søndag 7. oktober 2012

Summer feeling


I går fikk jeg luket resten av det ene bedet mitt som var så overgrodd at en ikke kunne se noen av plantene lenger. Herlig! Også er det en fryd å se at alle rosebuskene som ikke har hatt blomster på noen uker nå, står med mange nye knopper. Det er nesten som sommer all over again. Håper frosten holder seg unna en god stund til! Det er så koselig å plukke inn roser fra hagen. Denne oppstammede rosen kjøpte jeg i fjor, men plantet den ikke ut før tidligere i sommer. Utrolig gøy at den overlevde vinteren i potta si. Nå har den så mange knopper som den aldri har hatt før!

Jeg fikk et spørsmål for en stund siden om jeg ikke kunne fortelle hvordan jeg forbereder hagen på vinteren. For å være ærlig, har jeg ikke peiling! Svigermor har rådet meg til å luke alle bed, og jeg har lest at det er lurt å snu litt i komposten for å sjekke at ingen brunsnegler har lagt egg der. De må i tilfelle fjernes og tilintetgjøres (vi legger dem i salt, moahahaaa). Ellers plukker jeg inn roser og erteblomster en god stund før de visner så jeg kan nyte dem inne. Gratis friske blomster er jo helt supert! :)

Mannen klippet plenen for siste gang denne sesongen i går. Den har dessverre ikke levd opp til sitt gode navn og rykte, og har blitt gulere og gulere utover sommeren. Lurer litt på om det har med dreneringa her å gjøre. Vi får se til våren.

Har du noen gode hageråd nå på høsten, så del dem gjerne i kommentarfeltet!
Ha en deilig søndagskveld. Vi nyter at høstferien begynner i morgen. :)


hilde

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sett løk nå !

Anonym sa...

Koselige bilder og de var jammen sommerlige:)
Ha en herlig høstferie, her er vi ferdig med vår:)
Klem Merete

et kjært hjem sa...

God kveld i stuggu ;)Så lekkert rosetre, gøy at det blomstrer ennå!! Ekstra gøy med blomster på bordet rett ifra hagen! Gleder meg til våren igjen jeg, da skal jeg plante litt rundt omkring her ;) Klem Ane

www.ragnhild-lykke.blogspot.no sa...

Hei, ja dette var jammen sommerlig! *savn*
Godt vi ha noe å gled oss til om noen måneder da! ;)
Flotte roser, skjønner du er glad i de!
Har desverre ikke noen råd å komme med da jeg er ganske rådvill selv når det kommer til hage! ;)

Ha en fin dag!
Klem Ragnhild