tirsdag 1. november 2011

Svar på spørsmåleneHer kommer svar på spørsmålene som jeg har fått på bloggen i det siste:

- Koppestativet vårt kommer fra Kremmerhuset
Det ble kjøpt i høst, så jeg vil tro at de har dem fremdeles.

- Den hvite skåla fra GreenGate med røde blomster på på bildet under (skål nr. tre ovenfra), gikk dessverre ut av GGs sortiment for noen år siden. Det er et nydelig mønster, men dessverre vanskelig å få tak i. Skriv gjerne en beskjed i kommentarfeltet hvis du vet om noen som fremdeles har noe igjen.


- GreenGate-skålene mine er kjøpt litt her og litt der, og noen har jeg fått i gave.
Klikk HER for å finne linker til nettbutikker som selger GG.
I get many questions about my GreenGate-bowls. 
If you follow THIS link, you can find some netshops that sell GG.


- Peisen vår får jeg mange spørsmål om. Den heter Roma Høy med marmorplater, og den er fra Nordpeis. Den kom ubehandlet, som du kan se på bildet under til venstre. Vi monterte den før Mannen malte den. Fordi taket vårt enda ikke er ferdiglagt med skifer, har vi ikke hatt mulighet til å ta i bruk peisen. Derfor vet jeg ikke hvordan den fungerer i forhold til trekk, sot, varme o.l.
Fremgangsmåte for maling:
1. Rengjør ovnen godt.
2. Behandling med primer. Viktig at dette gjøres skikkelig for å få godt feste for malingen. Spør på en fargehandel hvis du er usikker.
3. Maling. Vår er malt med helt hvit, matt maling. Vi husker dessverre ikke om vi brukte vanlig veggmaling eller murmaling, men det vet de på fargehandelen. Tror vi malte tre strøk.
- Døra vår mellom gangen og stua, og dørene mellom kjøkkenet og stua er fra Bygg1 og heter Ida FW New York.

- Det store sinkhuset i ganged fikk jeg av en venninne til 30-årsdagen min i mars. Det er fra Walther&Co, og kan muligens bestilles hos alle interiørbutikker som fører dette merket hvis de ikke har det inne. Nå nærmer det seg jul, og da fylles butikkene atter en gang med disse fine sinkhusene i alle slags fasonger og størrelser.

- De små telysestakene med stjerne på er fra Kid.


- Skapene våre i gangen er fra Ikea, og skapdørene heter Birkeland. Vi har fargen grå, og jeg prøvde å finne den på Ikea sine nettsider, men fant bare i hvit. HER er linken. Vår gråfarge er den samme som Ikea sin Edland-serie.


- Notatblokka i høyre sidekolonne på bloggen har jeg lastet ned fra Shabby Blogs helt gratis. Deretter har jeg brukt Photoshop til å skrive på.- Den lille "høystolen" til dukker fra New Born Baby som du ser bakom bordet på bildet under, er kjøpt på BR leker. Bordet og stolene er fra Skeidar, og bokhylla i bakgrunnen er arvegods fra mammas slekt.


- Vi er veldig fornøyd med oppholdet vårt på Alexandra Hotel i Loen. Spabehandlingene var bra, men veldig dyre. Jeg tok ansiktsbehandling, manikyr og pedikyr.


- De fine metallkrølleordene på soveromsveggen vår er fra Dixie Interiors. Gå inn på deres nettside for å finne forhandlerliste.

- Spisestuestolene våre er fra Riviera Maison. De er fantastiske å sitte på, og vi er kjempefornøyd. Vi skulle nok impregnert dem for å beskytte dem mot flekker, men på sånne ting er vi veldig treige i avtrekkeren. :) Så til deg som lurte på om jeg hadde trekt om stolene selv; det har jeg nok ikke. Fargen på trekket heter "Flax" et eller annet. Husker dessverre ikke alle detaljene, men det vet de nok hos dem som forhandler RM.


- Huset vårt har vi tegnet selv, med hjelp av en superflink kompis som er arkitekt. Når det gjelder planløsning, så tror jeg at jeg må komme tilbake til det i et annet innlegg.

Nå må jeg gjøre de siste forberedelsene til å reise på tur med jobben i morgen tidlig. Jeg skal være med en uke på rundtur i Europa, og reiser fra både mann og barn som må klare seg alene fram til neste onsdag. Men det kommer til å gå  kjempebra, for jeg har en så utrolig flink og bra mann!

Vi skal fly til München i morgen, og derfra ta tog videre til Nancy, Paris, Milano, Venezia og Roma. Fra Roma reiser jeg hjem, mens gjengen reiser videre inn i Øst-Europa. JEG GLEDER MEG!!! Jeg har vært i Milano før, men ingen av de andre byene, så det blir en kjempeopplevelse! 

Kommer kanskje innom her med litt mobilblogging fra turen innimellom. Får se hvordan det blir med internettilgang osv. Uansett, ha en bra uke folkens! Ta vare på de du er glad i, og alle andre for den saks skyld. :) Vi blogges!


hilde

8 kommentarer:

Pink lady sa...

God tur! Det høres ut som en kjekk jobb;)

Klem til deg

Villa Wikan sa...

Litt av en tur du skal på! Blir sikkert kjempe kjekt =) Kos deg så mye.
De grå skapene fra IKEA er desverre utgått.

Villa Wikan sa...

Litt av en tur du skal på! Blir sikkert kjempe kjekt =) Kos deg så mye.
De grå skapene fra IKEA er desverre utgått.

Villa Wikan sa...

Litt av en tur du skal på! Blir sikkert kjempe kjekt =) Kos deg så mye.
De grå skapene fra IKEA er desverre utgått.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så fint med alle opplysninger om tingene hos deg! Bra jobba! :-)

Ønsker deg en herlig dag i Jordbærland!

Klem Cathrine :-)

Marianne sa...

Så mange fine ting, og for et fint hus :) gleder meg til å høre om planløsningen :)

Unknown sa...

Så kjekt og smart med et slikt innlegg!
Du, titt innom bloggen min da vel... ;)

Anonym sa...

Hei.

Nydelige detaljer og lekkert hus. Lan du anbefale en arkitekt? Kan jeg spørre hva det koster sånn ca?

Hilden Eline