fredag 27. april 2012

Barbiekake


Til bursdagsselskapet sitt ønsket Ida seg en Barbiekake etter å ha sett bilde av det i en butikk. Wilton selger pakker med former og dukke til slike kaker, men de koster over 500 kr. Det hadde ikke jeg lyst til å bruke penger på, og bestemte meg for å prøve og lage kaken på min egen måte. Så vi nøyde oss med å kjøpe en barbiebyste til 79 kr. på Jernia (Wilton). 

For en stund tilbake kjøpte jeg en puddingform (vet ikke om det er det den heter, men jeg kaller den det) på bruktbutikken som jeg har pleid å bruke til gelé. Denne tenkte jeg godt kunne brukes som skjørt til barbiekaka. Det er første gang jeg lager en sånn kake, så dette er et prøveprosjekt. Det kan godt hende noen der ute har bedre måter å gjøre det på, men nå deler jeg iallefall hvordan jeg lagde min.

- Lag to små sjokoladekakedeiger; én til puddingformen og én til en liten langpanne (kan evt. bruke en ildfast form med bakepapir nedi). Se oppskrift nederst i innlegget.

- Smør puddingformen med margarin, og strø semulegryn nedi for at kaken skal løsne godt fra formen når den er ferdigstekt.

- Fyll ca. 75% av formen med kakerøre (den hever litt under steking), og hell resten av røra i den lille langpanna. Det kan være lurt å bruke bakepapir i langpanna for og kunne ta ut den ferdigstekte kaka uten å ødelegge den.

- Stekes til de er gjennomstekt. Her måtte jeg prøve meg litt fram i forhold til oppskriften. Jeg stekte begge like lenge som oppskriften sa, men fordi de fremdeles var bløte inni etter 20 min., lot jeg dem stå litt til på varmluft på 100-150 grader. Sjekk med noen få minutters mellomrom, så er du sikker på at de ikke blir overstekt. 


- La kakene avkjøle seg en stund. Langpannekaka kan tas ut og avkjøles på rist (vær forsiktig så den ikke blir ødelagt når du tar den ut av formen). Formkaka lot jeg avkjøle seg i formen, jeg var redd den skulle smuldre fra hverandre hvis jeg tok den ut mens den var varm.

- Skjær vekk brente og sprø deler av kaka før du fortsetter. Jeg måtte skjære vekk toppen på begge kakene, men bare et tynt lag, så det var ikke noe problem. 

- Legg formkaka oppå langpannekaka og skjær rundt formen. Dette er for at skjørtet til dukken skal bli litt høyere.

- Lim sammen de to delene med et lag sjokoladekrem (oppskrift nederst i innlegget). Smør også innsiden av hullet i formkaka med krem og legg en kakebit nedi hullet som fyll. Smør så godt med krem rundt hele kaka. Dette gjør kaka mer saftig, og gjør også at marsipanen legger seg jevnere. 

- Nå er du klar til å pynte! Kjevle ut marsipanen til et tynt, rundt lokk som du legger oppå kaka. Form og skjær den til slik du vil ha det. Bruk melis til utkjevlingen hvis marsipanen blir klissete. Så lager du overdel til kjolen som festes på dukken. Stikk dukken nedi kaka og pynt med den kakepynten du ønsker. Jeg lagde et lite slep på siden av kjolen til å stikke lysene nedi. 

- Enjoy!


Sjokoladekakeoppskriften har jeg fått av mamma, og den bruker jeg alltid når jeg lager sjokoladekake. Den er veldig saftig og god. Oppskriften til sjokoladekremen er i bunn en oppskrift på krem til gulrotkake som jeg har forandret litt på for at den skal passe til sjokoladekake.

Håper dette var nyttig for noen. :) Alt tilbehøret, inkludert lilla marsipan til kaka er kjøpt på Jernia. Jeg brukte én pakke lilla marsipan.

Ha en herlig dag!


hilde

13 kommentarer:

Kikki sa...

Fantastisk - for en kake! Takk for at du deler, masse tips å ta med seg! Ser vel for meg at jeg må lage en Barbie-kake etterhvert jeg også, sår jenta blir ennå litt større.. :) Hvordan var kombinasjonen med marsipan utenpå en sjokoladekake lurer jeg litt på? Her i huset er vi ikke superglade i marsipan, så jeg må evt. fundere på en annen slags topping... Takk igjen for tips! Og god helg til deg!

Anette - Opalveien - sa...

Så lurt å gjøre det på den måten. Kaken ble kjempefin :-) Skal huske det til neste jentebursdag her i huset :-)

Villa Oss sa...

Veldig fin kake!
Godt man kan være litt kreativ å finne sine egene løsninger :)

God helg!

DagensInteriør sa...

Så gøy! Tipper hun ble glad da ja;)

- L

Villa Fagerbakken sa...

Dette var en fantastisk flott kake, og så utrolig kreativt...!!!
Tror jeg har mye å lære her...akkurat nå syns jeg det er litt synd at jeg ikke kan lage barbiekake til Magnus sin bursdag...
Kanskje jeg får lage en til min egen: )))
Ha en fin kveld!
Klem Iris

Villa von Krogh sa...

Fantastisk! Har sett lignende på YouTube, og Emma ønsker seg selvsagt en slik en hun også. :)
Flinka, ha en nydelig helg!
Klem fra meg

Hilde Pernille sa...

For en fantastisk kake, du er kjempeflink :)

Ønsker deg en god helg!

-Hilde-

rule sa...

Sååå imponerende flott kake du har laget!!! Nesten for fin til å spise!!! Skikkelig gøy å se!!! Ha ei fin helg!! Klem Ruth

Vitaboet sa...

WOW for en flott kake!!!

Den må jeg sno oppskriften på asså:).
Så morsomt at du legger ut dette, med detaljert gjennomføring også!

Håper du og familien din får en flott helg!

Klem Camilla

Fru Uteng sa...

Jeg har bare ett ord for den kaka: FANTASTISK. Du er flink!!!

Huset på Bergheim - Gry sa...

Dette vart jo kjempebra !!! Ja er man litt kreativ så treng ein ikkje kjøpe dyre pakkeløsninger.

Tenker bursdagsbarnet vart fornøyd.

God helg.
Gry

Villa Wikan sa...

Wow! Det var litt av en "første gang" kake! =))
Virkelig nydelig =)

Anonym sa...

Nyyydelig kake:):)Det går også an å bruke sukkerfondant(tror jeg det heter) i stede for marsipan..Den er kritthvit og lekker:)