tirsdag 11. september 2012

Kyllingkarri


I dag vil jeg tipse om en middagsrett som jeg er vokst opp med hjemmefra, og som smaker supergodt; Kylling i karrisaus á la pappa (det er versjon 1). Jeg har utviklet (eller nedviklet) den til en litt enklere versjon (versjon 2). 

VERSJON 1:
passer hvis man har god tid.

1. Kok hel (rå) kylling i et par timer sammen med gulrot, løk, selleri, salt og pepper. 
Kokes til kjøttet slipper benet på kyllingen; et par timers tid. 
2. Av kyllingkraften lager du karrisaus. 
Lag sausejevning, spe i kyllingkraft og smak til med buljongterning av kylling/hønsebuljong, karripulver, salt og pepper. 
(Spar gjerne på resten av kyllingkraften og frys den ned. Perfekt å bruke til all slags saus!) 
3. Del kyllingen i passelige biter og legg i sausen.
(Bena fra kyllingen kan kokes videre for å få ekstra god kraft.)
4. Serveres med kokt ris, peanøtter, rosiner og banan (noen liker også ananas og kokos til).

VERSJON 2:
passer ypperlig i hverdagen.

1. Kjøp grilla kylling og karrisaus (posesaus) på butikken.
2. Kok ris.
3. Kok saus.
4. Del opp kyllingen i passe store biter og legg i sausen.
5. Serveres på samme måte som versjon 1. :)

God middag!


hilde

5 kommentarer:

by BeaTell sa...

Takk for oppskriften ! Gleder meg til å prøve ! Klem

Tre Engler sa...

Mmmmm... både hørtes og så godt ut:)
Tusen takk for oppskrift:)

Klem Merete

Johanna sa...

Mina föräldrar kommer på besök idag och jag hade tänkt göra någon slags kycklinggryta med ris och nu kände jag för att testa ditt recept! Tack för det:)

Önskar dig en fin onsdag,

Kram Johanna

et kjært hjem sa...

Nam, ja denne gryta er god!! Delikate bilder! Klem Ane

Stine sa...

Oij, banan og rosiner til kylling! Det hørtes spennende ut