søndag 26. august 2012

Bæresjal?

 
 

Etter at Nora ble født har vi fått mange nydelige blomster, 
bl.a. denne buketten som vi fikk her om dagen. 

Fin og fjong søndag, alle sammen! Jeg har sneket meg til en liten morgenstund for meg selv foran macen. Det har ikke blitt så mye tid til det i det siste. Nora vil nemlig helst være oppi armene hele tiden, og liker ikke så godt å ligge i babykurven for seg selv. Derfor går de få timene jeg er hjemme alene med henne på dagene til å holde henne, og da får jeg ikke gjort så mye annet enn det. Huset vårt ser ut som et bombenedslag, men jeg har tatt skylappene på. Jeg skal nyte å holde den lille babyen min så lenge jeg kan. Denne perioden går så fort, og plutselig er det altfor mye annet spennende som skjer til at hun vil ligge og kose i armene mine.

Selv om hun ikke veier så mange kilo enda, kan det bli tungt å bære i lengden, og jeg vurderer å kjøpe bæresjal. Er det noen av dere, kjære lesere, som har noen erfaringer med dette? Vi har en BabyBjørn bæresele, men jeg syns ikke den er så god, og den gir altfor lite støtte til et så lite spebarn til at jeg kan bruke den enda. Del gjerne tips og erfaringer i kommentarfeltet eller på mail. :)

Ha en finfin søndag!


hilde

19 kommentarer:

Florisa sa...

Hei!

Jeg har prøvd det meste av bæretøy og har holdt mange demonstasjoner for lotusbarn.no

Det finnes en jungel av bæretøy der ute og hva man foretrekker er forskjellig. Når det gjelder bæresjal liker mange elastisk sjal til de aller minste for det er veldig mykt og deilig! Men man bør være klar over at elastisk ikke blir like behagelig å bære særlig lenge med når babyen bikker 7 kg. Så om man vil ha noe man kan bruke lenge bør man heller gå for et vevd sjal. Gjerne et mykt ett, det er ikke nødvendigvis noe vanskligere å knyte vevd enn elastisk. Nå er det jo uansett den første tiden man bærer mest da, så elastisk eller vevd er vel egentlig ikke så nøye. Sjal til de minste er helt herlig uansett :)

Vil også slå et slag for meitai! Det er lettvindt å ta på seg og praktisk å ha liggende under vognen. Meitai kan man nemlig også bruke til de aller minste, da har man beina på innsiden i froskestilling. Etterhvert (ca ved et par mnd. alder) har de beina ut på siden. Det er meitai eller Manduca bæresele jeg bruker mest til gutten vår på 6 mnd. Sjal brukte jeg da han var nyfødt og nå om jeg skal bære lant har jeg han på ryggen i sjalet, feks. ved fjelltur. Men i hverdagen blir det meitaien eller manduca.

Vet ikke om jeg gjorde det noe lettere for deg, men nå vet du kanskje litt mer. Lykke til med valget!

Anonym sa...

Hei Hilde. Jeg har ei venninne som designer bæresjal. De heter Ellevill og jeg tror du finner dem på ellevill.no eller på com. De er laget i India i de fineste stoffer og det finnes et hav av farger og mønster. Jeg har kjøpt dette til kusinen min i gave, i natur, deilig å bære barnet i. Jeg har aldri prøvd akkurat dette sjalet, men det er veldig populært i inn og utland.
Sjekk det ut;)
Takk for den koslige dagen hjemme på Løvåsen. Gleder meg til å se dere alle igjen. Mathilde snakker om Ida enda!
Stor klem fra Ragnhild

Anonym sa...

Hei,

Brukte mye bæresjal da jeg fikk unge nr. 3. Hadde rett og slett ikke fått til lekselesing og middagslaging uten. Etter litt øving gikk knyttingen bra og stolte etterhvert på det slik at jeg hadde to hender fri samtidig med at minstemann sov trygt inntil brystet mitt. Kan anbefales på det sterkeste:)

mali-mo sa...

Her i huset er det også travle dager. Lillebror på 1,5 er ikke i bhg, og storemalien henter jeg på skolen kl 13, såjeg har absolutt for lite armer ;) Kjenner meg igjen i beskrivelsn av tilstanden i huset ;)

Har fått et ringsjal av min svigerinne, og det er fantastisk!!! Skal lage et innlegg denne uken, med bilde, så får du se. Anbefales!

Ingvild sa...

Bæresjal er fantastisk, hendene er fri og baby og bærer koser seg:)Og ikke minst, du er helt trygg på at du ikke belaster babyens kropp da de liggr helt ergonomisk riktig i ett sjal eller en meitai.


Ta en titt inne på tettinntil.no, kanskje er det noen i nærheten av deg som har litt forskjellig som du kan få prøve?

Klem Ingvild

Elin på landet sa...

Min lillebrorbaby ville også helst være inntil da han var liten, naturlig nok. Så jeg satt mange timer i sofahjørnet med ham på armen, mens han sov. Samtidig som jeg satt og så og tenkte på alt som skulle vært gjort. Men som du sier, ta på skylappene og kos deg.
Jeg kjøpte et elastisk sjal av typen baby carrier, men fikk det aldri helt til og nå ligger det og støver. Jeg synes det var greit på få på og bruke, men lillebror var ikke helt enig. Man slipper sjal som må rundt, og over her og der osv, litt enklere synes jeg.

by Li sa...

Heisann.

