fredag 7. september 2012

Tyttebærsyltetøy


Her om dagen da jeg var på butikken, oppdaget jeg at de solgte tyttebær! Jeg har lenge hatt lyst til å lage mitt eget tyttebærsyltetøy, for hjemmelaget er myyyye bedre enn det man kjøper syns jeg. Siden det ikke er like lett å få tid til å plukke tyttebær for tida, er det jo helt supert at man kan kjøpe det på butikken. :) På Spar har de pakker med 1 kg. bær til en femtilapp.

Jeg har spart på en del barnematglass fra da Anna var liten, og disse er perfekt størrelse til å fryse ned syltetøy man ikke spiser så mye av om gangen. 

 

Å lage tyttebærsyltetøy var også en veldig god anledning til å prøve ut den nye glassbollen jeg har kjøpt til Kitchen Aid-maskina mi. (Hett tips: Nå kan du få glassbolle og iskrembolle til Kitchen Aid på halv pris på Kitch´n hvis du er klubbmedlem! Tilbudet varer til 29. september. Hvis du ikke har en butikk i nærheten, så har de nettbutikk også.)

Det jeg gjorde var rett og slett å røre bær og sukker sammen i kjøkkenmaskina. Brukte mellom 400-500 gram sukker til 1 kilo bær. Dette må man smake til. Det er ikke nødvendig å bruke frysepulver. Kjør maskina til sukkeret er ordentlig utrørt og syltetøyet har den konsistensen du ønsker. 

 

Jeg ble så fornøyd med syltetøyet mitt at jeg måtte avgårde og kjøpe mer tyttebær. :) Nå er det helg, og hipp hurra for det! Kos deg!


hilde

13 kommentarer:

Anonym sa...

Naaaammmmmmm:)
mamman

Anonym sa...

Så flott blogg du har <3

Johanna sa...

Dina bilder är alltid så underbara! Så himla gott med hemlagad lingonsylt, det äter vi mycket här hemma:)

Kramar Johanna

MittLilleHjerte sa...

Så deilig med eget tyttebærsyltetøy:)
nam nam

Ha ei herlig helg!

Klem fraJanne

et kjært hjem sa...

Ja det er mye bedre med hjemmelaget tyttebærsyltetøy!! Vi lagde også vårt eget i forgårs faktisk. Nam, nam prikken over i-en til brun saus middager! Ha en strålende helg ;)
Klem Ane

Mor og datter sa...

Mmmmmmmmmmmmm ingenting er som hjemmelaget tyttebær syltetøy! Godt! :)

Katrine Anita sa...

Genialt å kunne kjøpe tyttebær! Jeg får vurderer om jeg også skal reise på butikken å "plukke" tyttebær;) men tåler glassene å fryse? Vil de ikke sprekke/knuse? Jeg laget plommesyltetøy her for litt siden, jeg brukte 1kg sukker på 4kg plommer, men så liker jeg det litt surt..
Ønsker deg ei magisk helg! Klem

Mona sa...

Så nydelige bilder, og syltetøyet så jo lekkert ut.

små øyeblikk med cams sa...

Så deilig det så ut! Herlige bilder :)
Nyt helgen!!
Klem Camilla

Bratte Bakka sa...

Vakkert og herlig!!!!

Klem!

Magnhild sa...

Hei.
Tyttebær er det godt å ha litt av i frysaren.
Eit tips frå meg, bland dei rørte bæra inn i eit beger med seterrømme. Fantastisk til spekemat, fisk og på flatbrødet :-)

jordbærpiken sa...

Tusen takk for gode ord, alle sammen!

Katrine Anita: Jeg har aldri opplevd at glassene sprekker av å være i fryseren. Tror de tåler det. :)
Plommesyltetøy hørtes godt ut! Det har jeg aldri prøvd å lage. Plommer er jo litt søtere enn tyttebær i utgangspunktet, så kanskje det er derfor du trenger mindre sukker?

Magnhild: Det tipset skal jeg huske på til neste gang. Høres utrolig godt ut!

mrs Sessan för Lifestyleblogs.se sa...

Guuuuud så gott!!! det finns väl inget godare än rörda tyttebær som är äkta hemlagat!!
Jag är ju havregrynsgröt fan & MÅ ha rörte tyttebær på gröten. Sliter alltid med att hitta det i butik & inser att jag burde ha inspirerats av dig nu & rört själv.

Måste tillägga att det var extra delikat att se bären i den genomsiktige kitshen aid skålen :D Så jag tror jag minst må ha en likadan skål till min maskin om jag skall röra bären själv *fniss*

Tack för en U.N.D.E.R.B.A.R blogg som jag smugtitter i till som ofta. Tar mig i kragen & skall absolut lägga igen ett spår lite oftare ;)

Glada hälsningar från
//Sessan