søndag 17. oktober 2010

Riskrem og et par kjøkkenbilder

Av og til spiser vi risgrøt på lørdag. Det var min livrett da jeg var liten. Restene etter risgrøten pleier å gå i søpla (nesten så jeg ikke tør å skrive det. Sorry, pappa!), men denne gangen hadde jeg lyst til å prøve og lage riskrem. Det syns jeg er fantastisk godt, og nå som det snart er jul ville jeg øve meg litt. Jeg har nemlig ALDRI lagd riskrem før! Èn gang må jo være den første, og i dag var dagen for riskremlaging. Den ble nok hakket for søt, så da vet jeg det til neste gang. 

Det som liksom topper riskremdesserten er den røde sausen. Dagens dessert ble laget på sparket og var veldig uplanlagt, så jeg hadde ikke de riktige ingrediensene til sausen. Det er da jordbærpiken tager hva hun haver.

Her burde det ringe en varselbjelle siden jeg ikke er særlig flink til å lage mat uten og følge oppskriften til punkt og prikke. Ifølge MatPrat kan man bruke husholdningssaft eller saft fra rips, bringebær eller kirsebær til rød saus. Jeg hadde appelsinsaft, noe som ikke duger særlig til rød saus. I tillegg hadde jeg frosne rips i fryseren og solbærsirup. Så da moste jeg rips og blandet med litt solbærsirup, kokte det opp med en ss. potetmel og lot det kjølne. 

Om jeg skal si det selv: smakte høgg. Jentene slukte det, og det var nok på grunn av den søte riskremen, og ikke fordi den røde sausen smakte så himmelsk. Da har jeg prøvd DET. Note to self: Handle inn riktige ingredienser og følge oppskriften neste gang. Noen som har en god oppskrift på rød saus forresten? Jeg liker at den smaker litt syrlig bringebær jeg, og gjerne med små bringebærkorn oppi.

Det som reddet søndagsdesserten for min del i dag ble banankaka som min lillesøster bakte da hun var her i høstferien. Takk, Sol! Nam!

På bildene ser dere spiseplassen vår på kjøkkenet. Norden bord og Ingolf stoler fra Ikea. Gardiner mangler og ingenting er hengt opp på veggene enda. Men vi prøver å ha litt tid med hverandre nå og gjør heller en liten ting i huset hver dag fremfor å stresse med og bli ferdig.

nyt søndagskvelden

18 kommentarer:

Vibeke / Mammas Hus sa...

Jeg pleier å kjøpe frosne bringebær som bare tines og moses i blender, med litt sukker.

Blir kjempegod og litt syrlig saus til den søte riskremen. :)))

Emmas Verden sa...

jeg eeeelsker riskrem..det har alltid vært min favoritt og ungene elsker det de også :) riskremen blir alltid god..men jeg må tilstå at her i huset blir det oftest pakkesaus ;)
koselig på kjøkkenet ditt..det tar litt tid å komme i orden OG å henge opp ting på veggene..har det sånn her i huset også for tida ;)
ha ei fin uke!!
klem Anne♥

Love Peace Pionies sa...

så fint på kjøkkenet!! og den utsikten dere har:)

veldig godt å lese at det går mot normalen igjen:) bra å ta en pause...

ha en god kveld Hilde!
klem Kristina

Havfruen sa...

Godt å se at det er flere i min stil på kjøkkenet:) Risgrøt er det lenge siden jeg har spist...det skal jeg sannelig lage neste lørdag. Det er jo lørdagsmat:)
Rød saus, jeg pleier ta posevarianten fra toro:) Alltid safe det.
Ha en fin kveld:)

Hege sa...

Mmm riskrem er godt OG tradisjon her i huset:-)
Sausen lages i blender(bringebær og passe med sukker), el. ferdigkjøpt bringebærsaus:-)
Riskremen lages med rikelig med krem , men UTEN sukker(lar sausen stå for det søte)-yummy!
Før jeg mikser grøt og krem, rører jeg inn litt lettmelk i grøten så den blir litt smidigere å blande sammen med kremen:-)
Oi ble visst et laangt råd det her;-)
Ha en fortsatt fin kveld,
klem Hege.

silje-sin sa...