Jeg brukte et Moby wrap elastisk bæresjal da gutten var bitteliten, litt styrete med knyting og slikt.
Gikk så over til Ergo carrier ( http://store.ergobaby.com/Baby_Carriers )da han var 3-4 mnd og bruker det ennå (han er 19 mnd og veier 11 kg nå)Han elsker å sitte i den, koser seg inntil meg :)
Den har spedbarnsinnlegg, veldig kjekt, og mannen bruker den også (nekta å bruke sjalet, følte seg ikke mann nok, hehe).
Du kan bære barnet foran på magen, på ryggen og på hofta. Siden den har spedbarnsinnlegg så kan du bruke den leeeeeenge!
Den er genial når du skal ta fly, trenger ikke ta den av når du går gjennom sikkerhetssjekken.
Mange farger og mønster man kan velge.

Anbefales på det varmeste! :)

Anonym sa...

Hei ,eg har brukt elastisk bæresjal ( veit ikkje navn ) men er sånn heilt åpent , kan ein knyte på mange måter heilt fra ny fødd til ganske store ( store barn knyter eg på ryggen ) hadde baby Bjørn til første , sjal til dei 2 andre ! Syns sjal er såååååå mykje bedre ! Er berre å Google det og så ser du alt du kan velge og så gå og prøve litt ,sånn eg fant det eg syns passa best meg ;) Blir litt sånn før og etter verden med bæresjal vist ein har baby som liker og bli bært :) middag , rydde ,bretting av klær osv går heilt supert :)) klem

Gårdsjenta sa...

Nydelige blomster, og nydelige bilder :)

Skylapper er jo bare helt genialt :) jeg har det nesten hele tiden.. :P vi har pussa opp siden vi flytta inn, og det innebærer jo endel kaos..

cissemosse sa...

Hei, hei! Jeg har brukt babybjørn og elastsik bæresjal (sånt som er 6 meter langt...) Ingen av barna trivdes veldig godt i babybjørnen. De trivdes i det elastiske bæresjalet, men det var så slitsomt å ta på at jeg ble ganske lei...
Jeg har lånt noen bilder av PIP-tapeten fra barnerommet ditt. Håper det er i orden (har oppgitt at de er lånt av deg og linket.) Min eldste datter ble nemlig helt fra seg når hun så bildene, det var det fineste rommet hun hadde sett!! Og nå har pappa`n godkjent at prinsessa vår får Chinese Blossom -tapet på rommet sitt!! Gi meg bare beskjed dersom det ikke er greit! Og takk for en super-inspirerende blogg!

Unknown sa...

Takk for gode tips!!!
Cissemosse: Klart du kan låne bilder. Takk for at du linker tilbake! :)

Camilla sa...

Som om jeg skulle skrevet innlegget selv... Her kom også nr. tre i juli, og man merker definitivt at regnestykket med armer ikke går helt opp når man er alene hjemme med alle tre (er virkelig imponert over Mali-Mo her...)

Jeg kommer til å følge svarene du får, og ikke minst hva du ender opp med å prøve ut. Har tenkt MeiTai eller Manduca selv, men har ikke kommet så langt at jeg har fått bestilt...

et kjært hjem sa...

Hei og takk i like måte ;) Alltid kjekt å treffes! Gleder meg jeg også til freddan :)
Har jo ikke kjøpt noe bæresjal, men lånte av en venninne her ute. Utrolig koselig måte å være nær babyen på og praktisk! Klem

Anonym sa...

Hei!
For en nydelig blogg du har! Mye inspirasjon!JA det er viktig å nyte tiden selv om det blir mye bæring.

Vet ikke om du fikk mail ang at vi gjerne vil lage en reportasje i Sulaposten... Skal skrive mer i en mail:)

Mvh Åshild

Jeg har foresten god erfaring med den nye bæreselen fra Stokke.

mali-mo sa...

Bæresjalinnlegg inne hos meg med bilder, nettopp lagt ut!

Anonym sa...

Hei!

Hvor er spisestolene dine fra?

Gratulerer så mye med jente nr 3! Nydelig!

Ha en fortsatt fin dag :))

Mvh.
Christine

Unknown sa...

Heisann ;o)
Jeg hadde bæresjal til den lille røveren vår. Var mye bedre å ha på en babybjørn. Ble bare brukt de første måndene da.... ;-P

Ønsker deg en fin kveld videre og lykke til med prinsessen ;o)))

Klem Elisabeth

Unknown sa...

Jeg bærte Jonas, både i sjal (elastisk) mei tai (både hjemmelaget og kjøpt) og formsydde... Jeg har fremdeles endel på loftet av mei taiene, + formsydde.... Det er bare å komme innom så kan du få se hva de går ut på...

Sjal er litt "kavete" i starten, men fungerer best for de nyfødte.. Så snart de blir 3-4 mnd er det enklere med mei tai synes jeg....
Også er det deilig når de bir omtrent 6 mnd, da kan du hive de på ryggen... Yey ! Man kan støvsuge igjen ;-)))

Som sagt; Bare kom innom og ta med skjønningen, så kan du få se :-)

StrikkePia - Kristine sa...

Hei!

Så koselig blogg, med masse flotte innlegg!! Den er kommet på favoritt listen min. :-)

Bæresjal kan jeg desverre ikke hjelpe deg med, men jeg vil ønske deg hjertelig til lykke med Nora. Og en flott dag hun kom på da. Både min pappa og gode venner har også bursdag dag da. :-)