bra! Måtte smile godt når jeg så kommentaren til mannen din:)Tror mannen min kjenner seg godt igjen i det han sier:)Det er godt de ser gleden i det som de ofte tenker er mye dilling;) De blir jo til slutt veldig fornøyd:)

Vår lille hage sa...

Nydelig den ble etter oppussing ! Det er utroilg med den malingen gitt........

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Så fint skapet ditt ble. Når en legger så mye arbeid i å pusse opp er det så kjekt at resultatet blir bra!
Fantastisk mann du har! Ha en fortsatt fin kveld!

Kristine Dall sa...

Dette ble rålekkert! Et perfekt bevis på at godt forarbeid lønner seg;) Jeg holder en knapp på at møbelet har vært et barskap.

Tomines hjem sa...

Hei på deg.. så utrolig flink du har vært..MEN hallo for en mann du har.. årets kommentar..helt klart.. mannen min vet knapt nok hvordan bloggen ser ut han.. og her får du en kommentar.. håper du ga han masse jordbær som takk!! ha en deilig fredag.. tenk snart helg IGJEN!!! stor klem til deg..

Englefryd sa...

Åååååååå søøøøøte mannen. Så koselig og morsom kommentar.

Jeg har også prøvd den malingsfjerneren på et prosjekt og det var en helt fantastisk følelse når lakken bare prellet av. Meeeen mye arbeid å få av noe ja.

Bra du ikke gikk med på å kaste skapet. Det ble jo kjempe fint.

Klem

Margrethes hus og hage sa...

Hihi, måtte le litt av din kjære :) Så koselig skrevet!

Og møbelet (aner ikke hva det er eller heter) ble kjempefint. Godt det ikke havnet på søppelfyllingen! Tippe din kjære også er eing i det ;)

Ønsker deg en fin torsdagskveld! Hilsen Margrethe

Bea sa...

Så koselig kommentar å få på bloggen sin... *smelt*

klem Bea

mi-rachel sa...

du det ble kjempe fint.

og hils mannen og si at han har min fulle forståelse! jeg syns oppriktig synd på mange menn.

Trinemarine sa...

Tenker det var verdt alt strevet, når man får et så nydelig resultat som det der :)
Kjempeflott!
Tror nok min mann kjenner seg godt igjen her ja, he he..Kunne fint vært en kommentar fra han :)

Karna sa...

Er nå skjønn også da, mannen din, veldig fint skrevet!! Skjønner jo dem også av og til, med alle våre ideer, kan ikke alltid være lett...

Skapet deres ble kjempe fint, og når det er arv fra familien er det jo ekstra koselig at dere tok vare på det!

God helg til både deg og mannen i huset!

idyll sa...

Takk for det, å god helg til deg også! Fant ut det var to loppemarked i nærheten, men kun tid nok til et besøk... Oh, vanskelig valg:)
Det ble kjempestilig "skap" med maling og ny knott.. Stilig..

Ha ei fin helg du også!!

MODERN COUNTRY sa...

Du er så god!!! Takk for nydelige ord! Og jeg mener alle de gangene du stikker innom, ikke bare den siste gangen da jeg ble frustrert og lei. Kjempeherlig når noen setter så stor pris på det enn gjør, jeg blir iallefall veldig veldig glad, og av og til også litt flau :))For du vet jo, jeg ser på meg selv litt annerledes, hihi

Jeg synes du har gjort en kjempejobb!! Jeg vet så godt hvor mye arbeid det tar og fjerne lakk eller maling. Jeg husker sist jeg måtte fjerne 4 lag med maling. Heldighvis hadde naboen en varmeblåser. Et redskap som ser ut som en stor føner. Den blåser varmt og varmer opp gammel lakk og maling, og når det begynner og "boble" er det bare til å bruke sparkelspade og fjerne det. Det var enkelt, MEN det tok også flere timer.

Det er så moro når resultatet blir bra, og moro når mannen også setter pris på det!! Spesiellt det :) Kjempeartig at han vil legge til noe, og berømmer deg for alt du gjør. Så romantisk :)

Ha en hyggelig helg, gode bloggevenn!

Klem Aina

Simple Lovely sa...

Helt utrolig hva litt maling (og en del arbeid) kan gjør, resultatet ble veldig fin-likte så godt knotten:)
Hihi, måtte le litt nå, høres veeeeldig kjent ut, min kjære som sitter ved siden av meg har symapti for mannen din, tror han kjenner seg veldig igjen *plustre og ser litt i taket* vett ikke hva han mener jeg....
Ha en finsøndagskveld!
Klem