Hei Hilde! Så fint kjøkkenet deres ser ut. Gleder meg så til å se mer! Jeg pleier også å bruke bær til riskremen, jeg tar opp hjemmelaget jordbærsyltetøy fra frysen, og bruker stavmikser! Fiks ferdig, passe søtt. Du kan jo gjøre det samme med bringebær:) Tusen takk for melding på FB, jeg skal prøve å få svart snart;) klem

Kristina sa...

Jeg bare ELSKER utsikten fra kjøkkenet deres! Og ikke minst den fine atmosfæren som jeg synes det er i huset deres! Dere er en NYDELIG familie!!

GOD klem fra Kråkereiret ;)

perler på en snor sa...

Hehe smakte "høgg":)
Ingenting å si på kreativiteten i alle fall:)
Kjempegodt det bananbrødet i alle fall, fikk så vidt smakt litt på det.
Jeg er igang med å bake julemanna.....så får vi se hvordan DET går, tror kanskje jeg har bakt det en gang før, og da ble de litt for tykke og myke.
Du skal få smake om de blir god:)
Ha en god kveld.
Klem:)

Anonym sa...

Riskrem er favoritten min men lager den sjelden,det blir nesten bare jul og nyttårsaften hehe. Fantastisk godt.
Klem Mette.

et kjært hjem sa...

Mmm, veldig godt med riskrem! Spiste det selv idag...men ikke selvlaget da ;) Den røde sausen fra freia med kjempekoselige gamle motiver synes jeg er knallgod! Dere har et veldig vakkert og gjennomført hjem Hilde!! Koselige kjøkkenbilder, interiør kan du! Ha en super kveld, klem ane pane pøne

Anonym sa...

For et nydelig kjøkken. Kommer før du aner det å tar en kaffe hos deg :-) Riskrem er ikke jeg så vant til fra barndommen, men det er veldig godt. SÅ kjekt at du har begynt å blogge igjen.

Klem Kikki

Vigdis sa...

Noen oppskrift har jeg ikke, men du har et koselig kjøkken! Så fint med utsikt fra spiseplassen...

Tror mamma kjøpte en saus laget av krøkebær til jul i fjor. Den var veldig god på riskremen :D

Villa Drømmeverden sa...

Jeg ELSKER riskrem! Kjenner jeg gleder meg til jul nå:)

Flott å få livstegn fra deg, dere ser ut til å fått drømmehjemmet. Nyt hverandre, deres nye hjem og ta vare på deg selv oppi alt. Ikke bare bare å bygge hus, det vet jeg alt om:(

Klem fra Margit

by BeaTell sa...

mmm, jeg spiste faktisk riskrem idag! Vi var ute og spiste middag, og det ble altså det til dessert :)

Så fint kjøkken da! Gleder meg til å se mer. Kose dere!

ha ei flott ny uke!

fryd&forandring sa...

Sambo sin familie pleier å ha varm bringebærsaus og jeg syns det smaker hakket bedre til riskrem enn jordbærsaus som jeg har vokst opp med! Du kan kjøpe sausen helt fiks ferdig på butikken -de står i ca samme området som kompottene står og er på samme type pose.. Og den ER god selv om den ikke er hjemmelaget!!
Ha en fin dag!

Unknown sa...

Så deilig med riskrem og saus ♥ Og så lenge ungene spiste den, så var den vel ok da, hihi:)
Flotte bilder hos deg, og for en fantastisk utsikt fra spiseplassen!

Ha en kos Mandag!

Klem Line

Jorid + NOE Blog sa...

Aah, deilig!! :) Send over litt hit!!
Nydelig bilde, og for en utsikt!!

Ha en fin kveld!
Klem Jorid

PS: oppdater blogglisten din ved å fjerne Noe på Hjertet og legge til www.joridkvam.com på nytt :) Byttet bloggplattform vet du! Så da får du oppdateringene i listen din!

hobbyvimsa sa...

Heisann!!Vi moser jordbær med stavmikseren og har i litt sukker,dette er nydelig på..Jeg lager jordbær syltetøy hver sommer ca to kasser bær,og fryser ned,dette tar jeg opp å har på riskremen!!!Klem Linda:=)